• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU: „La 30 noiembrie democrația trebuie să învingă!”

    Mihai GHIMPU: „La 30 noiembrie democrația trebuie să învingă!”

    06.11.2014  

    Afirmația aparține Președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, rostită în cadrul întrevederii cu reprezentanții OSCE, Misiunea de observare a alegerilor din R. Moldova. La întrevedere au mai participat Corina Fusu și Gheorghe Brega, deputați PL, candidați PL la funcția de deputat în Parlament. Misiunea de observare a alegerilor din R. Moldova a OSCE a fost reprezintată de Ambassador Jan Petersen, șef al Misiunii și David Hamilton, analist politic.

    Ambassador Jan a menționat că Biroul pentru Instituțiile Democratice și Drepturile Omului are o vastă experiență în domeniul alegerilor - „Am avut misiuni de observare la alegeri parlamentare în mai multe state pe parcursul activității și avem o metodologie specială care dă rezultate. Noi nu vom face nici o interferență în procesul electoral și nu ne vom implica, pentru că nu suntem poliție electorală!"

    Prim-vicepreședinta PL, Corina Fusu, a abordat subiectul transparenței mass-media în R. Moldova, care este un aspect foarte important, mai ales în campania electorală. Dânsa a accentuat că „piaţa mass-media profitabilă este foarte mult influenţată de unii politicieni care sunt proprietarii unor media private. Experţii argumentează că auto-cenzura este destul de frecventă în instituţiile media unde jurnaliştii sunt plătiţi cu salarii mari în schimbul loialităţii faţă de partidul politic sau de interesele de afaceri ale proprietarului lor. De asemenea, acest fapt contribuie la manipularea opiniei publice prin intermediul mass-media. Multe canale de televiziune care necesită cheltuieli mari sunt sprijinite în mod artificial de către proprietarii lor pentru a putea fi folosite în scopuri politice".

    Corina Fusu a mai menționat că monopolul în mass-media din R. Moldova îl deține PDM, apoi PLDM, iar o altă problemă este emiterea/difuzarea în limba rusă, informație care constituie circa 70%.

    Președintele Partidului Liberal a accentuat problema coruperii alegătorilor, despre care a menționat că a început încă înaintea campaniei. „Multe partide au început să împartă cadouri electorale - mașini, macaroane, alimente ș.a. Noi, Partidul Liberal, considerăm că a merge la cetățeni cu produse înseamnă să-i umilești și să te umilești pe tine!", a enunțat dânsul.

    De asemenea, Președintele PL a declarat că „mediul electoral de acum este mult mai agresiv. Această campanie electorală este geopolitică, iar alegerile tot vor fi  geopolitice, pentru că și partidele sunt geopolitice. Unii pledează pentru  Uniunea Europeană, alții pentru Uniunea Vamală".

    La sfârșitul întrevederii, Mihai Ghimpu a adus mulțumiri reprezentanților OSCE - „Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți în R. Moldova să funcționeze democrația. La 30 noiembrie democrația trebuie să învingă, astfel vom R. Moldova la nivelul standardelor europene!"

     

    Serviciul de presă al PL

    6 noiembrie 2014

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com