• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au susținut o conferință de presă privind rezultatele alegerilor locale

    Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au susținut o conferință de presă privind rezultatele alegerilor locale

    15.06.2015  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, și Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, candidatul PL la funcția de primar general al municipiului Chișinău, au susținut astăzi, 15 iunie 2015, o conferință de presă privind rezultatele alegerilor locale din 14 iunie 2015.

    Liderul liberalilor a ținut să aducă mulțumiri cetățenilor care au ieșit la vot și celor care au susținut candidații PL la funcția de primar și consilieri.

     „Le mulțumim cetățenilor, în primul rând celor care au ieșit la vot! Să votezi nu este o obligație, este un drept, iar ei și-au exercitat acest drept.  Le mulțumim celor care au votat Partidul Liberal și pentru primarii PL și consilierii PL. Avem primari din primul tur și avem mulți primari care au trecut în turul II, precum este și Dorin Chirtoacă, candidat la funcția de primar general în municipiul Chișinău.

     Dacă e să comparăm cu rezultatele din alegerile din parlamentare, PL are o creștere cu 3 %  pe republică.

    Cea mai importantă este creșterea în municipiul Chișinău, unde în comparație cu 2011, Dorin Chirtoacă a ieșit pe 1 loc și la sigur PL va aduce prin Dorin Chirtoacă victoria democrației, cursului european și cetățenilor, pentru că foarte mult contează cine va fi primar general al capitalei.

     În capitală, Dorin Chirtoacă a depășit-o pe Zinaida Greceanîi cu 2 %. Este un mare succes în situația când vedem că celelalte partide cu care am fost în AIE-1 și AIE-2 au rezultate foarte slabe, asta demonstrează că cetățenii din municipiul Chișinău, care sunt cei mai informați, au înțeles cine poartă vina de cele întâmplate, de creșterea corupției, de sărăcie, de furtul miliardului și nu ne-au pus și pe noi în același coș.

     Ne bucură faptul că în Chișinău și în republică forțele democratice au majoritatea, pot forma o majoritate în Consiliul Municipal Chișinău, dar și în celelalte consilii din teritoriu – locale, raionale, orășenești, etc” - a subliniat Mihai Ghimpu

     Prezent la conferință, candidatul PL la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a venit cu un mesaj de mulțumire pentru cei care au votat și a declarat următoarele:

     „PL își anunță satisfacția în legătură cu ceea ce am reușit să facem în această campania electorală, de asemenea, ne exprimăm recunoștința și aducem mulțumiri alegătorilor noștri din Chișinău și din republică, evident, le mulțumim celor care au ieșit la vot, indiferent de alegerea făcută.

     Participarea la vot se înscrie în media europeană, dar este mai mică decât cea de acum 4 ani, totuși, modul în care arată rezultatele în municipiul Chișinău ne vorbește despre faptul că oamenii au înțeles că în 8 ani avem rezultate pentru ei, altfel ar fi fost situația de la Bălții sau Orhei.

     Rezultatul cert pentru Chișinău este că vom avea o majoritate democratică în CMC și vom putea face o majoritate care va continua proiectele europene începute, dar și inițierea altor noi proiecte, lucru pe care nu l-am avut până acum. Pentru turul II se conturează  o situație clară, similară cu cea din 2007 și 2011, în care avem șansa să continuăm dezvoltarea europeană a Chișinăului și, din acest considerent, vă anunț că subsemnatul, primarul faptelor concrete, este PRIMARUL TUTUROR!  Noi nu împărțim oamenii în roșii, albaștri, verzi și alte culori, tot ce facem este pentru toți locuitorii, indiferent de opțiunile lor politice.

    Sperăm că în aceste 2 săptămâni vom avea posibilitatea să o vedem pe doamna contracandidată la dezbateri, la alte evenimente publice organizate, ca să vedem proiectele și propunerile dumneaei.

     Partidul Liberal intră plenar în competiția din turul doi, pe care o vom câștiga detașat, și vom păstra locomotiva dezvoltării europene în Chișinău, încrederea în democrație spulberată de alte partide „proeuropene” și vom duce până la capăt obiectivul integrării europene.”

     Pe final, Dorin Chirtoacă a făcut și totalul rezultatelor electorale pe suburbii:

     „ În municipiul Chișinău avem o primărie câștigată din primul tur, este vorba de  Condrița, avem majoritate în consiliile locale din mai multe suburbii. În 8 suburbii avem turul doi pentru candidații PL, cert este că în suburbii votul este mult mai consolidat decât în sectoare, dar și în sectoare votul a fost mai consolidat decât acum 4 ani, deci, Chișinăul este pe calea corectă.

    Țin să vă reamintesc că noi nu împărțim oamenii pe criterii politice, nu am făcut discriminare timp de 8 ani, am fost primarul tuturor, iar capitala este pentru toți!”

     La sfârșitul conferinței de presă, Președintele PL, Mihai Ghimpu, a răspuns la întrebările jurnaliștilor despre constituirea unei majorități parlamentare.

    Urmăreşte imagini video mai jos:

     Serviciul de presă al PL
    15 iunie 2015
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com