• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO) Conducerea PL a făcut totalurile campaniei electorale în turul doi al alegerile generale locale

    (VIDEO) Conducerea PL a făcut totalurile campaniei electorale în turul doi al alegerile generale locale

    26.06.2015  

    Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu au susținut astăzi, 26 iunie 2015, o conferință de presă în cadrul căreia au făcut totalurile turului doi al campaniei pentru alegerile generale locale 2015.

     „CU SIGURANȚĂ VOM CÎȘTIGA ACESTE ALEGERI!

    Au mai rămas două zile, două zile în care putem face mobilizarea necesară pentru ca pe 28 iunie să ne luam rămas bun de la tot ce înseamnă rămășițele trecutului sovietic totalitar.” – a subliniat Dorin Chirtoacă.

    Candidatul PL la funcția de primar general al mun. Chișinău a adus și un mesaj de mulțumire celor care s-au implicat și le pasă de viitorul capitalei:

    „Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei din cadrul Partidului Liberal, pentru tot efortul depus, pentru munca din fiecare zi, de dimineață până seara, prin cartiere, prin sectoare, pe străzi, prin oraș sau în suburbii.

    Vreau să mulțumesc personalităților din Chișinău, care au îndemnat locuitorii municipiului să iasă la vot și, de asemenea, să mă susțină. În primul rând maestrului Gheorghe Urschi, care în situația dificilă în care se află, totuși a găsit cuviință într-un mod foarte inspirat să pună punctele pe „i” cu privire la aceste alegeri. De asemenea, maeștrilor Eugen Doga, Vladimir Beșleagă, Nicolae Dabija, Ion Ungureanu, Maria Sarabaș și tuturor celorlalte personalități din Chișinău, cărora nu le este indiferentă soarta noastră, chiar la vârsta înaintată pe care o au.

    Vreau de asemenea să mulțumesc presei și societății civile pentru modul în care au reflectat această campanie electorală, de asemenea, și pentru modul în care s-a desfășurat procesul de monitorizare a alegerilor.

    De data aceasta societatea civilă și presa s-au situat mult deasupra clasei politice și chiar mult deasupra candidaților, în pofida faptului că unii au găsit de cuviință să ignore și sa sfideze presa, respectiv, să catalogheze munca presei drept „show-uri televizate” (cum a încercat să se exprime ieri doamna contracandidată, bâlbâindu-se).”

     Referindu-se la campania electorală, Dorin Chirtoacă a menționat:

    „Aceste alegeri și această campanie electorală s-au desfășurat așa cum mi-am imaginat. Știam că vor fi aceste atacuri murdare, știam că se va ajunge la o contrapunere între est și vest, între trecut și viitor, între dezvoltare și ruinare.

    Acum rămâne să clarificăm, votăm răul mai mic sau votăm dezvoltarea europeană a Chișinăului? NU ACCEPT SĂ FIU „RĂUL MAI MIC”, SĂ FIE CLAR PENTRU CEI CARE AU DE GÂND SĂ PROMOVEZE UN ASEMNEA PUNCT DE VEDERE, un asemenea calificativ, nu este pentru mine și pentru echipa din care fac parte. Noi ne-am implicat pentru a aduce municipiul Chișinău și Republica Moldova spre acel nivel de viață europeană pe care îl așteptăm cu toții. Și indiferent cu urcușuri sau coborâșuri pe parcursul activității, știm sigur că vom reuși acest lucru!”

    Candidatul PL la funcția de primar general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, a mai adăugat că „alegerile nu pot fi câștigate făcând spume la gură la dezbateri, umblând cu tribuna în oraș sau opărindu-te în PMAN la 30 de grade C, pretinzând că faci dezbateri.

    Trebuie să respecți regulile democrației, trebuie să respecți cetățenii, presa, societatea civilă și oponenții, doar atunci poți merge înainte.”

    Dorin Chirtoacă a accentuat că are încredere în alegerea locuitorilor mun. Chișinău, care au avut ocazia să vadă diferența dintre cei doi candidați din turul doi pentru funcția de primar general al mun. Chișinău -

    „Noi acum, la final de campanie, suntem încrezători că locuitorii municipiului Chișinău vor ști să facă alegerea dreaptă, alegerea care va duce mun. Chișinău ÎNAINTE și care ne va permite să avem un standard de viață european aici, la noi acasă. De aceea chemăm pe toată lumea la vot și cu încredere vă îndemnăm să ne susțineți, pentru că suntem reprezentanții DVS de zece ani, cu parteneriat cinstit și corect cu DVS, locuitorii mun. Chișinău, și așa va fi întotdeauna. Acum, pe 28 iunie, vom confirma încă o dată acest lucru și vom spulbera toate aberațiile și toate lucrurile murdare care au fost spuse despre noi pe  nedrept în această campanie electorală.”

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a vorbit despre importanța zilei de 28 iunie, zi în care va fi ales nu doar Primarul mun. Chișinău, ci și vectorul capitalei și, ulterior, al republicii:

    „S-ar părea că aceste alegeri locale înseamnă alegerea primarului, dar nu este doar așa. Direcția spre care vom merge va depinde de cine este primar, pentru că un primar cu o viziune democratică va explica cetățenilor și va ajuta să continuăm cursul european. Cu mare greu l-am mișcat puțin din 2009 și acum poate fi stopat cu un Primar de stânga, care va începe să buimăcească lumea cu Uniunea Vamală.”

    Președintele PL a adus și un mesaj de mulțumire celor care sprijină continuarea dezvoltării europene a Chișinăului, susținând candidatura lui Dorin Chirtoacă: „Eu vreau să mulțumesc cetățenilor care sprijină candidatul PL, Dorin Chirtoacă. Am rămas plăcut surprins la toate întâlnirile pe care le-am avut de poziția cetățenilor. Am simțit că societatea a început să se reformeze mai repede decât clasa politică. Aveam o mare plăcere să discut cu bătrânii, noi credeam că ei votează comuniștii și socialiștii, dar nu este așa.”

    Dorin Chirtoacă a adus mulțumiri partidelor și candidaților la funcția de primar general al mun. Chișinău care nu au trecut în al doilea tur, care au anunțat că vor susține candidatul PL pentru funția de primar general al capitalei:

    „Vreau să le mulțumesc candidaților din primul tur care și-au anunțat sprijinul pentru subsemnatul: D-lui Oazu Nantoi, D-lui Serafim Urecheanu și celorlalți. De asemenea, partidelor care au anunțat sprijinul pentru noi, astfel încât după alegeri să formăm o alianță democratică în CMC și să putem duce obiectivele de europenizare a mun. Chișinău pe toate planurile.”

    Dorin Chirtoacă a adresat și o întrebare socialiștilor: „Cu privire la campania electorală, am o întrebare pentru socialiști: De unde au luat aproximativ un milion de euro pentru a finanța această campanie electorală? Observăm că sunt campioni la acest capitol, ei, care spun că toți sunt hoți, doar ei curați și cinstiți.

    Cum explică faptul că sunt persoane pe lista de donatori a fondului electoral PSRM care declară venituri mult mai mici decât ceea ce au donat în campanie?”

    În cadrul conferinței de presă, Mihai Ghimpu, Președintele PL, a vorbit și despre sesizarea depusă de către deputații PL la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității unor prevederi legale ce permit Guvernului concesionarea bunurilor proprietate publică a statului.

     

    Serviciul de presă al PL
    26 iunie 2015 

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com