• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Municipale Chișinău a Partidului Liberal

    Conferința Organizației Municipale Chișinău a Partidului Liberal

    07.09.2014  

    Cu 1109 delegați înregistrați, din 1250, s-a desfășurat astăzi, 7 septembrie 2014, Conferința Organizației Municipale Chișinău a Partidului Liberal. La care a participat și Conducerea Partidului: Mihai Ghimpu, Președinte al PL, Deputat, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, Deputații PL în Parlament - Valeriu Munteanu, Corina Fusu și Gheorghe Brega, Secretarul General al PL - Ion Apostol, dar și Președinții Organizațiilor Teritoriale ale PL din sectoarele mun. Chișinău - Veronica Herța, Mihai Moldovanu, Iurie Dârda, Roman Sofroni și Ana Eremei, și Președinți ai Organizațiilor Primare din suburbiile mun. Chișinău.

    Pe ordinea de zi a Conferinței au figurat următoarele chestiuni:
    -    Prezentarea Raportului de activitate de către Dorin Chirtoacă, Președintele Organizației Teritoriale a mun. Chișinău;  Coraportori: Eugenia Iurco, Președinta OFL mun. Chișinău și Ion Popovschi, Președintele TL mun. Chișinău;
    -    Alegerea organelor de conducere ale Organizației Teritoriale mun. Chișinău:
    -    Alegerea delegaților la Congresul al IV-lea al Partidului Liberal;
    -    Aprobarea Rezoluției;
    -    Informație despre situația politică a Republicii Moldova - Mihai Ghimpu, Președintele PL.

    După ce Conferința a fost declarată DESCHISĂ, delegații au onorat imnul Partidului Liberal - „Libertate, floare a speranței", Versuri: Simion Ghimpu, Muzică: Anatol Dumitraș.

    „Libertatea reprezintă valoarea cea mai de preț, fără de care nu este posibil nimic altceva! Dacă nu ai Libertate, nu ai cum să te bucuri de viață! Deși suntem în sec. XXI, deși independența R. Moldova a fost declarată în 1991, astăzi încă se mai dă lupta pentru Libertate! Ea este cea mai înaltă valoare a unui popor, iar pentru ea trebuie să lupți continuu pentru ca s-o menții! Pentru că dacă vom avea libertate, vom avea și bunăstare, prosperitate, dezvoltare, o viață mai bună", așa a început discursul Președintelui Organizației Municipale PL Chișinău, Dorin Chirtoacă

    Dânsul a continuat că „Partidul Liberal - prin denumire, prin conținut, prin acțiuni, s-a dovedit și continuă a fi primul apărător al acestui pământ! Fără ezitări de a spune adevărul în orice situație! Ne dorim să devină realitate  versurile Imnului Partidului Liberal și vom continua să luptăm pentru a duce la bun sfârșit schimbarea pe care ne-am asumat-o!"

    În raportul de activitate al Organizației Municipale PL Chișinău, Dorin Chirtoacă a enumerat realizările cele mai importante din ultimii 10 ani, menționând și formarea Organizațiilor Teritoriale în cele 5 sectoare ale Chișinăului. De asemenea, Dorin Chirtoacă a vorbit și despre realizările echipei PL după ce chișinăuienii l-au ales în calitate de Primar General.

    D. Chirtoacă a împărțit  activitatea Organizației în 3 perioade:
    I)    2004-2007
    II)    2007-2013
    III)    2013-2014

    „În 2004 au fost puse începuturile formării Organizației. În 2005 am participat  la primele alegeri - iulie și decembrie 2005. Așa am devenit mai cunoscuți și am obținut încrederea oamenilor. În rezultat, la alegerile din 2007 am reușit să aducem schimbarea mult așteptată!  Partidul Liberal a venit la conducerea mun.  Chișinău cu o echipa de 11 consilieri, obținând funcția de Primar General. Am spart gheața atunci, în condițiile în care peste tot în Republica Moldova puterea era concentrată în mâinile comuniștilor"- a enunțat Președintele Organizației Municipale PL Chișinău, Dorin Chirtoacă, cu privire la prima etapă.

