• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu s-au întâlnit cu profesorii și studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice de Stat

    Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu s-au întâlnit cu profesorii și studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice de Stat

    05.06.2015  

    „Elementele orașului vechi și cu cele moderne trebuie să facă din Chișinău, un oraș orchestră, care să cânte o simfonie curată, unică și cu stil” – cu acest mesaj și-a început discursul candidatul Partidului Liberal, la cel de al treilea mandat la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, adresat viitorilor arhitecți.

     Dorin Chirtoacă, însoțit de Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, dar și de o parte din candidații PL la funcția de consilieri municipali, a avut astăzi, 5 iunie 2015, o întrevedere electorală cu profesorii și studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice de Stat.

     În contextul alegerilor generale locale din data de 14 iunie, Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a ținut să accentueze pentru cei prezenți că:

     „Partidul Liberal, în esență, este și va rămâne partidul care nu urmărește funcții și nu fură miliarde. Ba din contra, este partidul cu suflet pentru oameni și mereu alături de nevoile și problemele lor. Cred că acum, la această etapă, va trebui să promovăm lucrurile bune, iar cele rele să fie lăsate în istorie. Aceste alegeri sunt mai istorice ca niciodată, fiindcă, la fel ca cele parlamentare, sunt alegeri geopolitice. Acum ca niciodată rămâne o povară pe umerii Partidului Liberal să menținem cursul european pentru republică. Căci fără Uniunea Europeană, noi niciodată nu vom putea să ieșim din mizeria și corupția în care ne aflăm de 25 de ani. De aceea vin cu rugămintea la voi să ieșiți la vot pe data de 14 iunie și să vă convingeți rudele și cunoscuții, să-i faceți să înțeleagă că acum trebuie să votăm pentru viitor, NU pentru trecut, pentru Uniunea Europeană, NU pentru Uniunea Vamală, trebuie să votăm candidații PL la funcția de primari și consilieri, pentru a menține cursul european al Republicii Moldova.

    Noi suntem cei care nu am furat și nici nu vom fura, nu am trădat, nici nu vom trăda, deci, este timpul să facem dreptate! ”

     Cu un mesaj în fața studenților și profesorilor a venit și candidatul PL la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Pe lângă realizările sale și a întregii echipe din primărie pe parcursul celor 8 ani la cârma capitalei, Dorin Chirtoacă a prezentat și care sunt prioritățile de viitor:

     „Foarte mulți din cei care pretind la funcția de primar al Chișinăului vin cu promisiuni, noi venim cu fapte concrete pe care le avem în spate, dar și cu multe alte proiecte care, indiferent de cine va fi primar, vor fi implementate. Aceste proiecte la care s-a lucrat din greu și care sunt aproape gata de a fi implementate nu sunt pentru un mandat, ci pentru 5, 10, 20 de ani înainte. Printre ele se enumeră proiecte care au fost aprobate și pentru care s-au găsit și finanțări, este vorba de proiecte pentru îmbunătățirea sistemului de aprovizionare cu apă și a sistemului de canalizare, crearea noilor piste pentru bicicliști, parcărilor, reparația străzilor, de prelucrare și reciclare a gunoiului. Cel mai ambițios proiect fiind cel de izolare și termoficare a blocurilor locative și a celorlalte clădiri din capitală cu menire socială, care urmează a fi implementat în decursul următorilor 20 de ani. Avem șansa să reconstruim orașul, iar acea capitală europeană de care vorbeam în 2007 va deveni reală în următorii ani, schimbările fiind deja vizibile. Ar fi mare păcat ca aceste proiecte să ajungă în mâna cuiva dirijat de Kremlin sau de alte forțe, ele ar putea fi anulate, iar europenii nu vor mai dori să dea bani pentru implementarea lor până la capăt.

    Trebuie să conștientizați că acum nu avem de ales doar ceea ce ține de oraș sau de curtea blocului în care locuim, acum este principial ce va fi cu soarta noastră mai departe. Alegem să mergem înainte sau înapoi, în viitor sau în trecut, în Uniunea vamală sau în Uniunea Europeană?”

    Cei prezenți, atât profesorii, cât și studenții, au accentuat că prioritățile lui Dorin Chirtoacă pentru viitorul mandat în funcție de primar al Capitalei și echipei PL sunt necesare locuitorilor Chișinăului și i-au urat succes acestuia în campania electorală pentru alegerile generale locale din această vară.

     Serviciul de presă al PL

     

    5 iunie 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com