• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: „Noi nu vorbim despre miracole, dar despre proiecte reale!”

    Dorin Chirtoacă: „Noi nu vorbim despre miracole, dar despre proiecte reale!”

    16.06.2015  

    „Noi nu vorbim despre miracole, dar despre proiecte reale, care s-au făcut și continuă să fie făcute, proiecte pe care le vom implementa și în următorii ani!” - declarația a fost făcută de către candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, la funcția de primar general al municipiului Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă privind prioritățile sale și ale echipei PL pentru infrastructura și traficul rutier  din capitală.

     Dorin Chirtoacă a susținut conferința de presă pe șantierul de pe strada Vasile Alecsandri, care este în curs de reabilitare completă.

     „Pentru a veni în fața cetățenilor, am decis în turul doi de scrutin să prezentăm proiectele reale pe care le vom implementa, am decis să le prezentăm pe capitole.

    Astăzi suntem la capitolul drumuri și infrastructură rutieră.

    Prima prioritate și cea mai importantă la acest capitol este continuarea șantierelor din centrul Chișinăului, este vorba de strada Vasile Alecsandri, bulevardul Ștefan cel Mare, strada Tighina, strada Negruzzi, Alexandru cel Bun, strada Tighina și strada 31 august. Acest proiect este în valoare de 22 milioane de euro, finanțare din partea BERD, BEI și Uniunea Europeană. Ceea ce înseamnă că vom avea de lucru în următorii 2 până la 3 ani, pentru a aduce în ordine și restabili complet aceste șase străzi din centrul Chișinăului.

    Este folosită o tehnologie nouă, care a fost implementată și pe strada Alecu Russo, este vorba despre stratul de geotextile, în așa fel încât cele două straturi de asfalt să aibă o bună legătură cu fundamental și să ne poată servi pentru 20 de ani înainte. Totodată, sunt amenajate locuri de parcare, cât ne permite acostamentul, în așa fel încât să avem locuri de parcare pentru automobile, o pistă pentru bicicliști de un metru și trotuar pentru pietoni de 2 metri, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă.

    De asemenea, este reabilitat și iluminatul stradal pe această stradă, dar și pe celelalte șase.

    Practic toate cele șase străzi menționate mai sus vor căpăta un nou termen de viață pentru următorii 50 de ani.

    Ne propunem continuarea străzii Albișoara pentru a asigura ieșirea din oraș.

    La fel, ne propunem și lărgirea altor străzi și intersecții pentru fluidizarea traficului rutier.

    Pe lângă acestea, ne propunem să finalizăm bulevardul Mircea cel Bătrân, să asigurăm reparația curentă și completă a străzii, astfel, vom rezolva problemele cu străzile principale. Totodată, străzile secundare vor intra în regim de reparații împreună cu curțile de bloc, și vor reuși, până în 2019, plombarea tuturor străzilor secundare și a curților de bloc. Aceasta înseamnă că infrastructura rutieră trebuie să devină în 4 ani una acceptabilă pentru municipiul Chișinău.

    În același timp, vom lucra împreună cu partenerii externi de dezvoltare la lărgirea și extinderea șoselei de centură. Vor fi reorganizate mai multe intersecții, sperăm că vor fi și cu 2 nivele, cel puțin vor fi create mai multe sensuri giratorii, cum este cel de la Calea Orheiului și strada Studenților. Nu este exclus că vom avea un sens giratoriu și la bulevardul Ștefan cel Mare intersecție cu strada Ismail.

    Ne propunem ca în următorii 4 ani strada Albișoara să fie în regim de șosea, fără semafoare, de la gară și până la ieșirea din oraș.

    Aceste soluții sunt inspirate din practica europeană, acolo unde deja au fost implementate, iar rezultatele se văd și se fac simțite.”

     Totodată, viitorul edil al capitalei, care a dat viață orașului în cele 2 mandate în calitate de Primar General al mun. Chișinău, a vorbit și despre amenajarea pistelor pentru bicicliști și locuri special amenajate pentru parcarea automobilelor.

    „Pistele pentru bicicliști vor deveni o normalitate pentru străzile rebilitate, pentru că acestea au fost din start incluse în proiect.

    Sperăm că acum, având o altă majoritate în Consiliul Municipal, vom putea debloca proiectul cu privire la construcția unei parcări subterane în Piața Marii Adunări Naționale, proiect pe care l-am propus anterior, dar a fost respins de fostul Consiliu” a mai accentuat  Dorin Chirtoacă.

    Vezi video de la conferință mai jos:

    Serviciul de Presă al PL
    16 iunie 2015
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com