    „Organizarea structurilor a fost definitivată în perioada 2007-2013, atsfel am ajuns să  avem o structură reprezentativă în întreg mun. Chișinău", a afirmat Dorin Chirtoacă, referindu-se la etapa a II-a. Continuând, despre etapa a III-a,  că „ astăzi PL are o structură corectă! Din Partid au plecat cei care mai aveau și alte interese! Am restructurat Organizațiile Teritoriale și astăzi suntem o forță! Fiecare Organizație de sector are sediu! Avem o reprezentare bună în teritoriu! Și am reușit să consolidăm și activitatea suburbiilor".

    Despre realizările și schimbările în bine realizate în mun. Chișinău după ce a devenit Primar General al municipiului, Dl Chirtoacă a menționat că din 2007-prezent, în municipiul Chișinău „a fost evitat falimentul, au fost achitate datorii (create fără sursă de acoperire până în anul 2007) în valoare de 800 milioane lei, a fost stabilizată situația economico - financiară și au fost efectuate reforme și demarate proiecte importante".

    Dorin Chirtoacă a mai menționat în raport că „bugetul Primăriei Chișinău s-a dublat practic față de cel din 2007; A fost ridicat și inaugurat monumentul în Memoria victimelor deportărilor regimului comunist de ocupație; Inaugurarea bustului primarului Carol Schmidt; Continuarea proiectului de modernizare a transportului public; Alocarea a câte circa 5 milioane lei (pentru întreținere, investiții, reparații etc) pentru localitățile din componența municipiului Chișinău, ceea înseamnă creșterea investițiilor în suburbii de peste 10 ori față de anul 2007 (sau cu peste 1000%) ș.a."

    „Cea mai importantă resursă a Partidului Liberal sunt oamenii, pentru că fără oameni, fără încrederea și susținerea lor nu putem face nimic din ceea ce ne-am propus! Noi trebuie să punem în valoare aceasta resursă! Avem rezultate, avem credibilitate, avem consecvență în activitatea noastră, căci Partidul Liberal are un mare avantaj față de celelalte partide din R. Moldova - PL nu are nevoie de evenimente pompoase pentru a acoperi murdăria făcută în trecut! Nu avem duble sandarde, nu avem două sau mai multe fețe! Iar acest avantaj nu-l are nici un alt partid din R Moldova. Noi nu avem nevoie să scoatem cu forța mii și zeci de mii de oameni în stradă pentru a încerca să demonstrăm că suntem o forță..." - a conchis Dorin Chirtoacă, după ce a numerat cele mai importante realizări ale Organizației.

    Eugenia Iurco, Președinta Organizației Municipale a Femeilor Liberale, a menționat activitățile care au fost realizate de către Organizația Femeilor Liberale, printre care acțiuni de caritate pentru copii, seminare pentru membrele OFL ș.a. Dânsa a accentuat că „PL are două aripi puternice: Tineretul Liberal și Organizația Femeilor Liberale. Ne dorim să rămânem o echipă puternică, cu membre ambițioase și competente, ca să transmitem eficient mesajulul și ideile Partidului Liberal la cât mai mulți cetățeni".

    Ion Popovschi, Președintele Organizației Municipale a Tineretului Liberal, a enunțat în discursul său că „TÂNĂR LUPTĂTOR înseamnă să dăruieşti fără să aştepţi câştigul! Înseamnă să lupți până la capăt pentru LIBERTATE, DPREPTATE și BUNĂSTARE. Până la urmă, tinerii au fost cei care au chemat lumea la deșteptare națională, fie că a fost în anii '90, fie în 2009, fie acum. Lumea nu poate să fie mai bună fără spirit de sacrificiu! TINERII SUNT SCHIMBAREA! ÎMPREUNĂ, SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT!"


