• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu Dr. Christoph Heusgen, Consilierul Cancelarului Federal pentru Politica Externă și Securitate

    Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu Dr. Christoph Heusgen, Consilierul Cancelarului Federal pentru Politica Externă și Securitate

    09.09.2014  

    Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere la sediul central al PL cu Dr. Christoph Heusgen,  Consilierul Cancelarului Federal pentru Politica Externă și Securitate, în dimineața zilei de astăzi, 9 septembrie 2014. La întrevedere au participat: Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Deputat în Parlament, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, Primar general al mun. Chișinău, Corina Fusu și Valeriu Munteanu, Vicepreședinți ai PL, Deputați în Parlament.

    Consilierul Cancelarului Federal pentru Politica Externă și Securitate a accentuat două chestiuni importante pentru R. Moldova și viitorul ei - campania electorală și rezultatele alegerilor din toamna acestui an.

     „Misiunea mea constă în a încerca să vorbesc cu toate forțele democratice, astfel încât R. Moldova să aibă o guvernare democratică și să continue cursul european", a precizat la începutul discuției Dr. Christoph Heusgen.

    Dânsul a mai accentuat că „este important ca să continue cursul european și R. Moldova să aibă o guvernare democratică să câștige alegerile. Impresia mea este că politicienii înțeleg că trebuie să meargă înainte, dar uneori ambițiile personale ale unora sunt mai presus decât soarta țării".

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, la rândul său, a menționat: „în Partidul Liberal nu veți găsi ambiții sau interese meschine or personale.  Noi avem ambiția ca partidele politice care ajung la guvernare să fie partide care respectă legea și oamenii.  Ajungând la putere, trebuie să faci oamenii fericiți, dar nu să devii miliardar. Din pacate, din '90 încoace, cei care au guvernat s-au ocupat de miliarde și au sărăcit cetățenii. Așa cum v-am spus la Berlin, vă spun și acum - eu sunt în politică de la început  și mă bucur că ne-a reușit să creștem PL-ul, pentru că PL este coloana vertebrală a cursului european, a reformelor și a democrației. Noi urmărim doar interesul constituțional al partidului - partidul reprezintă interesele cetățenilor și trebuie să lucrezi în folosul lor".

    Președintele PL, Mihai Ghimpu, a făcut o trecere în revistă a ultimelor evenimente politice și a reiterat prioritățile Partidului Liberal, care nu s-au schimbat după 21 de ani de la fondarea Partidului - „Locul nostru a fost, este și trebuie să fie acolo unde ne-a așezat Dumnezeu - în Europa, de rând cu europenii. Noi, Liberalii, niciodată nu ne vom abate de la cursul european, de la reforme, de la statul de drept și democratic. Noi suntem un partid al adevărului istoric, al dreptății, și considerăm, ca și înaintașii noștri, că așa cum poporul german, rus sau francez - trăiește împreună, așa și noi avem dreptul să fim împreună".

    „Noi ne dorim o guvernare cinstită,  pentru oameni, iar în republică să funcționeze legea, nu hoția, nu funcția, și vrem să continuăm cursul european! Scopul nostru este clar: să înlocuim puterea funcționarului cu puterea Legii!  Democrația nu e dată doar pentru cei care guvernează, dar pentru toți oamenii, iar cei care dețin funcții sunt obligați să lucreze pentru cetățeni, nu pentru miliardele lor" - a mai completat Mihai Ghimpu.

    „Sunt de acord cu cele menționate de DVS. Nu este suficient să spunem „noi, partidele democratice, suntem pentru independența țării și pentru viitorul ei european",  dar să facem ceea ce ne convine" - a enunțat Dl Christoph Heusgen după ce a fost informat despre situația politică din republică. Dânsul a mai spus că „din informațiile pe care le dețin, spre regret, în R. Moldova cazurile de corupție sunt mult prea multe.  UE și statele membre ale UE,  care pun și mijloace financiare la dispoziție, trebuie să țină cont ca statul de drept să fie respectat. Problema constă în faptul ca această situație nu este doar în Republica Moldova, dar și în alte state din sud-estul Europei, iar UE trebuie să țină cont ca statul de drept sa domnească în aceste state".

    În cadrul întrevederii s-a discutat și despre posibilitățile creării unei noi Alianțe de guvernare după alegerile parlamentare, precum și despre colaborarea PL-ului cu celelalte partide.

    Președintele PL a adresat un mesaj de mulțumire D-lui Christoph Heusgen și l-a asigurat că PL-ul va rămâne consecvent în politica pe care o promovează și în lupta pentru a menține și a continua cursul european al republicii - „Noi vom face tot posibilul ca să menținem o guvernare democratică și după alegeri,  pentru ca să schimbam lucrurile în bine în Republica Moldova.  Vă vom fi foarte recunoscători dacă ne veți ajuta în continuare și vă mulțumim enorm pentru ajutorul acordat prin Fundația Friedrich Naumann, cu care Partidul Liberal are o colaborare fructuoasă".

    La rândul său, Consilierul Cancelarului Federal pentru Politica Externă și Securitate, Dr. Christoph Heusgen, a mulțumit conducerii Partidului Liberal - „Vă mulțumesc pentru această discuție și înțeleg întru totul poziția DVS. Ceea ce se întreprinde este pentru a combate corupția și apreciez foarte mult că după tot ce s-a întamplat din cauza celorlalte partide, înca sunteți disponibil să comunicați cu acestea pentru viitorul european al republicii. Cancelarul german iubește această țară, sunt aici ca să vă susținem și vom oferi în continuare suportul nostru, astfel încât lucrurile să se schimbe spre bine în Republica Moldova".

    „Îi mulțumim foarte mult și vă rog să transmiteți recunoștința noastră Cancelarului german, multă sănătate și succes din partea liberalilor" - a conchis Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal.
    Serviciul de presă al PL
    9 septembrie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com