• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (GALERIE FOTO) Miting PL: „Prin vot menținem cursul european, întoarcem miliardul și facem dreptate!”

    (GALERIE FOTO) Miting PL: „Prin vot menținem cursul european, întoarcem miliardul și facem dreptate!”

    07.06.2015  

    Partidul liberal a organizat astăzi, 7 iunie 2015, un miting de  mobilizare la vot cu genericul: „Prin vot menținem cursul european, întoarcem miliardul și facem dreptate!”.
    La eveniment a participat conducerea Partidului Liberal, în frunte președintele PL, Mihai Ghimpu, Prim-vicepreședinții PL - Dorin Chirtoacă și Corina Fusu, Vicepreședinții PL, Deputații Fracțiunii PL în Parlament, Liderii OFL și TL, candidații PL la funcția de consilier în CMC, oameni de cultură ca: Eugen Doga, Ioana Căpraru, Maria Iliuț, oameni de știință ca: istoricii Veaceslav Stăvilă și Mariana Țăranu, scriitorii Nicolae Dabija și  Vladimir Beșleagă, dar și alții, precum și membri și susținători PL.

    Prim-vicepreședinta PL, Președinta Organizației de Femei Liberale și deputat în parlament, Corina Fusu, a fost cea care a deschis evenimentul, fiind și moderatoare a evenimentului împreună cu Valeriu Munteanu. Dânsa a menționat următoarele.

    „Stimați cetățeni, vă mulțumim din suflet pentru faptul că în această duminică suntem împreună cu DVS, suntem împreună cu Partidul Liberal!

    La 14 iunie vom alege viitorul copiilor noștri, vom alege viitorul Republicii Moldova și menținerea cursului european pentru cetățenii noștri, pentru copii noștri, pentru noi toți. După 24 de ani de tranziție, șovăieli și trădări, a sosit momentul decisiv, este ultima șansă când putem recupera efortul celor care s-au jertfit în numele dreptății și adevărului. Iată de ce este atât de importantă prezența la vot! Trebuie să decidem în așa fel încât să nu ne pomenim a câta oară jefuiți, trădați și umiliți. Să nu admitem că energia și revolta populară să fie direcționată pe piste greșite de lideri profitori!”

    La rândul său, vicepreședintele PL, deputat al fracțiunii liberale, Valeriu Muntean, a susținut cele spus de colega sa și a mai precizat:

    „În aceste clipe de grea cumpănă ne adresăm tuturor cetățenilor Republicii Moldova! Monstruoasa coaliție, politicienii de la guvernare au dus Republica Moldova pe marginea prăpastiei, ei nu doar au pus în pericol cursul european, ci și viitorul cetățenilor republicii. 80 % din cetățenii RM abia își acoperă cheltuielile traiului zilnic, în timp ce ei fura miliarde.

    După alegeri, criza economică ar putea exploda din cauza miliardului furat și lipsa finanțării de către partenerii europeni. Partidele de la guvernare, PLDM, PD și PCRM sunt pe cale să compromită șansa istorică a RM de a se întoarce în familia UE și să o direcționeze spre Uniunea Vamală. Motivele sunt știute - corupția sălbatică și refuzul guvernanților de a face reforme! Ei vor să păstreze monopolurile din economie care jefuiesc populația.

    Ei încearcă disperați să facă orice pentru a scăpa, fac propagandă la TV, încălcând normele audiovizuale, pun botniță presei prin legi, s-au aliat cu comuniștii pentru a scăpa de judecată dreaptă. S-au asociat cu agenții Moscovei în Parlament și adopta legi care ne subjugă.

    Republica Moldova a rămas singură și nesusținută, pentru că Monstruasa Coaliție a sfidat legile. Iată acum, în această piață, să-i declaram și noi indezirabili pe guvernanții noștri. Jaful criminal din sistemul bancar a distrus economia Republicii Moldova, o asemenea ticăloșenie este de neînchipuit într-o țară care se vrea europeană, acum suma va trebui să fie plătită de fiecare cetățean al RM.

    Adevărații vinovați, în loc să stea la pușcărie, se plimbă cu mașini de lux și avioane private și ne râd în nas! Cât vom mai răbda? E timpul să facem dreptate!”

    Un cuvânt de spus a avut și Ion Cebanu, Președintele Tineretului Liberal:

    „Alegerile care se apropie sunt importante nu numai pentru faptul că vom alege primarii și consilierii, vom alege administrația locală, sunt importante și pentru faptul că Republica Moldova va decide încotro se îndreaptă?  Spre est sau spre vest? Într-o Uniune Vamală inexistentă, un haos produs de Putin și aici promovat de Dodon și gașca lui, sau ne vom îndrepta cu pași concreți spre Uniunea Europeană, cu reforme adevărate, cu bunăstare și dreptate! Pentru asta luptăm, acesta este mesajul nostru, mesajul faptelor concrete, a oamenilor cu suflet și a oamenilor dedicați cauzei!

