• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Corina Fusu va participa la Summitul anual al Forumului Global al Femeilor din Parlament, la Bruxelles

    Corina Fusu va participa la Summitul anual al Forumului Global al Femeilor din Parlament, la Bruxelles

    27.11.2013  
    Deputata Corina Fusu, Vicepreședinte PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale, va participa în perioada 27-29 noiembrie 2013, la Summitul anual al Forumului Global al Femeilor din Parlament, la Bruxelles.

    Genericul Summitului este ”Spiritul femeilor în Parlament: societatea avansată”, iar lucrările acestuia vor fi găzduite de Parlamentul European.  Evenimentul în cauză marchează cei 120 de ani de la introducerea dreptului de vot pentru femei.

    La Forum vor participa, în premieră, femei din parlamentele din peste 100 de țări din întreaga lume, care vor discuta subiecte de interes comun din perspectiva femeilor lider, implicate în politică.
    Forumul va reuni Doamne cu funcții înalte de conducere din întreaga lume, inclusiv președinți de țară și de parlamente, comisari europeni, europarlamentari și deputați, prim-miniștri, miniștri, ex-secretari de stat, președinți ai organizațiilor internaționale, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic etc.

    Conform programului Summit-ului, la  deschiderea reuniunii vor transmite mesaje mai mulți oficiali, precum: Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Președintele Lituaniei Dalia Grybauskaité, fostul Secretar General al Națiunilor Unite, Kofi Annan, ex-secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, prim-ministrul statului Jamaica, Portia Simpson-Miller ș.a.

    Summitul cuprinde mai multe sesiuni plenare interactive de dezbateri cu subiecte degate de implicarea femeilor în politică, leadership feminin, egalitatea de gen, dar și o serie de work-shop-uri tematice, organizate în parteneriat cu Programul ONU de Dezvoltare(UN development Programme) și UN Women, Uniunea Interparlamentară (Inter-Parliamentary Union),iKNOW POLITICS și NDI(National Democratic Institute), Banca Mondială, Transparency Inteernational etc.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    27 noiembrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com