• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a prezentat prioritățile și soluțiile sale în domeniul infrastructurii de apă și canalizare

    Dorin Chirtoacă a prezentat prioritățile și soluțiile sale în domeniul infrastructurii de apă și canalizare

    24.06.2015  

    „Apa este viață, iar apa de calitate înseamnă viață de calitate!” - a declarat Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă cu privire la prezentarea priorităților și soluțiilor în domeniul infrastructurii de apă și canalizare.

    Conferința a avut loc la o stație de pompare a apei potabile de pe strada Ion Pelivan, în cadrul căreia Dorin Chirtoacă a prezentat un proiect care se implementează pentru aprovizionare cu apă de calitate a municipiului Chișinău.

    „În acest mandat avem priorități concrete în ceea ce privește aprovizionarea în siguranță a apei de calitate pentru locuitorii municipiului Chișinău. Este vorba de un proiect care va securiza aprovizionarea cu apă potabilă de calitate, la standarde europene, pentru următorii 100 de ani.

    După alegeri, după data de 28 iunie, oamenii vor hotărî cine va fi primar, dar un lucru este cert: atunci când voi îmbătrâni, Chișinăul încă va avea apă de calitate, este un lucru pe care pot să-l spun cu siguranță. Proiectul despre care vorbeam, implementarea căruia se desfășoară în prezent, este un proiect în valoare de 62 milioane de euro, bani în mare parte acordați de partenerii externi. Este un proiect la care am lucrat practic 4-5 ani, în prezent acesta se află la etapa de implementare.

    În cadrul acestui proiect concret sunt luate în ansamblu renovarea și reabilitarea stației de pompare de la Nistru, reabilitarea magistralei de la Vadul lui Vodă la Chișinău, modernizarea și renovarea stației de tratare a apei din sectorul Râșcani, unde deja a fost implementată o etapă a proiectului -tratarea apei cu hipoclorit de sodiu, și nu cu clor cum era până nu demult, modernizarea și renovarea a circa 200 km de rețea de apeduct și canalizare, modernizarea și renovarea a 30 de rezervoare de apă din cele 50 existente în Chișinău, una din cele mai vizibil și importante reabilitări este renovarea completă a stației de epurare.

    Proiectul este preconizat pentru următorii 10 ani, important este că finanțarea proiectului a fost aprobată, iar compania de consultanță este perfectată.

    Noi nu mai lucrăm pentru trecut, nu lucrăm pentru prezent, lucrăm pentru viitor.

    Tot în cadrul acestui proiect vor fi achiziționate echipamente speciale de depistare a scurgerilor, vehicule specializate, sistem de management tehnic automatizat, dar și construcția unei stații de producere a hipocloritului de sodiu, nu vom mai fi nevoiți să importăm dezinfectantul.” - a precizat Dorin Chirtoacă.

    Amintim, candidatul PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, a susținut mai multe conferințe de presă prin care și-a prezentat prioritățile sale și ale echipei PL pentru soluționarea problemelor capitalei.

    Serviciul de presă al PL
    24 iunie 2015
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com