• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Cu PL în familia NATO și UE! Partidul Liberal s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014

    Cu PL în familia NATO și UE! Partidul Liberal s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014

    26.10.2014  

    UNIȚI în familia NATO și UE! Astăzi, 26 octombrie 2014, Partidul Liberal s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul curent.

    Evenimentul a fost deschis prin onorarea Imnului Republicii Moldova, Limba Noastră, Imnul Partidului Liberal, Libertatea - floare a speranței, și pentru prima dată în R. Moldova, Imnul NATO.

    Ulterior, ansamblul „Plăieșii", condus de Nicolae Gribincea, a interpretat mai multe cântece patriotice, ansamblu care promovează autenticitatea spiritului românesc peste tot în lume.

    Evenimentul de lansare a Partidului Liberal în campania electorală a fost moderat de Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale (OFL). În alocuțiunile sale, dânsa a accentuat: „Trăim timpuri istorice! Avem de trecut un moment crucial - alegerile din 30 noiembrie.  Cetățenii Republicii Moldova vor decide unde vom merge cu toții - vom adera la Uniunea Europeană, să facem parte din marea familie a popoarelor europene, sau vom merge în Uniunea Vamală. PL a promovat dintotdeauna dimensiunea europeană pentru Republica Moldova. Drumul european va fi o reușită doar cu Partidul Liberal. Pentru noi drumul european înseamnă drumul păcii, securității și bunăstării. Cu PL în familia NATO și UE!"

    În aplauzele frenetice, candidații pe lista Partidului Liberal la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova au urcat pe scenă.

    (Vezi aici LISTA candidaților PL la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova)

    În continuare, Ion Apostol, Secretarul General al Partidului Liberal, candidat PL la funcția de deputat, a prezentat pașaportul Partidului Liberal. „O vorbă din bătrâni spune: „Cine nu-și cunoaște trecutul, nu v-a putea sa-și construiască viitorul". Iata de ce vin astăzi, aici, pentru a spune încă odată cine suntem noi, Partidul Liberal, de unde venim și încotro mergem. De-aici vine necesitatea de a face lumină asupra istoriei și identității Partidului Liberal. Vă prezint pașaportul Partidului Liberal, care spune clar lucrurilor pe nume" - a început discursul Secretarului General al Partidului, Ion Apostol.

    „PL este partidul românilor moldoveni din R. Moldova, a tinerilor și a oamenilor activi, care mișcă societatea înainte!"- a accentuat dl Apostol.

    (Vezi aici DISCURSUL D-lui Apostol, Secretar General al PL, candidat PL la funcția de deputat în Parlament)

    Despre realizările Partidului Liberal, în special despre realizările Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, a vorbit Anatol Șalaru, Prim-vicepreședinte al PL, ex-ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.
    „În septembrie 2009, când am fost numit în fruntea unui minister care nici nu exista, 85% din drumuri erau în stare proastă și foarte proastă, fondul rutier primea anual 240 mln lei, iar investițiile străine erau doar în imaginația unora. Drumurile erau reparate doar în rapoartele trimise lui Voronin, iar cele mai noi utilaje de întretinere a drumurilor erau de prin anii '80. Aceeași situație era în toate domeniile coordonate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Pentru a schimba situația era nevoie de modificarea legislației și de schimbarea priorităților. Astăzi putem spune că am reușit și că anume noi am fost cei care am început modernizarea infrastructurii și reforma în toate domeniile. Au fost modificate zeci de legi și adoptate unele noi, aprobate planuri de acțiuni în fiecare domeniu separat" - a menționat Anatol Șalaru.

    (Vezi aici DISCURSUL D-lui Șalaru, ex-ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Prim-vicepreședinte al PL, candidat PL la funcția de deputat)

    „Cu bani mulți poate obține rezultate bune oricine, dacă nu-i fură, cu bani puțini, însă, doar liberalii, pentru că noi suntem un partid pentru cauză și pentru oameni! Soarta tineretului și a sportului din Republica Moldova este legată nemijlocit de 30 noiembrie, zi în care se va decide încotro mergem: spre Uniunea Europeană sau spre Uniunea Vamală. Avem viitor doar în cadrul UE și NATO! Împreună cu PL în familia NATO și UE!" - a menționat Ion Cebanu, Președintele Tineretului Liberal, candidat PL la funcția de deputat, ex-ministru al Tineretului și Sportului.

    „În sport am obținut cele mai frumoase succese de la independența Republicii Moldova până în prezent", a mai accentuat Ion Cebanu. Dânsul a enumerat o serie de realizări ale Ministerului Tineretului și Sportului în perioada când exercita funcția de ministru.

    (Vezi aici DISCURSUL D-lui Cebanu, ex-ministru al Tineretului și Sportului, Președintele Tineretului Liberal, candidat PL la funcția de deputat)

    Prim-vicepreședintele PL Dorin Chirtoacă, Primarul General al mun. Chișinău, a vorbit despre realizările Primăriei Chișinău. „Un primar tânăr - o capitală europeană! Așa am început acum 10 ani. De fapt, am continuat ceea ce s-a început în anii ''88-'89, lupta pentru Limbă, Alfabet, Unire!" - așa și-a început discursul Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al Partidului Liberal.

    Dânsul a menționat principalele realizări ale echipei liberale pe plan național, dar și realizările echipei liberale de la Primăria mun. Chișinău din 2007 până în prezent.

    (Vezi aici REALIZĂRILE Partidului Liberal pe plan național, enumerate de Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, Primar General al mun. Chișinău)

    (Vezi aici RAPORTUL Primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL)

    „După cinci ani de Parlament, după ce am fost la putere, dar şi în afara acesteia, constat şi declar cu mâna pe inimă că cele mai mari probleme ale Republicii Moldova au fost şi rămân a fi independenţa justiţiei, sau mai exact lipsa de independenţă a justiţiei,  şi gradul mare, dar mare de tot, al corupţiei.

