• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal a intrat în cursa electorală pentru alegerile locale generale

    Partidul Liberal a intrat în cursa electorală pentru alegerile locale generale

    03.05.2015  

    Partidul liberal s-a lansat în campania electorală la alegerile locale generale din 14 iunie 2015. Evenimentul a avut loc astăzi, 3 mai 2015, cu începere de la ora 11:00, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei.

    La eveniment au participat aproximativ 5000 de simpatizanți și susținători ai PL. În fața mulțimii adunate la evenimentul de lansare a Partidului Liberal la alegerile locale generale din 14 iunie 2015, au ținut discursuri membrii PL, deputații parlamentari ai PL, dar și candidați PL la funcțiile de primari și consilieri municipali și locali. Evenimentul dedicat lansării Partidului Liberal în campania electorală pentru alegerile generale locale a fost moderat de Valeriu Munteanu, Deputat PL, Vicepreședinte al Partidului Liberal.

    Despre lansarea în Campania electorală a ținut să comunice și candidatul PL la primăria Capitalei, actualul edil al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă:

    „Am început această luptă acum zece ani cu sloganul „Un primar tânăr, o capitală europeană”. Primarul, între timp, a mai adunat 10 ani,  a mai însurit la cap. Probabil, se văd, așa cum am spus și la o emisiune, nemulțumirile locuitorilor Chișinăului în firele de păr alb care mi-au apărut la tâmple, dar cu toate acestea  știu sigur că ne-am ținut și ne ținem de cuvânt în ceea ce privește aducerea Chișinăului la nivelul unei capitale europene. Dovadă  că avem transport public european, dovadă că apa este mai de calitate, dovadă că avem drumuri  care se repară la standarde europene, dovadă că avem încrederea structurilor internaționale pentru finanțări europene și toate care le așezăm le conformăm standardelor europene.

    În anul 2005 eram noi și ei, și toți ei erau împotriva noastră. Astăzi, după aproape 10 ani, istoria se repetă, din nou suntem noi și ei, și toți  ei sunt împotriva noastră. De ce oare? Pentru că ei sunt uniți de hoție, noi suntem uniți de omenie și de lucru pentru oameni, pentru omul din Chișinău și din toată Moldova. Asta este diferența esențială! Acum ei toți vor să fie eroi, vor să fie eroi pentru Chișinău și pentru Moldova, dar unde au fost ei când au fost la guvernare? Ce au făcut ei bine pentru Chișinău? Din 2007 nici un Guvern pe care l-a avut Republuica Moldova nu a dat nici un leu pentru Chișinău, nu le-a păsat sub nici o formă de capitala Republicii Moldova. Acesta este sloganul care îi unește pe ei: „ nici un leu pentru Chișinău”, și asta să-și spună ei și să scrie pe toate panourile, și socialiștii, și comuniștii, și guvernul minoritar, și toți ceilalți care au mai rămas. De 25 de ani,  toți care ne-au condus nu făcut altceva decât să ne fure, pe ei îi unește complicitatea și fărădelegea la hoție. La delapidări de fonduri și la privatizări frauduloase. Ei nu au dreptul nici moral și nici juridic să pretindă pentru Chișinău și nici pentru Moldova. Ei spun astăzi că este rău din cauza gropilor care le avem în asfalt sau că este rău din cauza anumitor lucruri care nu au fost finalizate încă, dar, de fapt, nu este rău din cauza unei gropi în asfalt, ci este rău din cauza cuțitului înfipt în inima și în spatele fiecărui cetățean al Republicii Moldova care a fost și este furat în toți acești ani.

    Este o vorbă și în limba engleză, dar și în limba română: „O dată președinte, toată viața președinte.” La noi, singura aplicare care ar putea fi tradusă în limba română corespondentă ar fi următoarea:  O dată hoț, toată viața hoț! Și asta, din păcate, este caracteristic lor, celor care ne fură de 25 de ani. Ei spun că iubesc Moldova? Lucrurile trebuie corectate, ei spun că iubesc să fure Moldova și ei demult au vândut și Chișinăul și Moldova.

