• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă s-a întâlnit la București cu Klaus Iohannis, Președintele ales al României

    Dorin Chirtoacă s-a întâlnit la București cu Klaus Iohannis, Președintele ales al României

    26.11.2014  

    Astăzi, 26 noiembrie 2014, la București, Prim-vicepresedintele Partidului Liberal, Dorin  Chirtoacă, s-a întâlnit cu Președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis.

    În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de situația din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare proeuropeană,  relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Romania și perspectivele acestora în anii următori, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, vizita pe care urmează s-o întreprindă la Chișinau de Președintele ales al României, Klaus Iohannis, etc.

    Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri: "Domnule Președinte ales, vă felicit pentru victoria obținută în cadrul alegerilor prezidențiale, vă doresc să reușiți să construiți  România lucrului bine făcut, vă doresc să meargă lucrurile ceas și la Cotroceni, așa cum au mers și merg la Sibiu. De asemenea, îmi doresc sincer ca lucrul bine făcut să treacă Prutul, să ajungă și în Republica Moldova,  să meargă lucrurile ceas și la Chișinău!"

    "Consider că odată cu aceste alegeri, România a arătat că poate fi mai  rațională, că poate alege cu mintea și cu sufletul împreună, respectiv, că mai puțin poate fi indusă în eroare. Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest împotriva clasei politice corupte, dar și o răspundere majoră în ceea ce privește consolidarea statului de drept, asigurarea independenței justiției,  a unei economii libere, reașezarea și modernizarea României în devenirea sa europeană.  Vă urez succes în toate acestea! Putem spune că în Republica Moldova avem aceeași situație și aceleași așteptări, evident, cu întârzierile de rigoare." - a mai menționat Dorin Chirtoacă.

    Klaus Iohannis a mulțumit Prim-vicepreședintelui PL, Dorin Chirtoacă, pentru felicitare și a subliniat urmatoarele: "Relația dintre România și Republica Moldova este o relație specială, unică în Europa, care, cu siguranță, este și  va fi prioritară pentru România.  Avem de construit această relație bine, în mod temeinic, pe termen lung și, cu siguranță, vom reuși. România este și va fi alături de Republica Moldova în parcursul său european! România își dorește ca cetățenii Republicii Molodova să poată deosebi mai bine diferențele dintre Uniunea Europeană și cea Vamală și să se poată bucura cât mai curând de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rând, pentru omul simplu."

     

    Dorin Chirtoaca a mulțumit pentru sprijinul constant al României acordat Republicii Moldova și a reiterat angajamentul Partidului Liberal și a Primăriei municipiului Chișinău de a duce până la capăt obiectivul de integrare în Uniunea Europeana și aderare la NATO al Republicii Moldova.

    La final, Dorin Chirtoacă a accentuat faptul că Președintele ales, Klaus Iohannis, este așteptat vineri, 28 noiembrie, la Chișinău, nu numai de politicieni, dar și de oamenii simpli, pentru ca și Republica Moldova să câștige în anul 2014, așa cum a câștigat Ucraina în cadrul alegerilor parlamentare din 26 octombrie, și așa cum a câștigat România în cadrul alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie.

    Serviciul de presă al PL

    26 noiembrie 2014

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com