• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (GALERIE FOTO) Acțiunea Organizației de Femei a Partidului Liberal „MAMELE VOTEAZĂ PENTRU VIITORUL COPIILOR”

    (GALERIE FOTO) Acțiunea Organizației de Femei a Partidului Liberal „MAMELE VOTEAZĂ PENTRU VIITORUL COPIILOR”

    06.06.2015  

    „Femeia este inima existenței omenirii. Prin inima ei trăiește și bărbatul!” - cu aceste cuvinte și-a început discursul Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, la mitingul Organizației de Femei  a Partidului Liberal, cu genericul „MAMELE VOTEAZĂ PENTRU VIITORUL COPIILOR”.

    Acțiunea a avut loc astăzi, 6 iunie 2015, în Piața Marii Adunări  Naționale. La eveniment, pe lângă liderul liberalilor Mihai Ghimpu, au mai participat: deputatul fracțiunii liberale și prim-vicepreședinte al partidului, președintele OFL, Corina Fusu, deputatul liberal, secretar general al PL, Ion Apostol, candidatul la cel de al treilea mandat la funcția de primar general al Chișinăului, prim-vicepreședinte PL, Dorin Chirtoacă, candidatele la funcția de primari din partea PL, membrele Organizației de Femei  a Partidului Liberal și alți simpatizanți ai PL.

    Evenimentul a fost deschis de către Corina Fusu, dânsa a accentuat pentru cei prezenți importanța femeii în politică, declarând următoarele:

    „Mulțumesc tuturor doamnelor că au găsit timp astăzi și au venit aici în PMAN, pentru a ne spune, împreună, un cuvânt sigur, un cuvânt responsabil, un cuvânt calculat, cât sunt de importante aceste alegeri generale locale din data de 14 iunie 2015.

    Moldova la răscruce de drumuri… De fapt, Republica Moldova mereu s-a aflat la răscruce de drumuri, și în 1989, 1991, 1992, și în toate guvernările care s-au succedat până astăzi. Mereu am fost la răscruce de drumuri, fiindcă mereu  nu am știut încotro să mergem. Nu am știut să ne asumăm o cale sigură, nu am știut să dorim să fim liberi, să fim independenți. Că nu am știut cine ne-a asuprit și ne-a schimbat mentalitatea, dar și cine ne-a furat identitatea.

    Astăzi, ca niciodată, după 25 de ani de independență, suntem la o mare răscruce de drumuri, pentru că în aceste alegeri locale vom decide soarta copiilor noștri. La asta trebuie să ne gândim. Femeile din Partidul Liberal, femeile liberale, în primul rând trebuie să se gândească ce viitor vor avea copii noștri, pe care i-am născut, i-am crescut, pentru care ne-am gândit zi și noapte ce vor face acești copii în viitor.

    Este o idee inovatoare a noastră, a liberalilor, a OFL, de a face o acțiune doar cu doamnele.

    Am constatat că pentru aceste alegeri locale avem cu mult mai multe candidate la funcția de primar. Se știe că acolo unde bărbaților li se pare că este greu de rezolvat problema, cedează locul femeilor.

    Vă mulțumesc pentru faptul că va-ți implicat în campanie, pentru că foarte mulți bărbați din politica Republicii Moldova, atât la nivel central cât și la cel local, au demonstrat că nu conștientizează, că nu știu ce înseamnă responsabilitatea pentru funcția care și-au asumat-o, care au acceptat-o. Iată de ce suntem în această derută până astăzi. Și nu știm unde să mergem. Să mergem acolo unde e bine , în Europa, unde este bunăstare și este respectat cuvântul. Acolo vrem, și nu în Federația Rusă, într-o altă structură inventată de dictatorul de la Kremlin.

    Cu părere de rău la noi încă reprezentanții clasei politice nu au conștientizat ce înseamnă om cu funcție în stat. A fi om cu funcție de stat nu înseamnă că trebuie să furi, nu înseamnă că trebuie să lași greutățile pe umerii cetățenilor.

    Sunt sigură că dacă în Republica Moldova, la funcțiile de conducere din stat, ar fi fost mai multe femei, inclusiv în Parlament, lucrurile ar fi stat mult mai bine. Nu am fi avut un așa grad înalt de corupție, iar oamenii de stat nu s-ar fi gândit la propriul buzunar și portofel, dar s-ar fi gândit la OM și necesitățile acestuia.

