• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României

    Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României

    17.06.2015  

    Deputații Fracțiunii Partidului Liberal Mihai Ghimpu,  Președintele  PL,  Veaceslav  Untilă,  vicepreședinte  PL,  și  Valeriu  Munteanu,  vicepreședinte  PL,  au  avut  astăzi,  17  iunie,  o  întâlnire  cu  Bogdan  Aurescu,  ministrul  Afacerilor  Externe  al  României.  

     În cadrul întrevederii, care a avut loc la sediul Partidului Liberal, au fost puse în discuție mai multe subiecte ce țin de situația politică, economică și geopolitică în care se află Republica Moldova după formarea alianței de guvernare și instituirea guvernului minoritar.

    Oficialul de la București a ținut să precizeze că după alegerile din 30 noiembrie, crearea alianței cu PCRM și formarea unui guvern minoritar a agravat considerabil cursul european al Republicii Moldova, dar și imaginea acesteia pe plan internațional.

    Formarea guvernului slab de după 30 noiembrie a decepționat calea europeană și imaginea Republicii Moldova pe plan internațional. Acum nu se vorbește despre Republica Moldova ca un potențial partener european, dar se ia în calcul mai mult Georgia sau alte state, iar pe noi ne doare inima.”  susține Bogdan Aurescu.

    La rândul său, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a ținut să declare ministrului Afacerilor Externe ale României următoarele:

    „Eu și colegii mei de partid am avut și avem în continuare interesul ca Republica Moldova să ajungă în Uniunea Europeană, dar cu cine să facem alianță? Cu cei care au furat miliardul?

    Trebuie să conștientizați că miliardul nu este doar o problemă financiară și economică, este și o problemă politică care compromite cursul european al Republicii Moldova, iar dacă facem alianță cu ei, cu cei care urmăresc interese meschine și fug după funcții și bani, o să compromitem partidul și odată cu asta va fi compromisă ultima speranță de emancipare națională și integrare europeană. Noi am cerut să fie adus un procuror independent și creată o comisie internațională pentru justiție. Noi avem nevoie în Republica Moldova de o instituție de drept independentă și integră care să pună capăt corupției și nedreptății.” - a subliniat Mihai Ghimpu.

    Oficialul român a ținut să-și exprime susținerea Republicii Moldova în continuarea cursului european - „Abandonând calea europeană, nu se ajunge la crearea unei instituții care va face dreptate în republică.” a precizat Aurescu.

    Pe final, Bogdan Aurescu a ținut să felicite Partidul Liberal pentru victoria înregistrată în mun. Chișinău în turul întâi al campaniei electorale pentru alegerile locale generale.

     

    Serviciul de presă al PL

    17 iunie 2015

     

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com