    Noi avem fapte concrete, nu am deraiat, nu am trădat, nu am negociat cu hoții, bandiții, trădătorii, comuniștii și alții care s-au rebotezat socialiști între timp! Am mers înainte având cauza națională în gând și în inimă! Prin vot este cel mai pur protest al nostru! Prin vot să le dăm un șut tuturor celor care se cred azi mari șefi!

    PL reprezintă coloana vertebrală a politicii din RM! Fără PL la guvernare, RM deraiază și economic, și politic, și moral! La 14 iunie trebuie să avem un vot decisiv! Partidul Liberal să poată face dreptate, iar hoții, bandiții, bolșevicii să stea la pușcărie!”

    Totodată, istoricul Mariana Țăranu, autoarea cărții „Scrisori către Stalin”, i-a îndemnat pe cei prezenți să-l voteze pe Dorin Chirtoacă:

    „Încă o dată conștientizați necesitatea susținerii partidelor corecte! Data de 14 iunie este o dată hotărâtoare, de aceea vă invităm să nu fiți indiferenți și să mai dăm o dată o șansă democrației Republicii Moldova! Votăm Partidul Liberal! Votăm Dorin Chirtoacă!”

    Pe aceeași scenă din PMAN, cu un discurs în fața celor prezenți a venit și scriitorul Vladimir Beșleagă:

    „În acest loc sacru, PMAN, se spun marele adevăruri, pentru alte lucruri nu ai ce urca pe această scenă și nu ai ce vorbi!

    În perioada aceasta a democratizării societății noastre, pe de o parte, pe de altă parte, a globalizării, se produc lucruri teribile de care noi nu ne dăm seama.

    Satele noastre se distrug, satele noastre se dărâmă, orașele cresc, orașele se construiesc. Dacă dispar satele noastre, dispar și rădăcinile noastre.

    Au loc alegeri generale locale, se aleg primarii satelor, orașelor și primarul municipiului Chișinău. Dvs ați observat că singurul oraș din RM care are o față națională este Chișinăul.

    Iată acum dau năvală candidații la primărie, să pună mâna pe centrele viabile ale RM. Ceea ce se întâmplă la Chișinău și cine va fi ales primar general, cine va fi ales în consiliul municipal, decide problema întregii republici!

    Momentul acesta din 14 iunie va decide toate celelalte momente care vor veni!

    Dorin Chirtoacă a pus capăt putorii din Chișinău, a făcut străzi, parcuri! El merită să fie ales, alături de partidul pe care îl reprezintă!”

    Cu un cuvânt de mulțumire pe scena din PMAN a ieșit și candidatul Partidului liberal la cel de al treilea mandat la funcție de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă:

    „Astăzi este o zi în care ne mobilizăm la vot pentru duminica viitoare pentru ca în Chișinău să câștige democrația! Pentru că la Chișinău să câștige lumea! Iar la următoarele parlamentare să putem face dreptate și să-i tragem la răspundere pe cei care au furat miliardul!

    Astăzi avem o situație când Partidul Liberal a depus declarație pentru desfășurarea acestei acțiuni în 2012! Nu poate fi invocat faptul că noi am venit peste altcineva, altcineva a venit peste noi! Cine sunt dumnealor? Ei în 2005 i-au dat afară pe cei de la Antena C și EuroTV, ei s-au pus împotriva la EuroTV cu Roșca, ei sunt cei care au votat cu comuniștii! Ei v-au trădat odată interesele!

    Luptătorii pentru dreptate și adevăr nu vor ceda niciodată!

    Oameni buni, când 2 se ceartă, câștigă al treilea! Astăzi nu se pune problema să fie câștigată primăria Chișinău de cei care au furat miliardul, astăzi se pune problema că primăria Chișinău și a localităților să ajungă pe mâna socialiștilor, pe mâna lui Putin! Asta vrem? Noi, PL, am păstrat direcția corectă zeci de ani, pentru că noi nu acceptăm ca municipiul Chișinău, ca Republica Moldova, să ajungă pe mâna hoților sau a străinilor!

    Noi vom câștiga aceste alegeri locale și vom arăta că Chișinăul merge înainte! Chișinăul merge înainte pe o cale corectă și europeană! Prin fapte concrete, nu doar vorbe!

    Noi venim cu realizări de 1 miliard de euro investit în Chișinău, nu furat de către cei din spatele scenei!

