• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Teritorială PL Ialoveni are o nouă conducere

    Organizația Teritorială PL Ialoveni are o nouă conducere

    24.11.2013  
    Astăzi, 24 noiembrie 2013, a avut loc Conferința Organizației Teritoriale PL Ialoveni.
    La ședință, pe lângă delegații Conferinței, au participat și Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal și Sergiu Cușnir, Președintele Organizației Teritoriale PL Anenii Noi.

    După deschiderea oficială a ședinței, delegații Conferinței au păstrat un moment de reculegere în memoria fostului Președinte al Organizației, Nicolae Andronachi, Președinte al r. Ialoveni. Ulterior, delegații au onorat Imnul republicii și imnul Partidului „Libertatea – floare a speranței”, versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraș.
    Imnul Partidului Liberal
     
    Ședința a avut următoarea ordine de zi:
    - Alegerea secretarului ședinței;
    - Alegerea comisiei  de numărare a voturilor;
    - Prezentarea raportul de activitate al Organizației Teritoriale PL Ialoveni – Dl. Tudor Grigoriță;
    - Alegerea Președintelui Organizației;
    - Alegerea vicepreședinților:
    - Alegerea membrilor Comisiei de cenzori și ai Comisiei de Etică și Disciplină;
    - Adoptarea Rezoluțiilor cu privire la trădarea unor foști colegi de partid și cu privire la Integrarea Europeană – prioritate națională și locală;
    - Prezentarea situației social-politice din republică – Dl. Mihai Ghimpu.

    Conferința a fost deliberativă și a adoptat în unanimitate ordinea de zi.

    În calitate de secretar al ședinței a fost ales Ghenadie Dubița. Ulterior, delegații au ales membrii comisiei de numărare a voturilor.

    În continuare, Tudor Grigoriță, vicepreședinte al Organizației din Ialoveni, a prezentat raportul de activitate al Organizației. La finalul raportului acesta a precizat: „Calea pe care o urmează Organizația noastră este împlinirea idealului național și integrarea europeană! Avem mult de muncit, dar acest lucru nu ne sperie, dimpotrivă, ne stimulează și ne dă forțe și curaj pentru a realiza tot ceea ce ne-am asumat”.

    Conform ordinii de zi, delegații Conferinței au propus următorii candidați la funcția de președinte al Organizației:  Vladimir Cernat, Președinte al Organizației PL din or. Ialoveni și Petru Rotaru, vicepreședinte al Organizației Teritoriale PL Ialoveni.

    În urma discuțiilor, Conferința l-a ales în calitate de Președinte al Organizației, cu o majoritate de voturi,  pe Dl Vladimir Cernat.
    Ulterior,  au fost aleși vicepreședinții filialei: Eugen Andronache, Petru Plugaru și Tudor Grigoriță. Delegații Conferinței au decis instituirea funcției de Prim-vicepreședinte al Organizației și l-au ales pe Dl Petru Rotaru. Totodată, au fost aleși membrii Comisiei de cenzori – Parascovia Covali, Aliona Pașchevici și Veronica Botnaru și membrii Comisiei de Etică și Disciplină  - Tudor Cenov, Victor Decusar și Lora Devdev.

    Conferința a adoptat două Rezoluții (cu redactare finală, în urma propunerilor venite, la Biroul Permanent) cu privire la trădarea unor foști colegi de partid și a doua – Integrarea Europeană, prioritate locală și națională.

    La sfârșitul conferinței, Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a  făcut o analiză și prezentat situația socială și politică din republică, informând delegații despre ultimele evenimente politice și despre situația Fracțiunii Partidului în Parlament.
    Cu privire la situația politică din republică și la activitatea guvernanților, Președintele PL a menționat: „Republica Moldova trebuia ca în acest an, la summit-ul de la Vilnius, să semneze Acordul de Asociere cu UE, dar din cauza că V. Filat a denunțat Acordul AIE-2 și a distrus, Alianța, a fost amânată semnarea și, astfel, a acordat Moscovei politice încă un an, răgaz, să plănuiască distrugerea viitorului nostru european. Parafarea Acordului care va avea loc la Vilnius si semnarea lui nicidecum nu trebuie să ne facă să lăsăm mâinile în jos, crezând că lupta a luat sfârșit. Dimpotrivă, trebuie să muncim și mai mult pentru dezvoltarea democrației, asigurarea funcționării și respectării legilor, ceea ce înseamna integrarea Europeana și, nu în ultimul rând, pentru realizarea idealului național".

