• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU: „Diaspora va salva și de această dată cursul european! Votul DVS va aduce integrarea RM în UE și aderarea la NATO!”

    Mihai GHIMPU: „Diaspora va salva și de această dată cursul european! Votul DVS va aduce integrarea RM în UE și aderarea la NATO!”

    10.11.2014  

    Candidații PL la funcția de deputat în Parlament, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, și Alina Zotea, asistenta deputatului Mihai Ghimpu, au avut o întâlnire astăzi, 9 noiembrie 2014, cu cetățenii R. Moldova aflați la muncă sau studii în Frankurt, Germania.

    Vizita de lucru a avut loc la invitația Președintelui Clubului Liberal Frankfurt, Adrian Domnița.

    În cadrul întâlnirii cu diaspora moldovenilor din Frankfurt au fost abordate o serie de chestiuni cu privire la viitorul european al R. Moldova, importanța alegerilor parlamentare din acest an, prioritățile Partidului Liberal pentru următorii 4 ani de guvernare, programul electoral al partidului și politicile în domeniul agriculturii, economiei, educației, justiției, tineretului și sportului și alte domenii importante, inclusiv relațiile cu diaspora.

    „Datorită DVS,  în 2009-2010, R. Moldova a dat start cursului european.  Începutul a fost dat prin votul DVS , a celor din diasporă, și ne-a deschis calea spre o viață normală, dar pentru a continua reformele și a ajunge la standardele europene avem nevoie de timp și de o guvernare cinstită. DVS atunci ați salvat cursul european al republicii, dar și de această dată tot DVS îl veți salva.  Fiecare vot contează, mai ales că acest an este crucial. Un alegător responsabil nu doar că va vota conștient și corect, dar va face așa încât să-și convingă rudele, apropiații, prietenii să facă alegerea cea mai bună", a menționat Mihai Ghimpu în cadrul întâlnirii.

    Alina Zotea, candidat PL la funcția de deputat, a vorbit despre necesitatea implicării tinerilor și diasporei în viața socială și politică pentru a realiza schimbarea până la capăt și pentru a crea condiții de trai acasă, astfel încât cetățenii plecați să revină acasă și să-și reîntregească familiile.

    „Partidul Liberal este unicul care și-a menținut direcția corectă pe care fiecare dintre noi consider că o  dorește.  Aflându-vă în Europa, nu cred că vă doriți alt drum pentru R. Moldova decât cel european. Europa înseamnă evoluție, vrem această evoluție și acasă!", a menționat Alina Zotea. Dânsa a mai menționat că „îmi doresc ca toți cetățenii care au fost nevoiți să plece, să poată reveni acasă. Vă îndemn să nu fiți indiferenți,  să fiți organizați, să mergem împreună pe drumul european! Noi avem nevoie de tinerii noștri care au plecat peste hotare, au făcut studii de calitate, cunosc mai multe limbi străine, să revină acasă ca să ne ajute să realizăm obiectivele propuse și să aducem Europa la noi!"

    O altă problemă despre care a vorbit tânăra candidată la funcția de deputat este cea a transparenței mass-media în R. Moldova. Despre aceasta Alina Zotea a accentuat că mass-media din R. Moldova este influențată politic și nu reflectă echidistant evenimentele partidelor.

     

    Mihai Ghimpu a enumerat și câteva realizări ale Partidului Liberal, referindu-se la oficializarea Limbii Române în R. Moldova, prin sesizarea depusă de către depuații PL la Curtea Constituțională, decretarea zilei de 28 iunie - Zi a Ocupației Sovietice, desecretizarea arhivelor KGB, Crăciunul poate fi sărbătorit oficial pe stil nou, înălțarea monumentului dedicat victimelor deportărilor regimului comunist din scuarul Gării Feroviare de către Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar General al mun. Chișinău, în PMAN a fost instalată o piatră comemorativă, în locul căreia urmează să fie înălțat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist, în zeci de sate au fost inaugurate, cu sprijinul și efortul echipei PL, monumente în memoria victimelor regimului comunist ș.a.

    „Pe plan național noi am reușit tot ceea ce ne-am propus, fiind consecvenți până la realizare. Dar nu am reușit să rezolvam problema principală, economia, fără de care nu poate exista viață decentă, nu poți crește și educa copii fericiți. Aici sunt mai multe motive:  la putere a fost dictatura comunistă, am depins și mai depindem încă  de Rusia, care ne pune embargouri, iar prin Transnistria se spală miliarde de lei, aceasta a devenit o gaură neagră de spălare de bani mulți", a enunțat Mihai Ghimpu.

    Totodată, Președintele PL  a accentuat importanța aderării R. Moldova la NATO și UE - „Partidul Liberal este singurul partid care insistă asupra obiectivului de aderare la NATO. Acest obiectiv îl avem încă de la fondarea partidului, iar acum necesitatea de a fi protejați de „umbrela" NATO a devenit și mai accentuată.  Dacă Ucraina și Georgia ar fi fost membre NATO, Federația Rusă n-ar fi intrat cu armată și muniții în aceste țări. Ucraina, care are peste 46 mln de cetățeni, nu poate face față agresiunii ruse, dar noi, având 4 mln? În acest sens, noi am depus și o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la neutralitatea R. Moldova, și așa cum s-a întâmplat și în cazul multor alte sesizări, așteptăm un răspuns în favoarea noastră și a cetățenilor de la Curtea Constituțională. Singurul scut al nostru pentru ca să fim independenți și să fim liberi, nu subjugați, înjosiți și chinuiți,  este NATO!"

    În discuțiile cu cetățenii, Președintele PL a fost întrebat despre furtul Băncii de Economii de către actuala Coaliție de guvernare, concesionarea Aeroportului, pericolul partidelor proruse asupra viitorului european al republicii, soluționarea problemelor sociale, corupția, folosirea funcțiilor pentru interese personale sau de partid ș.a.

    Mihai Ghimpu a reiterat că Partidul Liberal este unicul partid care reprezintă Mișcarea de Eliberare Națională și luptă consecvent pentru promovarea adevărului istoric și eliminarea tuturor consecințelor regimului comunist de ocupație.

    „Vă chemăm să votați PL, să vorbiți cu apropiații și rudele de acasă și să facem astfel încât democrația să învingă și de această dată! La 30 noiembrie votați pentru DVS, pentru copiii DVS, pentru părinți, pentru bunei, nepoți, pentru cauza europeană și națională, pentru pacea și liniștea copiilor și nepoților noștri!" - a conchis Președintele PL, Mihai Ghimpu.

    Participanții la întâlnire i-au mulțumit Președintelui PL și echipei Partidului Liberal pentru că nu ignoră cetățenii aflați la muncă sau studii peste hotare. Dânșii au purtat discuții cu candidații PL la funcția de deputat pe diferite subiecte, informându-se despre situația politică, socială și economică din republică.

    Serviciul de presă al PL

    9 noiembrie 2014

     

    ALBUMUL FOTO îl puteți accesa pe - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.925385347471566.1073742052.158663964143712&type=1

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com