• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea PL a avut o întrevedere cu delegația ONU

    Conducerea PL a avut o întrevedere cu delegația ONU

    15.10.2014  

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Valeriu Muntenu, Vicepreședinte PL, și Gheorghe Brega, membru al Biroului Politic al PL, au avut astăzi, 15 octombrie 2014, o întrevedere cu Delegația Organizației Națiunilor Unite (ONU), în persoana D-nei Nicola Harrington-Buhay, Reprezentantul Permanent ONU/PNUD în Republica Moldova,  Narine Sahakyan, Reprezentant Permanent adjunct PNUD în Republica Moldova, Ulziisuren Jamsran, Reprezentant al Agenției „Femeile ONU"  și Oskars Karstens, Specialist tehnic în cadrul Proiectului PNUD „Dezvoltare Parlamentară".

    Întâlnirea s-a desfășurat în sala de conferințe a sediului Partidului Liberal, fiind abordate subiecte ce vizează situația politică din Republica Moldova, campania electorală, implementarea reformelor în republică, dezvoltarea democrației și respectarea drepturilor fundamentale ale omului, diferendul transnistrean, necesitatea schimbării actualului format de negocieri 5+2, soluționarea problemelor de ordin social din republică, dezvoltarea infrastructurii, protecția mediului, implicarea femeilor în viața politică și socială ș.a.

    În cadrul discuțiilor, Mihai Ghimpu a vorbit despre obiectivele Partidului Liberal pentru următorii 4 ani, politica și prioritățile partidului, dar și realizările acestuia.  

    Continuarea cursului european al republicii și asigurarea securității și păcii cetățenilor RM au fost subiectele-cheie ale întrevederii. Cu referință la aceasta, Mihai Ghimpu a menționat: „Cetățenii Republicii Moldova trăiesc cu frica că în orice moment ceea ce se întâmplă în Ucraina ar putea ajunge și la noi. Sloganul PL din această campanie este unul împotriva politicii imperialiste a lui Putin. Republica Moldova este un stat în care Federația Rusă are încă o influență foarte mare. Aderarea republicii la familia UE și NATO înseamnă nu doar aderarea la valorile europene, dar și ruperea din zona de influență a Federației Ruse".

    Valeriu Munteanu a vorbit despre restanțele actualei legislaturi în Parlament, referindu-se la câteva proiecte de legi importante care nu au fost adoptate de către Parlament din cauza ambițiilor și intereselor politice ale PD-ului și PLDM-ului.

    Despre Legea cu privire la tutun şi articolele de tutun s-a referit Gheorghe Brega, accentuând lacunele, dar și aspectele pozitive ale acesteia.

    Președinta Organizației Femeilor Liberale, Corina Fusu, care este și Prim-vicepreședintă a PL, a vorbit despre importanța promovării femeilor în viața politică și socială. Dânsa a accentuat că „Partidul Liberal a crescut vizibil la capitolul perceperii rolului femeilor în politică și promovarea acestora în funcții de decizie. La ultimul Congres, Partidul Liberal a adoptat cota de reprezentare a femeilor în proporție de 30%, în baza concurenței și competitivității".

    Membrii Delegației ONU au dat asigurări că Organizația Națiunilor Unite va continua să sprijine Republica Moldova în parcurgerea cu succes a drumului său european pentru a dezvolta democrația și a asigura respectarea drepturilor omului, securității și păcii cetățenilor republicii.

    La rândul său, Președintele PL a mulțumit Organizației Națiunilor Unite pentru ajutorul acordat republicii - „Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru dezvoltarea democrației în Republica Moldova și vă dorim sănătate și succes!"

     

    Serviciul de presă al PL

    15 octombrie 2014

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com