• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Candidații PL la funcția de deputat – întâlniri cu cetățenii în localitățile Ordășei și Sărătenii Vechi, Telenești

    Candidații PL la funcția de deputat – întâlniri cu cetățenii în localitățile Ordășei și Sărătenii Vechi, Telenești

    03.11.2014  

    Duminică, 3 noiembrie 2014, Mihai Ghimpu, Președintele PL, Mihai Moldovanu, Vicepreședinte al PL, Valerian Bejan, Președintele OT PL Telenești și Mihai Pașcovschi, vicepreședinte TL – candidați PL la funcția de deputat în Parlament, au avut întâlniri cu locuitorii din Ordășei și Sărătenii Vechi, Telenești. La întâlniri a participat și Anton Moraru, profesor universitar, doctor habilitat în științe istorice.

    „Situația deplorabilă în care se află Republica Moldova este din cauza comuniștilor, ocupației. Vă mulțumesc pentru faptul că în condițiile cele mai grele, având viața cea mai anevoioasă, dvs ați salvat limba, identitatea, valorile naționale, vorba lui Blaga, veșnicia s-a născut la sat, și DVS ați demonstrat aceste lucru! Aici e e mama noastră și aici ne sunt rădăcinile! O guvernare corecta,  pentru oameni, cinstită, putem avea doar dacă doriți dvs. La 30 noiembrie trebuie să alegem o cale corectă, pentru oameni, să alegem guvernanți care trăiesc cu problemele cetățenilor și care au demonstrat că pot schimba lucrurile, aceștia suntem noi, echipa Partidului Liberal!” – a enunțat Mihai Ghimpu la întâlnirile cu alegătorii.

    Mihai Ghimpu a enumerat 3 probleme importante care macină astăzi fiecare cetățean al R. Moldova: securitatea noastră, sărăcia și drumul pe care va merge republica după alegerile din 30 noiembrie.

    „Cetățenii noștri trăiesc cu frică, astăzi ca niciodată cea mai mare problema este securitatea, pacea și liniștea noastră, a tuturor. Iată de ce PL promovează insistent aderarea la NATO! Ucraina și Georgia dacă ar fi fost membre NATO, Rusia nu ar fi intrat cu armată și muniții. Fără NATO nu ajungem în UE! NATO nu înseamnă doar securitate, ci și bunăstare! Atâta timp cât Rusia stă cu sabia deasupra noastră, nu avem altă cale. Cea de-a doua mare problemă, sărăcia, poate fi diminuată/redusă, numai cu o guvernare cinstită. Funcția publică e dată pentru oameni, pentru a le reprezenta interesele și a le rezolva problemele! Și, cel mai important, încotro merge Republica Moldova? Ca niciodată, avem un an crucial, istoric, la 30 noiembrie alegem între viață și moarte - mergem spre Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală? UE înseamnă civilizație, unde legea și omul sunt prioritățile guvernanților, UV înseamnă Donețk, Donbas, Crimeea, Transnistria, foamete organizată, deportați, teroare. Ce vom alege? Vă îndemn să vă ascultați copiii, care au văzut diferența și au avut ocazia să învețe istoria noastră adevărată! Vă îndemn să votați pentru viitorul lor! Vă îndemn să susțineți Partidul Liberal, pentru că adevărul și cinstea stă la baza activității noastre!” – a menționat Mihai Ghimpu, referindu-se la principalele probleme ale cetățenilor republicii.

     „De la alegeri, până acum, acolo unde sunt primari PL s-au realizat mult mai multe lucruri decât în localitățile cu primari din alte partide. Suportul a fost și continuă să fie din partea Partidului Liberal.  Cu părere de rău, după ce am fost excluși de la guvernare, verzii și trandafirii au început să ne marginalizeze pe toate căile. Totuși, este bine cunoscut proverbul care zice că buturuga mică răstoarnă carul mare! Atunci când suntem uniți, când batem într-un singur punct, așa cum o picătură de apă ar putea sparge o piatră dacă va cădea în același punct, vom putea și noi schimba  și  îmbunătăți situația la nivel de republică. Trebuie să facem tot posibilul ca și noi să ajungem de rând cu cei care duc o viață decentă, frumoasă în cadrul familiei popoarelor europene. Vă indemn, cu PL în familia NATO și UE!” – a menționat Valerian Bejan, Președintele OT PL Telenești, candidat PL la funcția de deputat, în cadrul întâlnirilor cu alegătorii.

    Și vicepreședintele PL, Mihai Moldovanu, a îndemnat cetățenii să voteze pentru un viitor european, pentru aderarea la NATO, pentru o viață mai bună: „Înțeleg că există supărări, că a fost concesionat Aerportul și privatizată Banca de Economii, însă trebuie să vă implicați și să faceți alegerea corectă. Ceea ce am realizat noi, echipa Partidului Liberal,  la nivel de municipiu, vrem să realizam și aici, să avem canalizare, condiții în școli și grădinițe, apeduct, iluminare, drumuri,  dar pentru aceasta trebuie să susțineți PL. Noi am promis și am realizat! Noi suntem cei care ne-am implicat și vom lupta până vom realiza schimbarea până la capăt! Vă îndemn să fiți alături de noi, cu PL în familia NATO și UE!

    Profesorul universitar Anton Moraru, doctor habilitat în științe istorice, a reiterat importanța alegerilor din 30 noiembrie, zi în care cetățenii vor face o alegere istorică – „Să votezi pentru comuniști, Dodon sau Usatâi este un act amoral, inacceptabil, nedem pentru un om! Noi trebuie să fim uniți, sa ne apărăm! Dodon, Usatâi, Voronin parazitează pe votul nostru! Nu admiteți așa ceva! Va fi o crimă!  Eu susțin Partidul Liberal și vă chem și pe DVS să votam toți la 30 noiembrie pentru PL! Votul nostru trebuie să fie decisiv pentru procesul de întărire a elitei politice! Partidul Liberal are tradiții! Este un partid care apără nu doar valorile liberale, ci și valorile naționale și trebuie să revină în forță la guvernare!”

    În cadrul întrevederilor, locuitorii au adresat mai multe întrebări liderilor Partidului Liberal, au vorbit despre problemele cu care se confruntă și și-au exprimat susținerea pentru echipa PL care i-a ajutat până acum să soluționeze mai multe probleme ale localităților în care locuiesc.

     
    Serviciul de presă al PL
    3 noiembrie 2014
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com