• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Scoala de Liderism pentru Femei a ajuns la a IV-a ediție

    Scoala de Liderism pentru Femei a ajuns la a IV-a ediție

    20.05.2014  
    La data de 16 mai, Corina Fusu, Președinta OFL, a avut un offline în cadrul deschiderii celei de-a IV-a ediții a „Școlii de Liderism pentru Femei” (WLS). La eveniment au participat și 11 membre OFL din Ialoveni, Hâncești, Anenii-Noi, Orhei și Ungheni.

    Participantele s-au arătat foarte interesate să afle de la sursa primă răspunsuri la întrebări ce țin  de liderism, egalitate de gen și participare în viața publică și politică, și anume: Care este istoria de succes a unui lider veritabil? Cum poate fi armonizată viața de familie cu cea profesională? care sunt proiectele legislative și politice de care D-na Corina Fusu este mulțumită?

    D-na Fusu a răspuns că o cale unică spre succes nu există și fiecare are propria istorie și propria abordare, dar a recomandat ca fetele să se îngrijească, să aibă studii temeinice, să devină profesioniste în domeniul ales și să vină cu cât mai multe inițiative pentru a fi remarcate și promovate în poziții de conducere, pe listele electorale. Pentru a putea armoniza viața de familie și carierea este nevoie, mai întâi de toate, ca statul să creeze infrastructura și cadrul legislativ necesar – creșe, îndemnizații mai mari pentru îngrijirea copilului, elaborarea cadrului legislativ pentru învățământul preșcolar, care la moment lipsește. Iar printre proiectele de succes implementate, D-na Fusu a menționat adoptarea Legii privind libertatea de exprimare, Hotărârea Curții Constituționale privind declararea Limbii Române drept limbă oficială în Republica Moldova, promovarea Convenției Consiliului Europei privind violența împotriva femeilor și a violenței domestice, dar și constituirea Organizației de Femei a Partidului Liberal la nivel republican.

    Ținem să menționăm că “Şcoala de Liderism pentru Femei”  se desfășoară cu suportul financiar din partea Rețelei Femeilor pentru Democrație (Women Democracy Network), SUA. Scopul “Şcolii de Leadership pentru Femei” (WLS) este de a oferi capacitate şi încredere femeilor fără experiență din întreaga lume să fie active în viaţa publică şi politică. Curriculum-ul instruirii WLS conţine o varietate de teorii şi concepte privind modul de dezvoltare a capacităților eficiente de leadership, inclusiv: dezvoltarea motivaţiei de a conduce, utilizarea corespunzătoare a asertivităţii, câștigarea încrederii şi obţinerea influenţei, consolidarea echipei, managementul conflictelor, delegarea responsabilităţilor şi stabilirea obiectivelor, precum şi planificarea acţiunilor.

    Amintim, Eugenia Iurco și Cristina Boaghi sunt managerii acestui program de instruiri, dar și traineri în cadrul WLS. Aceasta este a IV-a ediție a Școlii de Liderism, organizată de WDN Moldova Chapter.

    La această instruire reprezentantele  OFL au avut posibilitatea sa-şi spună ideile şi să se remarce prin inteligenţă, activism şi dorința de a schimba lucrurile şi deschide astfel de şcoli şi în teritoriu. La finalul instruirii, toate participantele au primit diplome de participare şi manualul Şcolii de Liderism pentru Femei.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    20 mai 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com