• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea PL a avut o întrevedere cu Delegația SUA în R. Moldova, condusă de Daniel P. Vajdich

    Conducerea PL a avut o întrevedere cu Delegația SUA în R. Moldova, condusă de Daniel P. Vajdich

    06.11.2014  

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, Valeriu Munteanu, vicepreședinte PL, Gheorghe Brega, membru al Biroului Politic al PL, și Alina Zotea, asistenta deputatului Mihai Ghimpu - candidați PL la funcția de deputat în Parlament, au avut astăzi, 6 noiembrie 2014, o întrevedere cu delegația SUA în R. Moldova, condusă de Daniel P. Vajdich, membru al personalului profesionist din Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA. La întrevedere a participat și E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în R. Moldova.

    În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de situația politică din republică, campania electorală, continuarea cursului european, politica Partidului Liberal, aderarea la NATO, implementarea reformelor, alegerile din 30 noiembrie ș.a.

    Mihai Ghimpu a ținut să accentueze că pentru prima dată în R. Moldova, în mod solemn, a fost onorat imnul NATO, spunând că acest pas l-a făcut Partidul Liberal la lansarea în campania electorală din acest an. De asemenea, Președintele PL a mai menționat că Partidul Liberal este UNICUL partid din R. Moldova care promovează aderearea republicii la NATO și UE - „Noi, liberalii, milităm pentru abolirea neutralității R. Moldova, pentru că R. Moldova nu poate fi stat neutru cu prezența armatei ocupante pe teritoriul nostru. Pentru a trăi în securitate și fără frica de o eventuală agresiune militară a Federației Ruse, așa cum s-a întâmplat în Ucraina, avem nevoie de scutul NATO!"

    Mihai Ghimpu a mai enunțat că „în afară de aceasta, suntem și un partid național, apărăm valorile naționale. Noi nu facem politică pentru a veni în Parlament și a lua averi, mandate, putere! Noi suntem partidul adevărului, dreptății, bunăstării. Într-un cuvânt, noi suntem români și vorbim limba română!"

    Daniel P. Vajdich, care este și consilierul Senatorului Bob Corker, membru republican în Comitetul pentru Afaceri Externe al Senatului SUA, a accentuat că R. Moldova are susținerea SUA, implicit a Senatorului Bob Corker. Dânsul a menționat că în ultima perioadă, proiectele de lege și declarațiile cu privire la libertatea Ucrainei și situația creată acolo de Federația Rusă fac referință și la Republica Moldova.

    Abordând subiectul campaniei electorale, Mihai Ghimpu a menționat că „această campanie este geopolitcă, iar alegerile vor fi, de asemenea,  geopolitice - fie Uniunea Europeană, fie Uniunea Vamală. Noi ne dorim o guvernare democratică, cinstită, o guvernare pentru oameni, dar alegerea aparține cetățenilor. Este foarte importantă ziua alegerilor - 30 noiembrie, dar nu mai puțin importanți sunt cei 4 ani de guvernare, care vor urma. Aveți încredere în noi, suntem partidul care știm ce ne dorim, unde să mergem și cu cine!"

    Daniel P. Vajdich a mulțumit echipei Partidului Liberal pentru politica pe care o promovează și a dat asigurări că SUA și Senatorul Bob Corker, un bun prieten al R. Moldova, vor acorda în continuare susținere republicii.

    La rândul său, Mihai Ghimpu a mulțumit delegației SUA pentru ajutorul pe care îl oferă SUA Republicii Moldova și a accentuat că PL va continua să promoveze aderarea la NATO și UE, acesta fiind singura cale pe care trebuie să meargă republica.


    Serviciul de presă al PL

    6 noiembrie 2014 

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com