    Deputatul Mihai Ghimpu a mai precizat că Denunțarea Acordului AIE-2 a avut două scopuri principale – să împiedice sau cel puțin să amâne semnarea Acordului de Asociere cu UE și izolarea lui Mihai Ghimpu, prin scoaterea de la guvernare a Partidului Liberal. Aceste scopuri s-au profilat reieșind din acțiunile Deputatului Mihai Ghimpu în perioada când exercita funcția de Președinte al Parlamentului și Președinte Interimar al Republicii – Decretul pentru constituirea unei comisii pentru reforma constituțională; Decretul prin care a fost formată Comisia pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova; Decretul prin care ziua de 28 iunie a fost declarată Zi a ocupației sovietice; Desecretizarea arhivelor KGB; Construirea unui șir de monumente în mai multe localități din republică în memoria victimelor regimului comunist de ocupație, debarcarea comuniştilor de la guvernare datorită faptului că PL, prin candidatul său Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al Partidului, a câștigat alegerile pentru funcția de Primar general al mun. Chișinău în 2007, ceea ce a făcut posibil ca în 2009 să avem o guvernare democratică, prin constituirea Alianței pentru Integrare Europeană, denumire care aparține PL-ului și multe alte realizări care nu convin Kremlinului și nici celor care le reprezintă interesele.

    „Eu n-am venit în politică pentru bani, funcții, imagine sau popularitate! Eu am venit în lupta pentru cauza națională! Nu am tolerat și nici nu voi tolera minciuna, corupția, contrabanda, nedreptatea, cu atât mai mult trădarea ș.a. Noi, liberalii, nu avem nimic comun și nu putem fi alături de cei cară tradeaza poporul sau fură  averea lui! Sper că după parafarea Acordului de Asociere cu UE, oficialii europeni vor avea o atitudine mai serioasă față de ceea ce se întâmplă în republică. Cum poți să afirmi cu atâta tupeu că optezi pentru cursul European al republicii, iar pe la spate să furi Banca de Economii, să concesionezi Aeroportul?!
    Am atenționat în repetate rânduri Coaliția de la guvernare, cetatenii, și le-am spus că acțiunile și politica Coalitiei,  privatizările ilegale etc, nu fac decât   să aduca din nou neîncrederea cetățenilor în partidele democratice, ceea ce de fapt înseamna readucerea PCRM-ul la guvernare.  Cum să fie toți procurorii/judecătorii, polițiștii, primarii și alți funcționari publici cinstiți, dacă guvernarea le este exemplu de contrabandă, corupție, privatizări ilegale și alte nelegiuri?
    Cred cu tărie că Dreptatea, Libertatea, Adevărul și Legea au fost principalii piloni în evoluția și dezvoltarea societăților și au asigurat stabilitate politică și bunăstare cetățenilor. Noi avem o misiune grea, dar nobilă! Vom lupta până vom realiza schimbarea până la capăt!”, a mai declarat Președintele în cadrul ședinței.
    Mihai Ghimpu a ținut să precizeze că cetățenii, așteptând de mai mult de 20 de ani să li se facă dreptate, sunt dezamăgiți de guvernarea democratică, dar trebuie să înțeleagă că o cale mai bună pentru Republica Moldova decât cea europeană, nu există! „Uniunea Europeană înseamnă totul pentru om și totul în baza legii, pe când Uniunea EuroAsiatică – dictatura celor cu funții și a banilor, iată marea diferență!
    Vă mulțumesc pentru verticalitate, pentru muncă, pentru curaj și sper să devenim pe zi ce  trece tot mai puternici, mai uniți, mai mulți și mai consolidați!”, a punctat Președintele Ghimpu.

    Președintele Partidului l-a felicitat pe Dl Vladimir Cernat, noul Președinte al Organizației Teritoriale PL Ialoveni, precum și pe ceilalți membri aleși în funcții, le-a urat mult succes, multă perseverență și multă corectitudine în tot ceea ce fac.

    La rândul său, Dl Vladimir Cernat a mulțumit delegaților Conferinței pentru încrederea acordată și i-a asigurat că vor colabora și vor munci uniți, ca o adevărată familie!

    Delegații Conferinței au închis ședința cu onorarea imnului „Deșteaptă-te române”.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    24 noiembrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com