• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Seară de suflet pentru românii moldoveni din Torino, Italia

    Seară de suflet pentru românii moldoveni din Torino, Italia

    15.09.2014  

    Duminică, 14 septembrie 2014, cetățenii Republicii Moldova din Italia au avut deosebitul prilej de a se reîntâlni în cadrul unui eveniment cultural, care a avut loc în orașul Torino, Italia. Inițiativa aparține D-nei Natalia Petica, Președinta Asociației „Plai" și a D-nei Elena Putină, Președinta Clubului Liberal Torino, evenimentul a fost consacrat Limbii Române, cu genericul „Pe-un picior de plai".

    Un aport deosebit în desfășurarea acestui eveniment cultural l-au avut D-nii Iurie Răileanu și Andrei Paiuș, vicepreședinții Clubului Liberal Torino.

    La eveniment au participat cetățeni ai RM din diasporă, membri și simpatizanți ai clubului Liberal Torino.

    Cei prezenți la eveniment au discutat cu reprezentații consulatului R.Moldova despre problemele diasporei moldovenești, despre importanța participării celor din Diaspora la alegerile de pe 30 noiembrie, anul curent,

    Moldovenii din Italia au afirmat că sunt la curent cu situația politică din Republica Moldova și au menționat că doar susținerea partidelor democratice, care nu sunt pătate de corupție, ale căror politicieni nu sunt suspectați de acte de hoție și delapidări de fonduri din avuția statului, trebuie să fie susținuți.

    „Partidul Liberal a demonstrat că este un partid care luptă pentru oameni și nevoile lor, acest partid trebuie susținut de către toți moldovenii care vor ca lucrurile să se schimbe odată și odată în Republica Moldova. Rolul PL este unul extrem de important în realizarea parcursului European al republicii și al afirmării democrației în toate domeniile vieții social-politice. Iar aderarea la NATO este un obiectiv susținut și promovat doar de PL", a menționat Elena Putină, Președinta Clubului Liberal Torino.

    Spectacolul cultural a fost susținut de către ansamblu de dansuri populare „Vatra" din Torino, Italia.

     

    Serviciul de presă al PL

    15 septembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com