    Lucururile sunt de fapt simple: atât cei care astăzi reprezintă guvernare minoritară, cât și cei  care ieri au fost comuniști, iar astăzi socialiști, vor să fure mai departe cum au furat și să nu facă pușcărie, asta pe ei toți îi unește de 25 de ani încoace. Unii s-au unit ca să facă acest govern minoritar, mă refer la PD, PLDM și PCRM,  iar alții s-au ascuns sub fusta lui Putin, acolo căutând  protecție. Partidul Liberal nu este  nici cu unii, nici cu alții, Partidul liberal este cu oamenii, alături de oameni, cu suflet pentru oameni! Am ridicat Chișinăul, l-am pus pe drumul cel bun, i-am dat direcția corectă, vrem să mergem mai departe pentru a duce drumul până la capăt, pentru a face dreptate pentru Moldova, pentru a aduce prosperitate pentru Chișinău. Vă îndemn să adunăm oastea cea mare pentru a duce schimbarea până la capăt pentru Moldova și pentru Chișinău, pentru ceea ce a luptat și Ștefan cel Mare acum 500 de ani. Într-un ceas bun, cu Doamne ajută, ÎNAINTE!”

    Despre succesul pe parcursul celor două mandate ale primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a vorbit și Victor Morgoci, candidat PL la funcția primar al or. Durlești: 

    „Ziua de 14 iunie nu este doar zi de scrutin electoral, 14 iunie este o zi decisiva pentru întregul proces democratic din Republica Moldova!  Oricât n-ar încerca unii să ascundă, anume în 2007, după o perioadă de stagnare de 8 ani, o dată cu investirea în funcție a lui Dorin Chirtoacă ca primar al mun. Chișinău a început să dea roade lupta pentru democrație în Chișinău! Noi, astăzi, triumfător, putem afirma că perioada 2007-2015, perioada celor două mandate ale lui Dorin Chirtoacă, a transformat mun. Chișinău într-o capitală cu vădite aspirații europene. Sunt sigur că împotriva noastră vor lupta toți actorii politici, cei de stânga și cei care se declară aprigi proeuropeni, vor lupta împotriva noastră pentru că spunem lucrurilor pe nume, spunem adevărul și luptăm pentru dreptate. Am deplina convingere că pe data de 14 iunie rațiunea va prevala, iar victoria PL, victoria lui Dorin Chirtoacă, victoria candidaților PL va deveni victoria tututor cetățenilor Republicii Moldova. Putem avea succes într-o singură formulă: Victor Morgoci, Primar al or. Durlești și Dorin Chirtoacă, Primar al mun. Chișinău!”

    Un discurs de susținere a PL-ului și echipei Partidului Liberal a avut și Vitalie Șalari, primarul com. Băcioi, candidat PL la funcția de Primar al com. Băcioi:

    „Astăzi, ca niciodată, societatea este tulburată de dușmanii noștri, falșii proeuropeni, oligarhi, comuniști readuși la putere de cei care au mizat pe sloganul „Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”, de toți cei care luptă împotriva libertății noastre, împotriva Partidului Liberal, pentru că le suntem incomozi. Noi avem capacitatea, și am demonstrat-o în repetate rânduri, să opunem rezistență celor care ne-au trădat și furat, prin promovarea unei generații de politicieni devotați, cu o cultură europeană autentică, capabilă să formuleze concepte realiste pentru depășirea crizei. Problemele cetățenilor și ale republicii pot fi rezolvate doar de noi, de Partidul Liberal. Pentru că noi, și nu alții, ne-am asumat schimbarea! Pentru că noi nu suntem falși, noi cu adevărat luptăm și muncim pentru oameni! Victorie PL!”

    În fața mulțimii adunate la monumentul lui Ștefan cel Mare a vorbit și primarul localității Mereni, Anenii Noi, candidat PL la aceeași funcție, Eugen Sălcuțan:

    „În condiții deloc ușoare și conturate de un obscen comportament din partea rivalilor politici, am reușit, și chiar am fost și suntem unii dintre cei mai buni! Toate acestea au avut să fie datorită  caracterului stabil și hotărât al Partidului Liberal, precum și conducerii acestuia care au asigurat stabilitatea și calitatea echipei Partidului Liberal, în pofida tuturor tentativelor de a-l distruge și amesteca cu mizeria pe care unii o au ca stil de guvernare, fiindu-le improprie maniera de guvernare a Partidului Liberal - transparentă, eficientă și pentru popor.

