• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO) Dorin Chirtoacă a donat sânge în cadrul campaniei „Mulțumesc pentru salvarea vieții mele”

    (VIDEO) Dorin Chirtoacă a donat sânge în cadrul campaniei „Mulțumesc pentru salvarea vieții mele”

    18.06.2015  

    „Domeniul medicinii la Chișinău este mult mai bine susținut de autoritatea locală, decât a fost cu 8 ani în urmă, sau poate și mai bine ca la nivel central, aceasta este o declarație pe care mi-o asum și nimeni nu o poate contesta și tot așa va fi și în anii următori!” - aceasta a spus Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, la campania voluntară de donare a sângelui cu genericul „Mulţumesc pentru salvarea vieţii mele”, care se desfăşoară pe tot teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 – 18 iunie.

     Evenimentul a fost organizat astăzi, 18 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, și a avut loc în scuarul grădinii publice Ștefan cel Mare.

    Prezent la eveniment, Dorin Chirtoacă, a ținut să treacă în revistă succesele înregistrate de el și echipa sa din cadrul primăriei Chișinău în cei 8 ani cât a fost la cârma primăriei.

     „În primul rând, vreau să salut inițiativa pe care o face în fiecare an Centrul de Transfuzie a sângelui, nu știu de ce, dar am impresia că asemenea donații ar trebui făcute mai des. Aceasta este o acțiune populară și este susținută pe larg de mai mulți locuitori ai capitalei.

    Acțiunea de astăzi se înregistrează în lista evenimentelor pozitive din domeniul sănătății. Cel puțin, medicii din Chișinău cunosc mai bine ce am făcut noi și cât am investit pentru medicină în acești ultimi 8 ani. Este vorba de zeci de milioane de lei investiți în domeniul medicinii.

    După 2007, fondurile pentru medicină au crescut de la în fiecare an de la 15, 30, 45 și acum sunt la 60 milioane lei anual. Practic a crescut exponențial de 6 ori față de 2007.

    Cert este faptul că medicii din Chișinău au simțit și au văzut sprijinul administrației locale și faptul că aceste instituții medicale treptat se reînnoiesc, indiferent că este vorba de centrele medicilor de familii, AMT-uri, spitale, peste tot se vede că este mișcare înainte.

    De fiecare dată când am mers și am discutat cu medicii, nu se mai punea în discuții întrebarea „Când va fi făcută una sau alta?”, dar discutam deja prioritățile pentru anul acesta sau pentru anul viitor. De exemplu, la spitalul „Sfânta Treime” s-a ajuns să facem nu doar reabilitări de secții medicale, dar inclusiv o aulă pentru studenți și medici, precum și renovarea unei săli sportive care era abandonată din anul 1990.

    Acum important este faptul că fondurile vor crește și în anii următori, iar în dependență de buget, fiecare instituție medicală va fi renovată și dotată cu utilaj nou.” - a subliniat Dorin Chirtoacă.

    La final, Dorin Chirtoacă a mers la unul din corturile instalate pentru colectare sângelui, unde la fel ca în anii precedenți, după ce a trecut toate procedurile de rigoare, a donat sânge voluntar.


    Serviciul de presă al PL

    18 iunie 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com