• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Teritoriale PL Hâncești

    Conferința Organizației Teritoriale PL Hâncești

    23.02.2014  
    Astăzi, 23 februarie 2014, a avut loc Conferința Organizației Teritoriale PL Hâncești. La Conferință au participat, în calitate de invitați – Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Ion Apostol, Secretar General al Partidului, Igor Jugănaru, Președintele Organizației Teritoriale PL Leova și Vitalie Culicovschi, Președintele Organizației Teritoriale PL Cantemir.
    Înainte de a purcede la lucrările Conferinței, participanții au onorat imnul Partidului Liberal – „Libertatea – floare a speranței”, versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraș.

    Imnul Partidului Liberal
     

    Conferința a fost deliberativă și a adoptat, în unanimitate, următoarea ordine de zi: prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele acesteia; prezentarea raportului de activitate al Președintelui Fracțiunii PL în Consiliul raional, Albert Darii; prezentarea raportului Organizației Femeilor Liberale de către Președinta OFL Hâncești, Mariana Jalbă și raportul Organizației de Tineret din Hâncești, prezentat de către Ștefan Tătaru. Tot pe ordinea de zi a figurat alegerea conducerii Organizației (Președinte, vicepreședinți);  alegerea Comisiei de Cenzori și a celei de Etică și Disciplină;  alegerea Consiliului Teritorial; delegarea participanților la Congresul Partidului, care va avea loc în luna mai, anul curent și prezentarea situației sociale și politice din republică de către Președintele PL, Mihai Ghimpu.

    După ce au audiat raporturile de activitate, delegații Conferinței au pus în discuție mai multe chestiuni de ordin organizatoric, problemele localităților din Hâncești și au înaintat un șir de propuneri pentru a schimba în bine situația actuală. Aceștia și-au exprimat încrederea pe care o au în Partidul Liberal și în conducerea Partidului, subliniind că PL este unicul partid din R. Moldova care promovează o politică corectă, pentru bunăstarea oamenilor și luptă pentru cauza pe care și-a asumat-o încă de la fondare, rămânând consecvent ideilor și valorilor pe care le promovează.

    Secretarul General al Partidului, Ion Apostol,  a accentuat importanța consolidării echipei întru realizarea obiectivelor propuse și a precizat că prin colaborare și lucru în echipă, munca PL-ului va fi mai eficientă și vor spori și rezultatele. Ion Apostol a mai menționat: „Trebuie să fim organizați și calculați, astfel încât să putem informa corect fiecare cetățean, pentru că de noi depinde soarta și viitorul republicii. Eminescu spunea că românii au inteligență, dar nu au caracter, iată de ce trebuie să luăm atitudine și cu demnitate să continuăm lupta pentru Libertate și Adevăr. Noi suntem cei care ne construim viitorul, iată de ce trebuie să consolidăm Organizațiile Partidului, cu atât mai mult că PL a fost și a rămas singurul partid nepătat de hoții și interese personale. Să avem succes în ceea ce ne-am propus, căci suntem pe calea corectă!”

    În continuare, Președintele PL a înmânat legitimații de partid unor membri noi și diplome de merit celor mai activi membri ai Organizației pentru contribuția remarcabilă în promovarea valorilor liberale în r. Hancești.
    Ulterior, Conferința a ales conducerea Organizației. În calitate de Președinte a fost reales, în unanimitate, Ștefan Vlas; Vicepreședinți - Gavriil Bocșa, iar Mariana Jalbă, Președinta OFL Hâncești și Ștefan Tătaru, Președintele TL Hâncești, prin funcția pe care o dețin, conform statutului, sunt și vicepreședinți ai Organizației.
    În componența Comisiei de Cenzori , Conferința i-a ales pe Ion Olișevschi , Andrei Litvac și Nicolae Onuță, iar în Comisia de Etică și Disciplină au fost aleși - Mihail Maidan, Aliona Vultur și Elena Miron.
    La Conferință au fost aleși membrii Consiliului Teritorial și au fost delegați participanții la Congresul Partidului.

    După procedurile de dezbateri și supunere la vot, Deputatul Mihai Ghimpu a informat delegații Conferinței despre situația socială și politică din republică, abordând o serie de chestiuni legate de politica promovată de PL, acțiunile antisociale și încălcările grave ale Coaliției de guvernare, sfidarea voinței cetățenilor prin înlocuirea denumirii Fracțiunii PL în Parlament cu cea de PLR. Totodată, Președintele Partidului a explicat și cauzele referendumului din UTA Găgăuzia, problema armatei rusești pe teritoriul din stanga Nistrului, cauzele suspendării finanțării republicii de către SUA și Suedia etc. Mihai Ghimpu a enumerat o serie de rezultate ale Partidului Liberal și a evidențiat diferența, cu exemple relevante, dintre Guvernarea AIE-1 și 2, în componența căreia era și PL, și cea de acum – Coaliția fără PL.  Cu referire la aceasta, Președintele PL a menționat: „Schimbarea pe care am lansat-o noi, liberalii, în 2007 trebuie să continue. Este greu să rezolvi toate problemele sociale în 4 ani, fără economie, dar atunci când banul public e cheltuit pentru necesitățile oamenilor, lucrurile se mișcă spre bine, însă, cum să schimbi viața cetățenilor dacă la FISC se fură, la vama se fură, Aeroportul a fost concesionat, Banca de Economii privatizată? Deputații PL, prin sesizările la Curtea Constituțională, au întors în bugetul de stat aproximativ 300 mln, care ar fi fost furați de către cei de la guvernare. Niciodată lucrurile nu se vor schimba, dacă la putere vor veni oameni cu interese” .
    Președintele PL  a accentuat că atunci când voința poporului este sfidată și mergi împotriva ei, consecințele sunt grave, iar exemplu este Ucraina. Totodată, Mihai Ghimpu a menționat și menirea de a umbri și de a distruge PL-ul a celor 3 partide care conțin lexemul „liberal”(PNL, PLDM și PLR) – partide care au apărut după ce PL s-a lansat cu succes pe arena politică.
    „Dragi colegi, nu e mare partidul cu mulți membri și cu multe mandate, dar e mare și puternic partidul care promovează valori și adevăruri, partidul care luptă pentru dreptatea și bunastarea cetățenilor, așa cum o face PL-ul! Vă mulțumesc pentru muncă, pentru devotament și pentru demnitatea cu care continuați să luptați întru realizarea misiunii istorice pe care ne-am asumat-o! La mai mult și la mai mare!”, a conchis la final Președintele Ghimpu.

    Ștefan Vlas, Președintele Organizației Teritoriale PL Hâncești,  a mulțumit colegilor pentru încredere și a punctat: „Avem mult de muncit, dușmanii nu dorm, de aceea îmi doresc să fiți receptivi și împreună să realizăm tot ceea ce ne-am propus! Vă mulțumesc și la muncă, stimați liberali!”
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    23 februarie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com