• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Pistruieni, Telenești, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupație

    La Pistruieni, Telenești, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupație

    03.11.2014  

    Duminică, 2 noiembrie 2014, în localitatea Pistruieni, Telenești, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupație. Monumentul a fost ridicat datorită proiectului inițiat și susținut de Partidul Liberal „Un monument pentru fiecare sat”. La ceremonia de inaugurare au participat și liderii Partidului Liberal: Mihai Ghimpu, Președintele PL, Mihai Moldovanu, vicepreședinte PL, Valerian Bejan, Președinte OT PL Telenești, vicepreședinte al r. Telenești, Iurie Cuculescu, membru al Biroului Politic al PL, Mihai Pașcovschi, vicepreședinte TL, candidat PL la funcția de deputat, Anton Moraru, profesor universitar, doctor habilitat în științe istorice, și Maria Mihalcenco, Primar PL al localității Pistruieni, Telenești.

    Dupa serviciul divin de sfințire a monumentului, ținut de preotul localității, liderii PL au venit cu câte un mesaj pentru participanții la eveniment.

    Mihai Moldovanu a accentuat că doar Partidul Liberal luptă cu adevărat împotriva regimului totalitar comunist și nu este indiferent față de tragedia neamului – „În r. Telenești au fost ridicate în mai multe localități monumente în memoria victimelor regimului comunist. Astăzi, dragi cetățeni, inaugurăm acest monument și în localitatea DVS, pentru ca să cunoască generațiile tinere prin ce chinuri au trecut oamenii gospodari și nevinovați doar pentru că munceau și își iubeau neamul. Doar Partidul Liberal are o astfel de inițiativă și doar noi am demonstrat că luptăm pentru adevărul istoric”.

    Anton Moraru, profesor universitar, doctor habilitat în științe istorice, a relatat, pe scurt, chinurile prin care au trecut românii moldoveni din cauza regimului comunist – „Sute de mii și milioane de victime a cauzat acest regim totalitar! Noi trebuie să avem demnitate și să spunem acest adevăr tuturor! Deportări, foamete organizată, crime, gulaguri, închisoare! Dragi cetățeni, eu nu-i pot înțelege pe cei care merg astăzi și depun flori la monumentul lui Lenin, care a fost unul din cei mai mari teroriști ai lumii! Aceasta înseamnă să fii complice la crimele și ororile săvârșite de el! Vă îndemn să ne mobilizăm și să fim alături de oamenii care își iubesc neamul, care promovează adevărul istoric, care luptă cu adevărat pentru schimbare, iar acești oameni sunt în echipa Partidului Liberal”.

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a menționat: „În fiecare localitate vrem să ridicăm câte un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupație.  Ostașii sovietici au intrat în casele noastre și au scos cu forța părinții noștri, buneii,  rudele, sătenii, deportându-i în Siberia. Unii au murit de foame, alții de frig, alții au fost împușcați… Timp de 23 de ani de independență, la conducere am avut doar oameni care nu au avut curaj să aline durerile neamului nostru. Eu și echipa Partidului Liberal continuăm cauza pentru care a luptat fratele meu Gheorghe Ghimpu de a ridica în fiecare sat câte un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupație. Noi continuăm lupta împotriva celor care ne-au luat limba, tradițiile, cultura, indentitatea și tot ce este mai sfânt - viața. Le mulțumesc tuturor celor care contribuie să ridicăm astfel de monumente în întreaga republică! Noi nu avem dreptul să dăm uitării ceea ce s-a întâmplat,  pentru că aceasta a fost o tragedie națională, aceasta a fost o crimă, și dacă o lași ascunsă în pământ, înseamnă că ești complice. Iată de ce fiecare din noi trebuie să contribuie să ridicăm aceste monumente, pentru ca să cunoască generațiile mai tinere prin ce au trecut părinții, buneii, consătenii”.

    Maria Mihalcenco a mulțumit liderilor PL pentru susținerea și ajutorul pe care îl acordă localității Pistruieni  - „Stimate D-le Președinte, Stimate D-le Moldovanu, vă mulțumesc pentru susținerea pe care o acordați localității noastre. Sunteți alături de noi și am reușit împreună lucruri frumoase pentru cei care locuiesc în Pistruieni! Ne-am convins de nenumărate ori că Partidul Liberal este un partid care se ține de cuvânt și este alături de oameni și de problemele lor! Cu această ocazie invit locuitorii din Pistruieni să aibă încredere și de această dată că doar PL va putea schimba lucrurile în bine și va lupta pentru interesele oamenilor”.

    Serviciul de presă al PL
    3 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com