• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputații Liberali au sesizat astăzi Curtea Constituțională

    Deputații Liberali au sesizat astăzi Curtea Constituțională

    26.11.2013  
    Deputații Fracțiunii Liberale au depus astăzi o Sesizare la Curtea Constituțională privind interpretarea articolul 135 alin. (1) lit. a)  din  Constituția Republicii Moldova.

     Deputații Liberali au solicitat înaltei Curți de Jurisdicţie Constituţională interpretarea articolului 135 alin. (1) lit. a) din Constituţie, în partea ce ține de controlul constituționalității legilor  și de a se expune dacă în spiritul prevederilor acestuia Președintele Republicii Moldova poate solicita inclusiv controlul constituționalității legilor remise spre promulgare de către Parlament până la emiterea Decretului de promulgare și publicare a legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

    În Sesizare, Deputații Fracțiunii PL au accentuat că dreptul de a sesiza Curtea la respectiva etapă este în spiritul articolului 135 alin. (1) lit. a) din Constituție, care enumeră una din cele mai importante atribuții a instanței de jurisdicție constituțională și anume cea de control al constituționalității legilor.

    Concomitent, exercitarea de către Președinte a respectivului drept va constitui un mecanism real de protecție suplimentară a Constituției și de contracarare a încălcărilor dispozițiilor acesteia prin evitarea producerii unor prejudicii ireparabile, căci actele Curții produc efecte doar pentru viitor.

    Aici puteti vedea Sesizarea

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    26 noiembrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com