• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Londra, întâlnire cu Diaspora

    Londra, întâlnire cu Diaspora

    28.11.2013  
    „Primii ani sunt grei, și ca acasă, nu te simți nicăieri!” (Tiberiu Vidrascu)


    Ieri, 27 noiembrie 2013, Deputarul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, și Anatol Șalaru, Prim-vicepreședinte PL, au avut o întrevedere cetățenii Republicii Moldova aflați la studii sau muncă în Londra. La întâlnire au participat peste 50 de tineri, studenți și angajați în câmpul muncii.
    În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce vizează situația politică internă și externă a R.Moldova, integrarea în UE, alegerile parlamentare din 2014, activitatea Guvernului ș.a.

    Cei prezenți la eveniment au subliniat că primii ani sunt foarte grei pentru Integrarea republicii în Uniunea Europeană. În acest context, M. Ghimpu a ținut să precizeze că PL este un partid care reprezintă interesele cetățenilor și acționează în numele viitorului European și prosper al republicii. Președintele PL, ajutat de membrii diasporei, a enumerat inițiativele și acțiunile realizate de către PL,  în vederea susținerii Diaporei, printre acestea se enumeră: vinieta, taxele auto, semnarea acordurilor de protecție socială prin asigurarea pensiilor migranților moldoveni care muncesc peste hotare etc.

    La întrevedere, Mihai Ghimpu a argumentat participanților decizia Partidului Liberal de a nu-l vota pe V. Filat în calitate de Prim-ministru, după ce acesta a primit votul de neîncredere al deputaților PD și PCRM, fiind acuzat de abuz de putere și corupție. „Partidul Liberal nu a dorit să se compromită alături de PD și PLDM, întrucât pledează pentru adevăr, transparență și deschidere totală față de cetățeni. Este important să ne unim forțele, să ne consolidăm și să ne mobilizăm în numele cauzei comune – Integrarea Europeană. Poziția Partidului a fost dintotdeauna  direcționată către ziua de mâine și continuarea cursului European. Cât privește acțiunile celor care au trădat, ei nu m-au trădat doar pe mine, dar mai grav este că au trădat aspirațiile și așteptările oamenilor”, a mai menționat Mihai Ghimpu.

    Anatol Șalaru, Prim-vicepreședinte PL, a accentuat: „Cuvântul decisiv vine din diasporă! Vă invit să fim împreună în munca deloc ușoara, dar nobilă, de edificare a republicii. Avem nevoie de caractere, perseverență, corectitudine”.

    Mihai Ghimpu a mai completat: „Actele de corupere a alegătorilor trebuie să fie interzise, căci cetățeanul trebuie să aleagă cu rațiune și conștiință viitorul, dar nu cu pachetul de orez sau cartofi. Oferirea recompenselor pentru voturi înseamnă pentru mine umilință!”

    Lucian Ghimpu, aflat și el printre cei veniți la întâlnire, a menționat că cetățenii trebuie sa judece politicienii nu după aparențe, ci în esență.
    Tinerii din diasporă au spus că apreciază mult eforturile Partidului Liberal și au toată încrederea că acest partid va realiza schimbarea până la capăt întrucât a demonstrat, de nenumărate ori, capacitatea de rezistență, de luptă continuă pentru libertatatea și bunăstarea oamenilor.

    Președintele PL a mai subliniat: „În numele jertfirii de sine a buneilor, părinților noștri, dar și pentru viitorul luminos al copiilor noștri, trebuie să fim uniți și consecvenți în principiile și valorile pe care le promovăm”. Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat rolul important pe care îl are diaspora în elaborarea strategiilor de dezvoltare a republicii, dar și de implementare a acestora.

    Participanții la întrevedere s-au arătat a fi mulțumiți și bine intenționați după dialogurile purtate și subiectele tratate cu Președintele și Prim-vicepreședintele Partidului și și-au manifestat interesul și dorința de a se alătura în lupta pentru un viitor european.

    La sfârșitul întrevederii, Mihai Ghimpu a adus mulțumiri participanților pentru prezență și implicare în discuții, stabilind și câteva proiecte de viitor cu studenții din Londra.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    28 noiembrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com