• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la dezvelirea unui monument în memoria victimelor regimului comunist la Costești

    Mihai Ghimpu a participat la dezvelirea unui monument în memoria victimelor regimului comunist la Costești

    06.06.2015  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a participat astăzi, 06 iunie 2015, alături de Organizația Teritorială PL Ialoveni, la dezvelirea unui monument în memoria victimelor regimului comunist. Acțiunea de comemorare a avut loc în localitatea Costești din raionul Ialoveni.

    Prezent la eveniment, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu,  a declarat în fața celor prezenți:

    „Suntem astăzi aici, să comemorăm victimele regimului comunist. Pe timpul războiului mulți dintre conaționalii noștri au fost folosiți de regimul comunist, drept carne de tun, alții din cei care au supraviețuit au fost duși în Siberia, unde au fost împușcați, celor care au rămas aici le-au organizat foamete. Asta a fost soarta românilor-basarabeni în perioada comunistă.

    De 25 de ani de la independență, toți cei care s-au succedat, au declarat că țin la popor fără a spune adevărul.

    În prezent pe teritoriul Republicii Moldova, au fost dezvelite mai multe monumente în memoria victimelor regimului comunist. În mare parte acestea sunt dezvelite la inițiativa Partidului Liberal, pentru că noi cunoaștem cine suntem, prin ce am trecut, ce trebuie să ridicăm și pe cine să condamnăm. Tot noi am fost cei care am desecretizat arhivele despre cei deportați și omorâți în perioada comunistă.

    Sper că locuitorii satului Costești să nu treacă indiferenți pe lângă acest monument, pentru că aici este durerea neamului nostru.

    Și trebuie să conștientizăm că a venit timpul să facem dreptate, să măturăm tot gunoiul și neghina care ne-au luat libertatea și ne-au rătăcit apropiații”, a spus Mihai Ghimpu.

     

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com