• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Caravana “O carte de acasă” a ajuns și la Padova

    Caravana “O carte de acasă” a ajuns și la Padova

    08.07.2014  
    Caravana “O carte de acasă”, lansată de către Partidul Liberal pentru copii, a ajuns săptămâna aceasta și la Padova, Italia, după mai multe orașe, în care copiii cetățenilor noștri din diasporă s-au bucurat de o sărbătoare frumoasă, unde au cântat, au dansat și au recitat frumoase versuri în limba română, limba pe care o păstrează cu sfințenie în suflet și în gând. De această dată, gazda caravanei a fost Clubul Liberal Padova, echipă bine consolidată, în frunte cu președintele Iurie Petrachi, vicepreședintele Andrei Cosoi, Mariana Bucșanu, Otilia Frunza și sprijinită de Artur Gutium, președintele Asociației Cluburilor Liberale din Italia. Cei prezenți au celebrat, într-un frumos eveniment, speranța și viitorul nostru - copiii, care astăzi învață să iubească, să promoveze și să valorifice patrimoniul cultural și valoric al neamului românesc.

    Copiii au pregătit, fiecare, un deosebit număr artistic, recitând cu mare drag și entuziasm o poezie în limba română sau interpretând un cântec despre copilărie, mamă, neam și limba noastră cea română.

    Evenimentul a culminat cu prezența în sală a Președintelui PL, Mihai Ghimpu, și a Vicepreședintei PL, Președinta OFL, Corina Fusu, care au fost aproape de copii, dorindu-le să se bucure de o copilărie senină, o viață frumoasă alături de părinți și să-și păstreze mereu zâmbetul și entuziasmul de a trăi.

    “Ce poate fi mai frumos în viață decât copiii. Ei reprezintă frumosul vieții și existența în sine. Anume voi, dragii noștri, ne învaţați să iubim cu adevărat  viaţa, să depăşim obstacolele cu demnitate pentru a vă putea oferi modele de viaţă şi valori. Datorită vouă zâmbim mai mult și avem putere să mergem mai departe, voi ne dați imboldul, celor maturi, de a munci pentru un viitor mai bun, pentru o viață trăită liniștit acasă.  Astăzi  ne bucurăm să fim aici, alături de voi și să participăm la acest frumos eveniment.
    Voi sunteți bogăţia noastră inestimabilă şi reprezentați viitorul, de aceea este în responsabilitatea noastră să vă  oferim atenţia, dragostea şi grija necesară pentru a avea o copilărie fericită, pentru a vă putea bucura de copilărie pe plaiurile noastre, în limba noastră, și de a vă oferi șansa de a trăi frumos la noi acasă, într-o societate bazată pe principii și valori, demne de frumusețea și candoarea voastră”, -  a adăugat Mihai Ghimpu, dorindu-le,  în același timp,  vacanță și copilărie frumoasă.

    Corina Fusu, Vicepreședinta PL, le-a dorit, de asemenea, o vacanță frumoasă copiilor și i-a îndemnat să păstreze mereu în suflet dragostea de limbă, neam și valori - “Fiind mamă a trei copii, cunosc exact marea necesitate a acestora de a fi alături de părinți, de a simți mereu aproape dragostea,  grija și căldura mamei, fiindcă nu există nici o legătură mai strânsă și mai frumoasă decât cea cu părinții. Noi suntem conștienți de faptul că, orice nu s-ar întâmpla, copiii trebuie să crească alături de părinți. În acest sens, noi ne asumăm responsabilitatea de a munci în vederea schimbării situației societății noastre, pentru a le oferi acestor minuni ale lumii o copilărie frumoasă și un viitor prosper european la noi acasă” - a mai spus Corina Fusu.

    La final, copiii au primit în dar dulciuri și cărți de acasă, cărți ale marilor scriitori români.

    Depatamentul Imagine și Comunicare al PL,
    8 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com