    Timpul, și nu promisiunile, a demonstrat că echipa Partidului Liberal este parte a unei clase politice de care Republica Moldova are nevoie pentru a  prospera și a se salva de ,,mendrele” oligarhice care s-au înrădăcinat adânc în societatea noastră, pe alocuri  credulă în vorbe și promisiuni.

    EI AU ADUS REPUBLICA MOLDOVA ACOLO UNDE ESTE, NOI  TREBUIE SĂ O DUCEM ACOLO UNDE I SE CUVINE SĂ FIE!”

    Despre prioritățile PL în campania electorală și despre activitatea Organizației de Tineret a Partidului Liberal a vorbit Ion Cebanu, Președintele Tineretului Liberal:

    „Ne aflăm în fața monumentului lui Ștefan cel Mare, monument sfânt pentru noi, și în preajma unui loc sacru, Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde tinerii în 2009 s-au adunat plini de dârzenie și curaj și și-au dorit ca dreptatea să triumfe. Din păcate, între timp, cei care le-au promis dreptate, i-au trădat. Numai PL nu v-a trădat niciodată, partidul care a luptat și în opoziție, și la guvernare, și cel care va lupta în așa fel, încât cei care ne-au furat și trădat să răspundă în fața legii! Noi suntem oamenii cu suflet care vom face dreptate pentru cetățeni!”

    Pe lângă cei prezenți la eveniment, un discurs a rostit și Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale, Deputat în Parlament:

    „Aceste alegeri sunt și mai importante decât alegerile din noiembrie 2014, pentru că municipiul Chișinău, orașul Chișinău, capitala Republicii Moldova este ultima redută, este ultima cetate a dreptății, cetate europeană pe care Primarul General, Dorin Chirtoacă, a știut 8 ani de zile să o îndrumeze pe calea cea dreaptă, pentru că el are și va avea stimă și dragoste față de cetățeni.

    În aceste momente extrem de importante, le mulțumesc tuturor doamnelor care au curajul și dorința să candideze la funcția de consilier sau primar.  Sloganul care ne reprezintă în aceasta campanie pentru alegerile locale generale „NE-AU FURAT, NE-AU TRĂDAT, E TIMPUL SĂ FACEM DREPTATE” se pliază foarte bine pe caracterul curajos al femeilor românce și liberale din Republica Moldova! Vă îndemn, dragi femei, să munciți așa cum știți să o faceți acasă, așa cum știți să vă iubiți copii, așa cum știți să vă iubiți nepoții!”

    Veronica Herța, Vicepreședintă PL, Președinta OT PL Buiucani, candidat PL la funcția de consilier în CMC, a enunțat în discursul său:

    „Alegerile din 14 iunie curent,  pentru Chișinău nu reprezintă doar alegerea Primarului și a Consiliului Municipal, ci este un moment de cotitură, în care chișinăuienii și alegătorii din suburbiile capitalei vor da un răspuns clar ce-și doresc pe viitor și cui încredințează cursul de mai departe al capitalei și al R. Moldova. PL a demonstrat, nu o singură dată, că-i pasă de oameni, prin fapte concrete. La baza societăților democratice stau descentralizarea și autonomia locală, iar PLeste partidul care a susținut și susține în continuare procesul de descentralizare a autorităților publice locale, prin modificarea Legii cu privire la finanțele publice locale și neplafonarea taxelor locale, încât fiecare localitate în parte să aibă posibilitatea de a se dezvolta și crește indeferent de culoarea de la centru sau de la raion.

    Partidul Liberal este alternativa! Noi am demonstrat că în condiții complicate am reușit oricum să facem ceea ce nimeni nu a reușit!

    PL este echipa oamenilor corecți, cinstiți și energici, care toate lucrurile le fac CU SUFLET PENTRU OAMENI!”

