• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Călărașiul susține PL și aderarea republicii la NATO și UE!

    Călărașiul susține PL și aderarea republicii la NATO și UE!

    06.11.2014  

    Candidații PL la funcția de deputat au avut întâlniri cu cetățenii în s. Vălcineț și or. Călărași. La întâlniri au participat: Mihai Ghimpu, Președintele PL, Veaceslav Untilă, vicepreședinte al PL, Petru Cosoi, Președintele OT PL Călărași, și Mihai Pașcovschi, secretar TL.

    Candidații PL au vorbit despre situația politică și socială, despre realizările Partidului Liberal, programul pe care și l-a asumat partidul, pricipalele obiective ale Partidului Liberal, dar au discutat și despre problemele și necesitățile locuitorilor.

    La întâlniri a participat și Zinaida Bădărău, candidat PL la funcția de deputat, Președinta OFL Călărași, originară din Călărași, dar și președinții de Organizații Primare ale PL:  s. Vălcineț - Gheorghe Popa și or. Călărași - Nicolae Ivas.

    Președintele Partidului Liberal a accentuat că „Republica Moldova are nevoie de o guvernare cinstită și pentru oameni pentru a rezolva problemele cetățenilor și a ridica nivelul de trai la sate, unde este cea mai grea viață. Ce vom alege noi la 30 noiembrie, o stabilitate politică, care ne va aduce o stabilitate economică, ori vom alege o zona instabilă, explozivă, așa cum este Donețkul azi? Ce oferim copiilor noștri? Posibilitatea să crească fericiți, să meargă la studii? Sau să-i creștem, și la 18 ani să le pună arma-n spate și să-i trimită să împuște în alt popor? Într-un cuvânt, noi trebuie să alegem la 30 noiembrie calea noastră - integrarea europeană și aderarea la NATO!"

    Mihai Ghimpu a mai menționat în cadrul întâlnirilor că doar Uniunea Europeană este salvarea republicii și dezvoltarea acesteia în toate domeniile - „Uniunea Europeană reprezintă omul, viața lui, drepturile lui apărate prin lege, printr-o justiție buna! Uniunea Vamală, pe care o promovează alții, înseamnă umilință, sărăcie, ocupație, aceasta înseamnă din nou să pierdem ceea ce noi am obținut cu greu și nu am dezvoltat până la capăt - limba, cultura, identitatea, tradițiile, satul, valorile și tradițiile noastre românești, bogate! De DVS depinde!"

    Tânărul candidat PL la funcția de deputat, Mihai Pașcovschi, a vorbit alegătorilor despre inițiativele legislative ale Partidului Liberal și sesizările la Curtea Constituțională prin care PL a reușit să întoarcă în bugetul de stat peste 400 mln lei - „Multe partide vă promit integrarea în UE, stabilitate, bunăstare. Diferența între aceste partide și Partidul Liberal este că noi este că noi ne ținem de cuvânt, noi suntem un partid al faptelor!  Acum PL a rămas unicul promotor al adevărului istoric și luptă de mai bine de 20 de ani pentru bunăstare, adevăr și libertate. Politica noastră este consecventă și noi nu ne vindem pentru interesele personale sau de partid. Vă îndemn să votați Partidul Liberal, un partid al oamenilor, un partid care vă va ajuta, un partid care aude durerea poporului! Pace și viață bună cu PL împreună!"

    „Noi nu mimăm integrarea europeană! Noi luptăm și vom continua să luptăm pentru o viață mai bună, pentru ca să creăm condiții la sate, pentru ca să dezvoltăm republica și să revină cetățenii noștri plecați peste hotare. Fiți împreună cu noi și la 30 noiembrie votați Partidul Liberal!" - a enunțat Petru Cosoi, Președintele OT PL Călărași, candidat PL la funcția de deputat în Parlament.

    Mihai Ghimpu a accentuat 5 argumente importante pentru care cetățenii ar trebui să aleagă Partidul Liberal: „De ce Partidul Liberal, dar nu alte partide? Pentru că:

    • PL garantează pacea, securitatea și bunăstarea prin aderarea la NATO și integrarea în UE;
    • PL, prin investiții în economia republicii, locuri de muncă și scutiri de impozite, oferă posibilitate celor plecați la muncă peste hotare de a se reuni cu familiile lor;
    • PL, printr-o politică fiscală eficientă, prin investiții și prin combaterea corupției și economiei tenebre, aduce tinerilor locuri de muncă bine plătite și oamenilor de la sate apă și canalizare, drumuri asfaltate și iluminate;
    • PL promovează și garantează asumarea identității și demnității românești, prin decretarea zilei de 28 iunie 1940 - zi de ocupație sovietică, oficializarea limbii române, condamnarea crimelor regimului comunist de ocupație, desecretizarea arhivelor KGB ș.a.
    • PL are o echipă de candidați competenți și curați, care nu se folosesc de funcția publică pentru avantaje personale!"

    În cadrul întâlnirilor, cetățenii au acordat o serie de întrebări candidaților PL la funcția de deputat și au accentuat că ei vor susține Partidul Liberal, întrucât PL, prin fapte concrete, a demonstrat că este un partid corect, cinstit, care are o echipă profesionistă și care luptă pentru binele oamenilor, mulțumindu-le pentru activitatea acestora.

     

    Serviciul de presă al PL

    6 noiembrie 2014

     

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com