• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Carte românească adusă în dar de liberali la Hârtopul Mare, Criuleni

    Carte românească adusă în dar de liberali la Hârtopul Mare, Criuleni

    01.09.2014  
    Luni, 1 septembrie 2014, în prima zi de toamnă, la biblioteca publică din satul Hârtopul Mare, Criuleni, echipa Partidului Liberal din Criuleni, alături de câțiva tineri din Bacău, România, au adus în dar un lot de carte românească pentru cititorii comunei Hârtopul Mare. La eveniment au participat - Ion Pușcaș, Președintele Organizației Primare  PL Hârtopul Mare, Dumitru Roșca, Primarul comunei Hârtopul Mare, Cătălin Albișteanu, Ion Macaria și Diana Barbu - tineri voluntari din România.

    Ion Pușcaș, Președintele Organizației Primare PL Hârtopul Mare, a accentuat importanța acestor acțiuni de a colecta și, ulterior, de a dona cărți românești pentru Bibliotecile publice din Republica Moldova. „Toate aceste cărți pe care le-am adus azi la Hârtopul Mare au fost colectate de la frații noștri de grai și simțire românească din Județul Bacău, România. Iniţiativa aparţine Tinerilor Liberali din Criuleni, în parteneriat cu tinerii voluntarii de peste Prut. Trebuie să învăţăm din nou să citim, așa ne vom forma personalitatea. Noi încercăm să promovăm lectura în rândul tinerilor!” – a mai menționat Ion Pușcaș.

    Primarul de la Hârtopul Mare a venit cu un mesaj către elevii prezenți la eveniment, îndemnându-i să citească: „Dragă cititorule, sper să te bucuri din plin de aceste cărți cu poveşti alese, de romane și de rândurile înșirate de Marii Clasici Români. Cu ajutorul acestor cărţi vei afla multe lucruri frumoase şi îţi vei îmbogăţi mintea. Mereu trebuie să speri, să visezi, să crezi în tine, pentru că şi eu am fost copil şi mă bucuram de poveștile rostite de bunica. Doar prin învăţătură, citit şi credinţă poţi deveni mai bun și mai frumos”. Dumitru Roșca le-a mulțumit membrilor Partidului Liberal și voluntarilor de peste Prut pentru cărțile aduse în dar, o acțiune apreciabilă și binevenită,  mai ales în zonele rurale ale R. Moldova.

    „O parte din cărțile aduse la Hârtopul Mare sunt scrise de Clasicii Români, dar sunt cărți și din Literatura Universală. Aceste volume vor ajuta elevii și liceenii în procesul educațional! Vrem ca micuţii să citească cât mai mult, să nu se lase furaţi de internet, pentru că educaţia se face prin și cu CARTE!” - a menționat unul dintre tinerii voluntari din Județul Bacău, România.
    Serviciul de Presă al PL
    1 septembrie 2014
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com