    Dorin Chirtoacă a fost reales, unanim, de către cei 1109 delegați prezenți la Conferință, în calitate de Președinte al Organizației Municipale PL Chișinău.

    Vicepreședinți ai Organizației municipale au fost aleși: Veronica Herța, Președinta OT PL sect. Buiucani, Mihai Moldovanu, Președintele OT PL sect. Botanica, Ana Eremei, Președinta OT PL sect. Ciocana, Roman Sofroni, Președintele OT PL sect. Centru și Iurie Dârda, Președintele OT PL sect. Râșcani. În funcția de secretar al Organizației a fost ales Oleg Poiată.

    De asemenea, Conferința a ales membrii Consiliului Teritorial, Comisia de Cenzori și Comisia de Etică și Disciplină și au fost delegați participanții la Congresul al IV-lea al PL din 14 septembrie 2014.

    În cadrul Conferinței Organizației Municipale PL Chișinău a fost adoptată o Rezoluție cu privire la modificarea Legii 436 privind administrația publică locală.


    Conferința și-a încheiat lucrările cu discursul Președintelui PL, Mihai Ghimpu - „Stimați delegați! Dragi colegi liberali! Dragi prieteni!

    Permiteți-mi, în numele Partidului Liberal, să vă mulțumesc pentru această frumoasă Conferintă, pentru puterea Partidului Liberal, care sunteți DVS și, în numele tuturor liberalilor din Republica Moldova, să-i felicităm pe cei care astăzi au fost aleși în funcție - Președintele Organizației, Dorin Chirtoacă, vicepreședinți, secretarul coordonator, membrii consiliului.

    Stimati colegi, în timpurile cele mai grele, atunci când drapelul cauzei naționale a fost aruncat la pământ, noi, liberalii, și DVS în primul rând, cei din Chișinău, l-am ridicat și astăzi îl purtăm și flutură deasupra Republicii Moldova! Cineva credea că tot ceea ce am început noi în '88-'89 a murit, și a murit și Mihai Ghimpu ca politician. Iată că dacă-ți iubești oamenii, cauza, neamul și colegii -  ideile liberale, ideile naționale vor fi veșnice,  iar trădătorii - morți, chiar dacă trăiesc. Vă mulțumesc c-ați rămas alături de mine ca Președinte al Partidului, pentru că, de fapt, lovitura a fost dată împotriva mea. De ce? Pentru ca să decapiteze Partidul, căci nici armata nu e armată daca nu are un general. Intenția lor de a-l aduce pe Dorin Chirtoacă în fruntea partidului este minciuna Kremlinului! Când, la o ședintă, a fost întrebat grupul celor 7 „ce se va întâmpla dacă Dorin Chirtoacă va refuza să devină Președinte al partidului?", atunci o doamnă cu mărgele a răspuns: „Dar ce, Hadârcă nu-i bun ca Președinte?" Iată că timpul a arătat că Hadârcă nu este un bun lider! Ce procent au ei? Ce rezultate? Doar trădarea!

    Puterea a fost și ramâne în adevărul istori și în oamenii care au promovat acest adevăr! În oameni onești, în oameni care-și iubesc țara - oameni care știu prin ce-a trecut neamul nostru! Și aceștia sunt adunați în Partidul Liberal! Noi ne-am asumat cea mai grea povară! Noi nu umblăm după mandate, după bănci, după aeroporturi. Noi avem cauza națională și sunt sigur că schimbarea pe care am început-o, o s-o ducem la bun sfârșit împreuna cu DVS și în ciuda tuturor politicilor care astăzi omoară oameni în Ucraina!

    Sat, neam, om - niciodată nu mor! Imperiile mor!

    TRĂIASCĂ LIBERALII!  TRĂIASCĂ PARTIDUL LIBERAL! LA MULȚI ANI ȘI VICTORIE LA TOAMNĂ!"

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com