• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu către Ambasadorul Republicii Cehe: „Republica Moldova are viitor doar în cadrul Uniunii Europene! La 14 iunie nu avem dreptul să ne distrugem viitorul!”

    Mihai Ghimpu către Ambasadorul Republicii Cehe: „Republica Moldova are viitor doar în cadrul Uniunii Europene! La 14 iunie nu avem dreptul să ne distrugem viitorul!”

    08.06.2015  

    Astăzi, 8 iunie 2015, Mihai Ghimpu, Deputat în Parlament, Președintele Partidului Liberal, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Jaromir Kvapil, la sediul Partidului Liberal.

    În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte ce țin de situația politică din Republica Moldova, alegerile generale locale din 14 iunie 2015, desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile locale, problemele sociale ale cetățenilor republicii, precum și viitorul european al republicii.

    De asemenea, a fost abordat și subiectul cu privire la mitingul de mobilizare la vot, organizat de Partidul Liberal în PMAN, pe 7 iunie curent. Despre acesta Mihai Ghimpu a subliniat: „Ținând cont de situația politică din R. Moldova și de riscul sub care se află cursul nostru european, noi, Partidul Liberal, am organizat din timp un miting de mobilizare la vot. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să mobilizăm cetățenii să iasă la vot și să susțină în continuare cursul european, întrucât partidele de stânga, care sunt manevrate de Putin, ne pot lua și distruge acest vis european. Iată de ce PL a organizat un miting de mobilizare a cetățenilor să iasă la vot, cu o săptămână înainte de alegeri. Nu găsesc explicații logice și argumente pentru felul în care au procedat Platforma „DA”. Ce este mai important acum? Faptul că riscăm ca la conducerea Chișinăului să fie un primar devotat lui Putin, care va doborî ultima cetate a democrației – Chișinăul, oare nu este o problemă care să ne preocupe și pe care n-ar trebui s-o admitem? Același lucru l-am discutat și cu unul din liderii Platformei, însă, din cele care s-au întâmplat, nou ne este clar că ei fac jocul cuiva, iar acțiunea lor a fost intenționat organizată peste mitingul PL. Din toate cele întâmplate au de pierdut cetățenii, pentru că cineva trage foloase din nemulțumirea și dezamăgirea lor și îi direcționează pe o cale greșită. Noi spunem lucrurilor pe nume, nu putem masca adevărul!”

    Despre alegerile generale locale, Președintele PL a subliniat: „Este și va fi o luptă grea! Dar noi vom ieși învingători în capitală, care este cetatea democrației și libertății! Cetățenii deja au văzut diferența dintre noi și ceilalți, iar realizările lui Dorin Chirtoacă nu pot fi trecute cu vederea! El a demonstrat prin fapte concrete că este cel mai bun primar!”

    Ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău s-a interesat de opinia Președintelui PL cu privire la viitorul Republicii Moldova, despre care Mihai Ghimpu a menționat: „Republica Moldova are viitor doar în cadrul Uniunii Europene! La 14 iunie nu avem dreptul să ne distrugem viitorul! Avem nevoie de reforme, de încrederea partenerilor care ne finanțează și astfel vom reuși să schimbăm viața cetățenilor. Din păcate, actuala guvernare nu beneficiază de încrederea finanțatorilor externi, iar acest lucru este foarte grav și afectează cetățenii și cursul european. Trebuie să schimbăm modul de viață al cetățenilor, să funcționeze legile și să stârpim corupția, iar toate acestea nu vor putea fi realizate fără justiție corectă!”

    Mihai Ghimpu și Ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Jaromir Kvapil, au vorbit și despre viitorul republicii în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, situația din teritoriul din stânga Nistrului ș.a.

    Serviciul de presă al PL

    8 iunie 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com