• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința de reconstituire a Organizației Teritoriale Nisporeni a Partidului Liberal

    Conferința de reconstituire a Organizației Teritoriale Nisporeni a Partidului Liberal

    08.09.2014  

    Duminică, 7 septembrie 2014, prin Hotărârea Biroului Politic al Partidului Liberal a avut loc Conferința de reconstituire a Organizației Teritoriale PL Nisporeni. La eveniment au participat, în calitate de invitați, Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele PL, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședintele PL, Primarul General al mun. Chișinău și  Ion Cebanu, Președintele Tineretului Liberal.

    Înainte de a purcede la lucrările Conferinței, participanții au onorat imnul Partidului Liberal - „Libertatea - floare a speranței", versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraș.

    Conferința a fost deliberativă și a votat în unanimitate următoarea ordine de zi:
    -    Prezentarea de către Președintele PL, Mihai Ghimpu, a situației din Organizația Teritorială Nisporeni, situație creată în urma trădării formațiunii de către fostul președinte;
    -    Alegerea conducerii Organizației;
    -    Delegarea participanților la Congresul al IV-lea al PL, din 25 mai a.c.

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a trecut în revistă situația creată la nivelul Organizației Teritoriale Nisporeni a Partidului Liberal, în urma trădării fostului președinte. Liderul PL a prezentat decizia Biroului Politic al PL de convocare a Conferinței de reconstituire a Organizației Teritoriale Nisporeni a PL.

    Ulterior, Conferința a ales conducerea Organizației - în calitate de Președinte a fost ales, în unanimitate, Valeriu Baciu,  și membrii Consiliului Teritorial al Organizației. Președinte al Tineretului Liberal a fost ales Ionel Alexei.

    De asemenea, au fost aleși membrii Comisiei de Etică și Disciplină și ai Comisiei de Cenzori, și au fost delegați participanții la Congresul Partidului Liberal de pe 14 septembrie 2014.
    Conferința Teritorială a delegat dreptul Consiliului Teritorial al organizației de a numi vicepreședinții și membrii Biroului Permanent.

    Valeriu Baciu, Președintele ales al OT PL Nisporeni, a mulțumit celor prezenți pentru încrederea acordată și a menționat importanța implicării active la nivelul localităților în campania electorală din toamnă. „Nu sunt și nu voi fi indiferent față de soarta poporului nostru, am aderat la PL pentru că apreciez valorile promovate de acest partid. PL este un simbol de onestitate și corectitudine, un partid în care cred că va putea schimba cu adevărat viața republicii în bine și va aduce bunăstare și dreptate pentru fiecare. Vrem ca tinerii noștri să aibă locuri de muncă acasă, vrem salarii, pensii, burse decente pentru cetățenii republicii, vrem un trai mai bun, și prin implicarea fiecăruia dintre noi vom putea realiza aceste lucruri", a mai precizat Valeriu Baciu.

    Dorin Chirtoacă a accentuat importanța ca cei care conduc Republica Moldova să fie corecți în raport cu cetățenii. Dânsul s-a referit la acțiunile și metodele comuniste ale unora din Coaliția de guvernare, prin care au forțat sau chiar obligat cetățeni liberi să participe la unele evenimente electorale. De asemenea, Dorin Chirtoacă s-a întrebat „de ce organizatorii mitingurilor Pro-europene la Chișinău nu au făcut și un miting atunci când au vândut aeroportul și Banca de Economii rușilor, să întrebe poporul dacă este de acord? Doar promovând o politică corectă, doar încetând a minți electoratul, Republica Moldova poate depăși actuala situație și poate merge sigur înainte", a enunțat Primarul General al mun. Chișinău.

    După procedurile de dezbateri și supunere la vot, Deputatul Mihai Ghimpu a informat delegații Conferinței despre situația socială și politică din republică, abordând o serie de chestiuni legate de politica promovată de PL, acțiunile antisociale și încălcările grave ale Coaliției de guvernare, sfidarea voinței cetățenilor prin furtul Fracțiunii PL de către niște impostori. Totodată, Președintele Partidului a enumerat o serie de rezultate ale Partidului Liberal și a evidențiat diferența, cu exemple relevante, dintre Guvernarea AIE-1 și 2, în componența căreia era și PL, și cea de acum - Coaliția fără PL.  Cu referire la aceasta, Președintele PL a menționat: „Cetățenii văd ce se întâmplă acum, când PL este în afara guvernării. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, Coaliția a reușit să lase statul fără Banca de Economii, singura bancă de stat a republicii, fără Aeroport, și au votat, cu sau fără comuniști, o serie de legi anticonstituționale care ar fi cauzat prejudicii în bugetul de stat de cca 400 mln lei.

    „Guvernarea trebuie să apere interesele cetățenilor și să lupte pentru a le asigura o viață mai bună, căci au trecut mai mult de 20 de ani de când R. Moldova și-a declarat independența, iar schimbări în viața socială practic nu sunt", a spus Mihai Ghimpu la Conferință.

    Președintele PL a explicat de ce este important ca la conducere să fie oameni corecți, competenți și onești - „Nu e mare partidul cu mulți membri și cu multe mandate, dar e mare și puternic partidul care promovează valori și adevăruri, partidul care luptă pentru dreptatea și bunăstarea cetățenilor, așa cum o face PL-ul! Alegerile parlamentare din acest an sunt foarte importante, chiar dacă cetățenii sunt dezamăgiți, ei trebuie să înțeleagă că de ei depinde cursul european al R. Moldova, căci în doar în UE vom avea o viață mai bună. Noi, liberalii, trebuie să salvăm acest curs și să le explicăm oamenilor importanța întegrării R. Moldova în UE și aderării la NATO,  să le spunem adevărul și să punem capăt manipulărilor!"

    La sfârșitul Conferinței, Președintele PL a adus un mesaj de mulțumire participanților: „vă mulțumesc pentru muncă, pentru devotament și pentru demnitatea cu care continuați să luptați întru realizarea misiunii istorice pe care ne-am asumat-o! Împreună, pentru viitorul nostru european!"

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com