    [...] Dacă un politician este coruptibil şi este de vânzare şi poate fi cumpărat de orice afacerist, cu siguranţă, acest politician poate fi cumpărat şi cu ruble ruseşti de către serviciile ruse, pentru a-şi trăda ţara. Partidul Liberal, a promovat mereu şi va susţine în continuare, intervenţiile chirurgicale imperioase, inclusiv pentru reforma justiţiei şi luptei cu corupţia, în vederea schimbării la faţă şi la conţinut a sistemului de drept din Republica Moldova, în detrimentul unor modificări insignifiante şi mereu amânate sau prea mult întârziate. Sunt absolut sigur că DOAR prezenţa masivă a Partidului Liberal în următoarea formulă de guvernare este unica garanţie pentru a cataliza asanarea justiţiei şi eradicarea corupţiei, ceea ce va permite Republicii Moldova să se urnească din loc, odată aplicat modelul românesc de luptă anticorupţie" - acesta este un fragment din discursul lui Valeriu Munteanu, vicepreședinte PL, ținut la lansarea Partidului Liberal în campanie.

    (Vezi aici DISCURSUL D-lui Munteanu, Vicepreședinte al PL, Deputat PL în Parlament)

    Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Președinta OFL, care a fost și moderatoarea evenimentului dedicat lansării Partidului Liberal în campania pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, și-a axat discursul pe politica externă a Partidului și integrarea europeană.

    „Politică externă a PL se va axa pe protejarea intereselor Republicii Moldova, pe construcţia unor alianţe şi parteneriate externe în măsură să garanteze independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului, aderarea la NATO şi Uniunea Europeană.

    Integrarea europeană este pentru Partidul Liberal obiectivul major în politică să internă şi externă, promovat cu consecvenţă şi determinare. Vom depune eforturi pentru a avansa în relaţiile speciale cu partenerii strategici, pe calea europenizării şi dezvoltării Republicii Moldova. PL optează pentru dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova, prin cooperarea cât mai amplă cu UE într-un şir vast de domenii de interes comun, inclusiv în domeniile de bună guvernare, justiţie, libertate şi securitate, integrare comercială şi cooperare economică sporită, politică de încadrare în câmpul muncii şi socială, management financiar, administrare publică şi reforma serviciului public, participarea societăţii civile, dezvoltarea instituţională, reducerea sărăciei şi dezvoltarea durabilă", a menționat Corina Fusu în discursul său.

    (Vezi aici DISCURSUL Corinei Fusu, Prim-vicepreședintă PL, Președinta OFL, Deputat PL în Parlament)

    Cuvântul de încheiere a evenimentului l-a avut Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal. Susținut cu aplauze de echipa liberală, Președintele Partidului Liberal a exclamat cu fermitate: „Eu votez Partidul Liberal! Și vă sfătuiesc și pe Dumneavoastră să faceți același lucru!"

    „PL nu este un partid care a venit în situații comode și pentru comodități personale sau de partid, Partidul Liberal este veriga principală a românilor moldoveni de pe teritoriul ocupat de Rusia sovietică și PL trebuie să ducă la bun sfârșit această luptă sfântă pentru libertatea și unitatea neamului nostru! Onoarea partidului este pacea, libertatea, bunastarea, lumina, dragostea, fericirea neamului. Mândriți-vă!

     200 de ani Rusia țaristă, sovietică, așa-zisă „democratică" a încercat să ne distrugă ca neam, ca țară, dar n-a reușit și nu va reuși. Sângele nostru e mult mai puternic decât tancurile lor! Omul trăieste atunci când în sufletul lui bate inima adevărului, dreptății, libertății și unității familiei neamului său" - a mai menționat Mihai Ghimpu.

    Președintele PL și-a încheiat discursul cu un îndemn pentru liberali: „Și noi trebuie să facem așa încât cetățenii să voteze Partidul Liberal, apoi pentru celelalte partide proeuropene. Doar așa putem continua construcția drumurilor, canalizării, iluminării, doar așa putem crește economia! Doar în cadrul UE și NATO putem avea o economie funcțională! Nu în cadrul Uniunii Vamale!

    Cu PL în lupta pentru LIBERTATE!

     Cu PL în lupta pentru DREPTATE!

    Cu PL în lupta pentru BUNĂSTARE!

    Cu PL în lupta pentru VICTORIE!

    Cu PL în familia NATO și UE!

    Victorie Partidului Liberal! Victorie Republicii Moldova!

    VOTĂM PL! VOTĂM NATO ȘI UE!"

    (Vezi aici DISCURSUL Președintelui PL, Mihai Ghimpu, Deputat în Parlament)

    Alocuțiuni au mai avut Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL, candidat PL la funcția de deputat, Veronica Herța, Vicepreședintă PL, Președinta Organizației Teritoriale PL Buiucani, candidată PL la funcția de deputat, Elena Prus, Vicepreședintă OFL, candidată PL la funcția de deputat, Eugeniu Sălcuțan, Primarul s. Mereni, Anenii Noi, candidat PL la funcția de deputat, Vasile Hâncu, candidat PL la funcția de deputat. Discursurile acestora le găsiți atașate mai jos.

    La sfârșitul evenimentului dedicat lansării Partidului Liberal în campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an liberalii au onorat Imnul Uniunii Europene și Imnul României „Deșteaptă-te, române".

     

    Serviciul de presă al PL

    26 octombrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com