• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu – întâlniri cu cetățenii RM aflați în Milano și Lisabona

    Mihai Ghimpu – întâlniri cu cetățenii RM aflați în Milano și Lisabona

    23.11.2014  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a avut zilele acestea întâlniri cu cetățenii RM aflați în Milano (Italia) și Lisabona (Portugalia), la care a participat și Artium Gutium, Președintele Asociației Cluburilor Liberale, candidat PL la funcția de deputat în Parlament.

    Artur Gutium a discutat cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă cetățenii RM plecați departe de casă în căutarea unei vieți mai bune. Noi, liberalii din diaspora, luptăm pentru drepturile noastre, cei plecați peste hotare. Este un obiectiv pentru noi deschiderea școlilor în limba română pentru copii noștri. Eu îmi doresc copilul meu să vorbească și să se mândrească cu identitatea sa. Noi am putea lupta pentru un loc de consilier local din rândurile noastre, care ne-ar reprezenta interesele în plan administrativ. Dar aceasta e posibil doar dacă vom lupta împreună. Dacă pierdem anul acesta, nu pierdem guvernul, ci pierdem viitorul! Trebuie să gândim pe termen lung, nu pentru confortul zilei de azi, dar pentru viitor. Noi trebuie să le facem copiilor noștri un viitor decent acasă!” – a subliniat Artur Gutium.

     

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a îndemnat cetățenii plecați peste hotare să iasă la vot pe 30 noiembrie și să aleagă viitorul European – Votați pentru copiii noștri, să nu fie nevoiți și ei să plece în căutarea unui loc mai bun de trai!

    Președintele PL a menționat că aflându-se în drum spre Lisabona, unde a fost invitat să participe la Congresul ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa), a decis să vină la o întâlnire cu cetățenii RM aflați la muncă sau studii în or. Milano, Italia,  pentru a-i informa și a discuta despre situația reală din Republica Moldova.

    Mihai Ghimpu a subliniat că prioritatea Partidului Liberal este pacea și bunăstarea cetățenilor, iar politica consecventă a PL-ului pentru afirmarea adevărului istoric, condamnarea crimelor regimului comunist și lupta pentru cauza națională este o dovadă că echipa Partidului Liberal luptă pentru oameni și pentru schimbarea în bine, nu pentru interese personale – Cauza națională, bunăstarea cetățenilor și neamul meu reprezintă averea pe care o am. Noi, liberalii, luptăm deschis și ne-am asumat schimbarea până la capăt! Noi conștientizăm cât de necesar este ca R. Moldova să adere la NATO și promovăm deschis acest obiectiv, spre deosebire de celelalte partide, care sunt în goană după avere și funcții.

    Mihai Ghimpu le-a explicat cetățenilor de ce UE este unica opțiune pentru R. Moldova, iar NATO va facilita procesul de integrare europeană. „Pentru a avea pensii bune, salarii, burse mai mari trebuie să dezvoltăm economia. Noi nu putem atrage investiții și avea o economie stabilă, dacă apar embargouri la produsele noastre peste noapte.  Iată de ce piața europeană devine cel mai atractiv punct pentru agricultorii noștri. În plus, UE ne oferă și granturi.

    Președintele PL și-a exprimat regretul că în RM sunt multe partide geopolitice, venite să facă jocul Rusiei sau să se îmbogățească, și a accentuat că istoria a demonstrat că ocupantul nu vine să fericească poporul pe care-l subujugă, ci viceversa.

     

    Noi trebuie să înțelegem  ca nu putem avea un stat economic îndestulat, stabil, atractiv pentru investitorii străini, atâta timp  cât avem armată străină pe teritoriul nostru. Iată de ce PL pledează pentru aderarea RM la NATO. NATO este garantul păcii și evoluției prospere a statului nostru!, a mai spus Mihai Ghimpu la întâlnirile cu cetățenii din diasporă.

    Președintele PL a accentuat că de la fondare, Partidul Liberal promovează adevărul și dreptatea, fără frica de a spune lucrurilor pe nume, chiar dacă asta a însemnat mai puține mandate - Din păcate, sovieticii ne-au schimbat mentalitatea și oamenii care aduc adevărul sunt priviți sceptic. Totuși, noi ne-am asumat cea mai grea luptă și, în pofida greutăților, am adus limba română în albia constituționalității, am desecretizat arhivele KGB, ziua de 28 iunie a fost declarată zi de ocupație sovietică, am ridicat mai multe monumente în memoria celor care au avut de suferit de pe urma represiunilor regimului communist de ocupație, iar la Chișinău am ridicat cel mai mare monoment în memoria tuturor celor deportați.

    Participanții la întâlniri au accentuat că, trăind într-un spațiu al valorilor, unde sunt respectate drepturile omului și unde funcționează legea, văd foarte bine consecințele regimului comunist de ocupație în R. Moldova. De aceea, ei sunt hotărâți să susțină Partidul Liberal și să participle la schimbare, PL fiind echipa care a demonstrat prin fapte că luptă pentru interesele cetățenilor și își onorează promisiunile.

    Cei plecați la muncă peste hotare vor reveni acasă doar dacă Republica Moldova își va menține cursul european, pentru că numai în cadrul NATO și UE putem avea o economie dezvoltată, ceea ce înseamnă locuri de muncă bine platite, burse și pensii mai mari, condiții mai bune de trai și un viitor sigur pentru copii. Alegeți conștient pe 30 noiembrie și votați cu încredere pentru Partidul Liberal, un partid pentru oameni, cu o echipă cinstită și capabilă să realizeze schimbarea!” – a conchis Mihai Ghimpu.

    Serviciul de presă al PL

     

    23 noiembrie 2014 

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com