    Noi avem voința ca RM să revină în spațiul european, voința ca RM să devină  un stat înfloritor, o societate dezvoltată, familii cu copii crescuți acasă, locuri de muncă pentru tineri în localități, și noi cu toții să fim în cadrul UE, acolo unde vom avea o viață mai bună!

    Cei care sunt astăzi aici revoltați sunt de fapt alegătorii PLDM, PD care au votat la alegerile parlamentare, au văzut că au greșit și acum le pare rău, dar, vezi Doamne, iarăși PL și Dorin Chittoacă este vinovat. Noi ne merităm soarta, îi votăm pe cei care ne fură! Să ne gândim pe cine votăm, cum votăm, așa încât să fie păstrate interesele alegătorilor.

    Din trădător nu mai faci om corect!”

    Prezent la eveniment, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu a venit cu un cuvânt spus tare, un cuvânt calculat, în fața tuturor membrilor și simpatizanților PL, prezenți la manifestație.

    „Noi avem o cauză! Iar cauza noastră este dreaptă, integrarea europeană și integrarea națională!

    Lupta noastră este una dreaptă! Toți vrem să dăm jos guvernarea coruptă! Dar cineva urmărește să dea jos această guvernare coruptă și să aducă guvernarea lui Putin!

    Păcat că unii oameni săraci și dezamăgiți au trecut de partea hoților. Actuala guvernare își pregătește terenul  în caz că pierde puterea, pentru că s-a compromis. Ei vor să înăbușească acest partid, că acest partid are politica proprie și nu e condus nici de Moscova, nici de hoți, nici de oligarhi.

    Ei umblă acum cu speculații că vor face alianță cu PL după alegeri. Noi le răspundem: miliardul înapoi și apoi alianță!

    Legea va funcționa doar când la guvernare vor fi oameni cinstiți, așa cum sunt liberalii!

    Hoțul strigă: „vine hoțul!” Iată cum este la ei! Am mers pe muchie de cuțit împotriva comuniștilor, voi merge înainte pentru cauza neamului, așa cum nimeni nu i-a oprit pe frații mei. Nu voi permite să fie călcați în picioare, să fie folosiți oamenii săraci, care n-au nici o vină! Armata noastră liberală este în toată țara! Înainte spre victorie! Înainte Chirtoacă primar de Chișinău! Schimbarea până la capăt!”

    Același lucru l-a susținut și maestrul Eugen Doga, care a fost prezent la eveniment:

    „Veniți și votați pentru adevăr! Ce căutăm nod în popură? Avem o singură mama, o singură țară! Haideți să ne unim! Noi vrem integrare în Europa, să începem aceasta integrare de la noi de acasă, susținând primarii și consilierii PL!”

    La mesajul maestrului Doga, s-a alăturat și scriitorul Nicolae Dabija:

    „La alegerile din 14 iunie trebuie să fim împreună, numai așa vom câștiga! De primăria Chisinăului depinde viitorul nostru, dacă pierdem primăria, pierdem republica! Hoții la pușcărie, Chirtoacă la primărie!

    Niciodată în istoria Chișinăului nu au fost mai mulți candidați la funcția de primar, toți cei care vor să-și rezolve problemele personale, candidează la funcția de primar.

    Republica Moldova deține recorduri  triste, la noi euro se fura cu miliardele, lucru unic în lume, și asta în țara cea mai săracă din Europa. Și nu suntem doar țara cea mai săracă, ci și cea mai coruptă.

    Republica noastră este săracă pentru că la guvernare au ajuns hoți, iar hoții știu să fure fără să încalce legea!

    Numai cu oameni onești ne vom duce în Europa, așa cum este Dorin Chirtoacă!

    În Europa cu Dorin Chirtoacă! În Europa cu Dvs! Trăiască Libertatea!”

    Pe lângă cei care au venit cu un mesaj și un cuvânt de bine, pe scenă au interpretat cântece patriotice: ansamblul „Plăieșii”, Ioana Căpraru, Maria Iliuț, Valeria Pașa, Felicia Dunaf, Diana Brescan, Viorel Burlacu ș.a.

    Partidului Liberal a adus în Piața Marii Adunări Naționale 10 autobuze, fiecare dintre ele având pe partea din față afișe pe care scria „1 miliard de lei”,  care simbolizează o parte din cele 20 de camioane cu lei, care, după calculele lui Dorin Chirtoacă, ar fi constituit miliardul furat. Pe partea laterală a primului și ultimului autobuz erau afișe mari cu mesajul „20 miliarde de lei (1 miliard de euro)”. Acțiunea a fost făcută pentru a demonstra oamenilor cât de mult înseamnă miliardul de euro furat. 

    Serviciul de presă al PL

    7 iunie 2015

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com