• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Vicenza, Italia, s-a constituit un Club Liberal

    La Vicenza, Italia, s-a constituit un Club Liberal

    22.09.2014  

    Duminică, 21 septembrie 2014, a fost constituit Clubul Liberal din orașul Vicenza, Italia. La eveniment a participat Artur Gutium, Președintele Asociației Cluburilor Liberale din Italia, Sergiu Bondari, presedintele Clubului Venezia- Mestre, dar și foarte mulți români moldoveni care studiază sau muncesc în Italia.

    În deschiderea ședinței de constituire a clubului liberal, Artur Gutium a menționat cât de important este ca cei din diasporă și cei de acasă să-și unească forțele. „Partidul Liberal trebuie să obțină rezultate mari, care vor duce la realizarea obiectivelor și aspirațiilor cetățenilor noștri, indiferent unde nu s-ar afla. Astfel se vor reîntoarce acasă părinții, nepoții, copiii plecați peste hotare de ani de zile și vom construi, doar cu PL, o societate unde libertatea, dreptatea, pacea, bunăstarea sunt valori simțite, trăite, respectate și promovate de fiecare cetățean. Anume Clubul Liberal are rolul de a fortifica eforturile  și forța noastră întru realizarea obiectivelor noastre comune”, a menționat Artur Gutium.

    În calitate de Președinte al Clubului Liberal Vicenza, a fost aleasă Aurelia Muntean, iar în funcția de vicepreședinți au fost aleși: Galina Ianchevici; Anna Mogâldan și Valentin Cozer.

    Președinta aleasă a Clubului Liberal Vicenza le-a mulțumit tuturor pentru încrederea și susținerea acordată.„Avem certitudinea că Partidul Liberal este unicul partid care acordă o atenție deosebită cetățenilor noștri plecați peste hotare și are ca obiectiv realizarea schimbării necesare în republică pentru ca cetățenii noștri să revină cât mai curând acasă. Viitorul este în mâinile noastre, viitorul fiecăruia dintre noi, al întregii republici, iar noi, cei din diasporă, îl vedem mai bun și cu adevărat european doar împreună cu PL. Partidului Liberal, pe parcursul anilor,  a demonstrat prin fapte concrete că este singurul promotor al valorilor și spiritului românesc, al identității naționale și luptă încontinuu pentru libertatea, pacea și bunăstarea fiecărui cetățean”, a subliniat Aurelia Muntean.

    S-au purtat discuții deschise despre situația social-politică din RM, posibilitatea și necesitatea participării active a fiecăruia dintre noi în viața politică a republicii. Imperativ pentru persoanele din diasporă acum este deschiderea secțiilor de votare, cel puțin în orașele unde comunitățile românilor moldoveni sunt constituite dintr-un număr de peste 3000 de persoane, precum este și orașul italian Vicenza.

    Serviciul de presă al PL

     

    22 septembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com