• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO) PL atenționează: „În spatele platformei civice „DA” stau alți oligarhi care profită de nemulțumirea și dezamăgirea cetățenilor!”

    (VIDEO) PL atenționează: „În spatele platformei civice „DA” stau alți oligarhi care profită de nemulțumirea și dezamăgirea cetățenilor!”

    07.06.2015  

    După mitingul organizat de PL în PMAN cu genericul „PRIN VOT MENȚINEM CURSUL EUROPEAN, ÎNTOARCEM MILIARDUL ȘI FACEM DREPTATE”, având scopul de a mobiliza cetățenii să iasă la vot, conducerea Partidului Liberal a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre provocările din timpul mitingului.

    La conferință au participat: Mihai Ghimpu, Președintele PL, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, candidat la funcția de primar general al mun. Chișinău, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, și Valeriu Munteanu, Vicepreședinte al PL.

    Liderii Partidului Liberal au elucidat situațiile provocatoare care s-au iscat în PMAN, în timpul desfășurării mitingului de mobilizare la vot al Partidului Liberal.

    Mihai GHIMPU: „Lumea e nemulțumită de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, de promisiunile din 2009 când am dat jos guvernarea comunistă, iar acum cetățenii s-au ales cu furtul miliardului și cu sărăcie și mai mare. Oamenii care au încercat să blocheze mitingul PL au fost oamenii socialiștilor, și câțiva dintre ei - oameni neinformați și manipulați. Eu sunt în lupta politica din 1988, însă, așa ceva în istoria luptei noastre nu s-a întâmplat, când oameni de dreapta atacă partidul de dreapta care le apără interesele.

    Este regretabil faptul că cetățenii s-au lăsat manipulați, fiind săraci și împotriva furtului miliardului, și au trecut de partea celor care i-au furat. Asta este de fapt o tragedie!”

    Președintele PL a subliniat că Partidul Liberal deține autorizația de a face o manifestație în PMAN din 2012, iar astăzi liderii și cei care stau în spatele platformei „DA” și-au dat arama pe față și au demonstrat că acțiunea lor a fost intenționat organizată împotriva Partidului Liberal.

    „Stimați cetățeni, fiți foarte atenți! Să nu fiți din nou folosiți!” – a mai atenționat Mihai Ghimpu.

    Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședintele PL, candidat PL la funcția de primar general al mun. Chișinău, a subliniat: „Astăzi, în Chișinău, a aut loc un moment al adevărului!  Bătaia de o lună în urmă de la Primărie și-a schimbat locul în PMAN. Noi știm că suntem corecți, sinceri, nu avem nimic de ascuns. Din câte vedem,  în spatele platformei și chiar pe scena sunt parteneri de afaceri ai lui Plahotniuc, din cei care l-au ridicat în slăvi pe Filat, din cei care au luat credite de la BEM  fără să  le întoarcă nici până azi. Era și de așteptat că vor încerca să ne atace și să arunce cu noroi în noi. Pentru noi este important ca adevărul să fie întotdeauna la suprafață. Decât să fim fățarnici, mai bine pierdem, dar noi nu vom pierde, vom câștiga. Pentru că noi nu susținem înlocuirea unui grup de oligarhi cu altul!”

    Corina Fusu, Prim-vicepreședinta PL, a accentuat: „Astăzi a căzut masca de pe fața spoită a acelor „lideri” care pretind ca lupta pentru Demnitate și Adevăr. Nu este un scenariu nou, aceste scenarii sumbre se repetă de la independență încoace, iar în ele este folosită nemulțumirea oamenilor, revolta lor, în scopuri personale și meschine ale cuiva.

    Lumea este disperată și este cel puțin cinic să folosești durerea omului pentru a-ți construi o carieră politică în dauna cetățenilor pe care i-ai furat. Ce s-a întâmplat astăzi a fost un lucru trist, pe de alta parte este bine ca această mască a căzut. PL a reușit astăzi să deschidă oamenilor ochii și să-i facă să înțeleagă că nu pot fi amăgiți la nesfârșit.”

    Și Valeriu Munteanu a subliniat că mitingul Partidului Liberal a fost demult pregătit, iar cererea de desfășurarea a acestei acțiuni în PMAN a fost depusă încă din 2012.

    „Încă în 2012 noi am depus cerere privind desfășurarea evenimentului de astăzi. Legea cu privire la întruniri prevede ca trebuie sa depui o cerere la Primăria mun. Chișinău, în care să anunți despre intenția de a desfășura evenimentul. În 2014 apăruseră socialiștii și au făcut același lucru: au depus o solicitare în acest sens. Abia acum 3 săptămâni,  Platforma Civică „DA” a făcut o solicitare de a desfășura o acțiune de protest tot pe 7 iunie în PMAN.  Și PD-ul a mai avut o solicitare pentru aceeași zi și același loc. Legea spune că organizează cel care a depus cererea primul. PSRM și PD au renunțat să organizeze ceva în această dată, fapt pentru care Țopii i-au lăudat pe un portal de-al lor. Dar, evident, PSRM când au renunțat aveau scopul să alimenteze o provocare împotriva Partidului Liberal. Asta ne duce la gândul că ceea ce s-a întâmplat astăzi a avut alimentare și din partea socialiștilor, partidul Moscovei.” – a menționat Valeriu Munteanu.

    În cadrul conferinței de presă, Mihai Ghimpu a lansat un apel către cetățeni:

    „Stimați cetățeni, știu că sunteți dezamăgiți, că vă doare tot ceea ce se întâmplă, că aveți probleme, că suntem furați. Dar nu schimbați haina lor! Păcat este că cetățenii nu înțeleg că tot aceeași actori au înlăturat de pe arena politică Frontul Popular, l-au compromis, l-au infiltrat pe Roșca, și tot ei sunt și acum. Sunt aceeași actori!

    Noi, liberalii, n-am fost și nu vom fi cu nimeni alții, decât cu cetățenii, pentru viața lor, pentru binele lor, viitorul nostru european. Menirea noastră este acum să salvăm capitala de Moscova!”

     

    Vedeți conferința de presă mai jos.

     

    Serviciul de presă al PL

     

    7 iunie 2015

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com