    Alături de bărbați, la conducere trebuie să fie și femei, care să se gândească la necesitățile, copiilor, oamenilor, orașului și a statului.

    Eu cred că Organizația de Femei Liberale are suficiente femei deștepte, pregătite și responsabile, care să poată ocupa funcții de conducere, care să poată lua decizii. Suntem o forță iar ceea ce ne lipsește este curajul, trebuie să conștientizați că curajul există în fiecare din noi!”

    Cu un mesaj în fața femeilor liberale a venit și Președintele PL, Mihai Ghimpu, care a ținut să explice importanța alegerilor locale, în contextul geopolitic în care se află Republica Moldova.

    „Mă bucur că am ajuns astăzi ca Partidul Liberal să aibă o echipă puternică, în primul rând datorită acestor doamne frumoase, ambițioase și puternice. Aceste alegeri sunt mai istorice ca niciodată, aceste alegeri nu sunt doar locale, ci sunt alegeri geopolitice, alegeri de care depind cursul și reformele europene ale Republicii Moldova. Trebuie să facem ordine în acest stat, iar puterea Dvs este mult mai mare, fiindcă Dvs sunteți mama bărbaților, iar când bărbații nu ascultă, mama poate să-i pună la punct.

    Dragile mele, puterea se află în voi, voi trebuie să fiți cele care să salvați cursul european al Republicii Moldova și să-i faceți pe bărbați să conștientizeze că acum, ca niciodată, dacă vom pierde capitala, vom pierde și șansa Republicii Moldova de a se integra în comunitatea statelor europene, acolo unde există valori umane, unde se pune prioritate pe nevoile și drepturile cetățeanului, dar nu în Uniunea vamală unde prioritar sunt funcțiile și banii”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Tot despre importanța alegerilor locale din 14 iunie, inclusiv ceea ce ține de capitală, a vorbit candidatul PL la funcția de consilier municipal, Veronica Herța, vicepreședintă PL.

     „Data de 14 iunie este o zi însemnată  pentru viitorul copiilor noștri, pentru noi, pentru municipiul Chişinău  și  pentru  toată Republica Moldova!

    Chiar dacă suntem în alegeri locale, votul nostru, conștient și asumat, contează foarte mult, în situația social-economică și geopolitică în care ne aflăm astăzi.

    La ora actuală, Partidul Liberal este unicul  partid parlamentar care nu a trădat și  nu a furat. Suntem   echipa oamenilor care toate lucrurile le fac cu multă dăruire și mult suflet, suntem echipa faptelor concrete, alături de Primarul General DORIN CHIRTOACĂ – Primarul faptelor concrete!

    În acești 8 ani, de când suntem împreună,  am susţinut multe proiecte din domeniul educaţiei şi sănătăţii. În condiţiile unui buget auster, cu puținii bani pe care i-am avut, am reuşit să facem și lucruri frumoase pentru  copilașii noştri. De aceea, atunci când ne vom afla în cabina de vot, să ținem cont de acest lucru și să votăm pentru un primar care a făcut fapte concrete. Să votăm pentru Dorin Chirtoacă și echipa PL! ”

    O vorbă bună pentru femeile liberale a avut de spus și candidatul la cel de al treilea mandat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă:

    „Stimate doamne, colege de partid și colege în calitate de candidați la funcția de primari din suburbiile Chișinăului și din toate localitățile Republicii Moldova.

    Vreau să vă mulțumesc pentru acțiunea pe care o desfășurați astăzi, pentru faptul că dați start mobilizării participării la vot pentru toți locuitorii Republicii Moldova.

     Acțiunea cu adevărat este una diferită de ceea ce am făcut până acum la partid și pe viitor ar trebui să constituie o tradiție.

    În primul rând, vreau să vă doresc succes Dvs, doamnele candidate la funcția de primar de peste tot. Șansa este de partea voastră, șansa este de partea noastră.

    Da, o să fie o alegeri dificile, tabloul politic fiind deja clar, cert este că în Chișinău ei o să piardă! În Chișinău nu au nici o șansă, asta doar trebuie să fie confirmat prin vot.

    Dar va veni și timpul când vor pierde și în toată țara, fiindcă ei nu au nici o legătură cu trecutul și viitorul nostru. Nu au nici o legătură cu copii voștri și nici cu viitorul acestora!”, a declarat pe final Dorin Chirtoacă.

     

     

     

     

     

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com