    Alocuțiuni au mai avut: Ștefan Vlas, primar în al 3-lea mandat al com. Sărata Galbenă, Hâncești, Președintele OT PL Hâncești; Daniela Buga Vacarciuc, istoric, directorul Liceului Vasile Alecsandri, Chișinău; Roman Boțan, viceprimar al or. Orhei, candidat PL la funcția de primar al or. Orhei; Vladimir Cernat, deputat PL, Președintele OT PL Ialoveni și Liliana Babără, candidat PL la funcția de primar al or. Soroca.

    Lansarea în campania electorală a alegerilor locale din 14 iunie 2015 a culminat cu un discurs rostit de președintele Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu:

    Astăzi este o zi importantă pentru noi, dar și pentru viitorul Republicii. Partidul Liberal se lansează oficial în Campania electorală pentru alegerile generale locale din 14 iunie 2015 și continuă să lupte pentru a aduce  dreptate cetățenilor și satelor noastre.

     Trăim vremuri grele! Noi vă cunoaștem toate problemele și necazurile, știm că vă este greu și că vă gândiți ce să puneți mâine pe masă copiilor, dar acest lucru s-a  întâmplat pentru că ați votat nu așa cum trebuie și astăzi suntem furați și trădați, inclusiv de cei cărora le-ați încredințat puterea.

    Ne-au jefuit turcii, tătarii, mongolii, rușii, dar cum ne-au jefuit ai noștri, n-a făcut-o nimeni în istoria omenirii. Timp de peste 20 de ani aproape toți care au fost la putere s-au gândit la miliarde, nu la viața Dumneavoastră.

     Pensiile și salariile sunt mici pentru că v-au furat averea DVS. Din acel milliard, dacă ar fi fost folosit în interesul cetățenilor, ar fi fost plătite pensiile pentru 2 ani înainte!

    Avem drumuri proaste pentru că ei v-au furat! Cu banii furați ar fi fost reconstruite jumătate din toate drumurile republicii!

    Aveți îndemnizații mici la copii pentru că ei v-au furat! Au furat banii copiilor voștri!

    Avem Guvernanți care nu se mai satură, ei sunt gata sa fure și triliarde. Lucrurile nu mai pot continua în acest hal fără de hal! Hoții și trădătorii trebuie să fie trași la răspundere.

    Puterea suverană sunteți Dumneavoastră și e timpul să facem dreptate!

    Astăzi le aparține tot și totul, în afară de capitală - cetatea libertății, speranța cursului european. Datoria noastră este sa apărăm această cetate. Sa nu-i lăsăm s-o ia și apoi s-o fure sau sa o pună în palmă lui Putin, așa cum au făcut cu Republica Moldova! Chișinăul este un punct geostrategic, iar viitorul republicii și șansa unui viitor European depinde de cine va fi primar al capitalei. Adevărata schimbare în republică și în capitală o vor aduce doar liberalii, oameni onești, corecți, oameni care muncesc în folosul cetățenilor și nu se bat pentru funcții și bani, iar acești oameni reprezintă echipa Partidului Liberal!

    Ne-au furat, ne-au trădat, e timpul să facem DREPTATE!

    Votați PRIMARII si CONSILIERII PARTIDULUI LIBERAL!

    Cu acest slogan dau start CARAVANEI DREPTĂȚII! Mașini care  vor merge în fiecare localitate din republică, unde vom spune oamenilor adevărul!

    Să triumfe DREPTATEA! VICTORIE PL! Votați primarii și consilierii liberali pentru un viitor European! Votați PRIMARUL Liberal  pentru o capitală liberă și europeană! Votați oamenii cinstiți și corecți! Votați PARTIDUL LIBERAL! Votați pentru binele DVS și pentru viitorul european!”

    Cu aceste cuvinte, Președintele Liberalilor a dat start CARAVANEI DREPTĂȚII! În jur de 400 de mașini cu drapelul Republicii Moldova, al Partidul Liberal și al Uniunii Europene au pornit spre toate localitățile din republică să ducă mesajul Partidului Liberal pentru a mobiliza oamenii să ajute echipa PL să facă DREPTATE.

    Serviciul de presă al PL
    3 mai 2015

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com