• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU a avut o întrevedere cu JAMES D. PETTIT, Ambasadorul SUA în R. Moldova

    Mihai GHIMPU a avut o întrevedere cu JAMES D. PETTIT, Ambasadorul SUA în R. Moldova

    23.06.2015  

    „Menținerea și continuarea cursului european, implementarea reformelor, creșterea calității vieții și bunăstarea cetățenilor sunt câteva dintre prioritățile Partidului Liberal!” – afirmația a fost făcută de M. Ghimpu la întrevederea de astăzi, 23 iunie 2015, cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit.

    Întrevederea a avut loc la sediul Partidului Liberal, iar în cadrul acesteia au fost abordate subiecte importante și actuale pentru R. Moldova – continuarea cursului european, situația politică, socială și economică, implementarea reformelor, alegerile generale locale și rezultatele turului al doilea al alegerilor pentru mun. Chișinău, implementarea prevederilor Acordului de Asociere etc.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a făcut o trecere în revistă a evenimentelor politice din R. Moldova și a accentuat că „Chișinăul este ultima redută a democrației și cursului european! De cine va fi primar în capitală depinde și vectorul spre care va merge R. Moldova în continuare!”

    Referindu-se la candidatul PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, Ambasadorul SUA la Chișinău a subliniat că a avut recent o întrevedere cu dumnealui, iar impresiile sunt doar pozitive: „Am avut ocazia să discut cu Dl. Chirtoacă și am impresii doar pozitive. Vă doresc mult succes la alegeri!”

    În context, Președintele PL a subliniat că este important ca guvernarea să muncească pentru binele cetățenilor, oamenilor simpli, dar nu împotriva lor: „Funcțiile sunt pentru a munci în folosul cetățenilor, nu pentru influență și bani. Noi, Partidul Liberal, ne dorim o guvernare pentru oamenii simpli! Doar așa vom putea face reforme și cetățenii vor simți schimbările. Este cel puțin cinic să vorbești despre cursul european, integrare europeană, dar să compromiți aceste valori, furând un miliard. Acel miliard furat nu este doar o problemă economică, dar este și o problemă politică! Pentru că cetățenii simpli văd cursul european prin prisma acțiunilor guvernării, iar acțiunile lor compromit acest curs european.”

    Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, a mulțumit președintelui PL, Mihai Ghimpu, pentru întrevedere. La rândul său, Mihai Ghimpu a adus mulțumiri Ambasadorului și țării pe care o reprezintă pentru ajutorul constant acordat Republicii Moldova: „Vă mulțumim că ne susțineți în parcursul nostru european. R. Moldova fără ajutorul partenerilor externi nu va reuși să se distanțeze de răul politicii Kremlinului. Apreciem tot ceea ce faceți pentru cetățenii noștri și ne dorim împreună să parcurgem cu succes drumul spre Integrare Europeană!”

     

    Serviciul de presă al PL

    23 iunie 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com