• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Municipală a Tineretului Liberal și-a ales o nouă conducere

    Organizația Municipală a Tineretului Liberal și-a ales o nouă conducere

    01.09.2014  

    La 31 august 2014, de sărbătoarea națională „Limba Noastră cea română”,  a avut loc Conferința Organizației Municipale a Tineretului Liberal. La eveniment au participat, în calitate de invitați, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, Prim-Vicepreşedinte al PL, Ion Cebanu, Președintele Tineretului Liberal, Corina Fusu, viepreședintă PL, Preşedinta OFL, Secretarul General PL – Ion Apostol.
    Precum și Veronica Herța, Mihai Moldovanu – vicepreședinți ai PL, Roman Sofroni, Președintele OT PL sect. Centru, Chișinău, Oleg Poiată, Pretorul sect. Centru, Deputatul Gheorghe Brega ș.a.

    Conferința a fost deschisă de către Ion Cebanu, Președintele Tineretului Liberal. Ulterior, alocuțiuni au avut și Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă și Corina Fusu.

    În debutul conferinţei, Dorin Chirtoacă, care este și Președintele Organizației Municipale a PL Chișinău, a punctat câteva aspecte importante: „Ne-am propus să reuşim să construim în continuare structuri ale partidului, care să fie funcționale și eficiente, astfel încât mesajul nostru să ajungă la fiecare cetățean al republicii. Noi avem cu ce să venim la oameni. De când PL-ul a reușit să obțină victorie în fața comuniștilor la alegerile pentru Primarul General al mun. Chișinău, schimbările în capitală nu au întârziat să apară. În primul rând am depăşit falimentul Chişinăului. La capitolul infrastructură, în 7 ani s-a făcut mai mult decât în ultimii 15 ani, până să vină PL la conducerea municipiului Chișinău. În 3 ani am adus 160 de troleibuze noi şi asamblarea mai continuă. În suburbii am construit apeducte şi canalizări la aproximativ 100.000 de persoane. În plan naţional am lucrat mult ca să aducem adevărul acasă. Şi cel mai important, nu ne oprim aici! Partidul Liberal nu luptă pentru putere, noi luptăm pentru democraţie şi românism”.

    În cadrul Conferinței, cu unanimitate de voturi, în funcția de Președinte al Organizației municipale Chișinău a Tineretului Liberal(TL) a fost ales Ion Popovschi. Președinții Organizațiilor TL din sectoare au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai Organizației municipale Chișinău a Tineretului Liberal. Secretar al Organizației a fost ales Ion Pușcaș, iar secretar-adjunct – Vasile Belibov.

    Conferința a ales și membrii în Biroul Permanent al Organizației:
    -    Ana Baltaga;
    -    Elena Proca;
    -    Veronica Zuza;
    -    Igor Ciurea;
    -    Ilie Crețu;
    -    Andrei Păvăloi;
    -    Vadim Lungu.

    Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a accentuat că „activitatea Organizației de Tineret a PL din municipiul Chişinău este foarte importantă, mai ales că cei mai mulți susținători ai PL-ului sunt din mun. Chișinău” și a felicitat tinerii cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înlocuirea limbii ruse cu limba română, în calitate de limbă oficială. Dânsul a menționat că „cei născuți după anii ‘90 nu au trecut prin chinurile la care au fost supuși românii moldoveni din Basarabia. În școli, grădinițe se vorbea doar limba rusă, iar cele moldo-ruse erau mult mai puține. Până în 1990 toate străzile aveau denumiri ale bolșeviciilor, iar datorită oamenilor curajoși, acestea au fost redenumite și am revenit la normalitate”.

    Mihai Ghimpu a accentuat și importanța activității parlamentare a Deputaților PL, menționând sesizarea depusă la Curtea Constituțională,  datorită căreia Limba Română a devenit limba oficială a Republicii Moldova, inclusiv ca normă constituțională.

    „Nu există o altă sărbătoare mai importantă,  decât cea a Limbii Române, care a fost izgonită din propria casă de către ocupanți! Noi trebuie să fim uniți în aceste momente, când mulți trădează și își urmăresc interesele, pentru că un popor unit este puternic și are prezent și viitor”, a mai enunțat Președintele PL la eveniment. Dl Ghimpu a precizat că „din păcate,  tinerii nu conștientizează importanța vorbirii corecte a limbii române, care este o limbă atât de frumoasă”.

    „Iubiți-vă limba maternă! Iubiți Limba Română! Îmi doresc ca voi,  Tineretul Liberal, să fiți un exemplu pentru ceilalți tineri din Republica Moldova.  Să fiți motorul schimbării în societate în toate domeniile!  La 30 noiembrie să fim uniți în jurul cursului european, să le spunem tuturor cetățenilor că doar votând pentru  PL,  vor vota oameni cinstiți, patrioți care iubesc omul și neamul! Luptați pentru viitorul vostru și al copiilor voștri!” - a fost îndemnul Președintelui PL pentru tinerii prezenți la Conferință.

    De asemenea, Preşedintele PL a mulţumit tinerilor pentru implicare activă în cadrul partidului, subliniind că ei sunt „o componentă de valoare în echipa liberală”.  Acesta a felicitat tinerii cărora le-a fost încredințate funcții în cadrul Organizației de Tineret  PL a mun. Chișinău şi le-a dorit tuturor succes, exprimându-și încrederea că „împreună vom reuşi să ducem SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT — Integrare Europeană și Națională!”

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com