• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ședința anuală a Adunării Parlamentare NATO, orașul Dubrovnik, Croația

    Ședința anuală a Adunării Parlamentare NATO, orașul Dubrovnik, Croația

    11.10.2013  
    Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, participă la cea de-a 59-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO, care se desfășoară în perioada 11-14 octombrie 2013, la Dubrovnik, Croația.

    În timpul Ședinței anuale a Adunării Parlamentare NATO, Deputatul Mihai Ghimpu a mentionat: „După cum cunoaștem, Alianța NATO înseamnă democrație, pace și securitate pentru cetățeni.
    În acest context, am două întrebări către Secretarul General NATO, Domnul Anders Fogh Rasmussen:
    1) Cum credeți, când Rusia va adera la această misiune nobilă a Alianței, care garantează tuturor popoarelor democrație, libertate, pace și securitate?
    2) Când Kremlinul va întelege că democrația nu înseamnă gaz, piață, tancuri și teritorii ocupate, dar libertatea omului, popoarelor și dreptul lor de a adera la orice Alianță, Uniune și, în primul rând, la Uniunea Europeană și NATO?”

    Președintele Liberalilor menționează că răspunsul Secretarului General NATO accentuează, repetat,  că toate statele din cadrul OSCE, inclusiv Rusia, și-au luat angajamentul de a respecta pricipiile fundamentale ale libertății și că fiecare națiune are dreptul și libertatea de a decide de sine stătător să adere la orice Alianță, Uniune.
    Deputatul Mihai Ghimpu a mai specificat că Dl. Anders Fogh Rasmussen a reliefat că NATO respectă în totalitate libertatea și dreptul fiecarei țări de a-și face propria alegere și speră că și Rusia respectă acest drept. Ce ține de acest subiect, NATO are dialog continuu cu Federația Rusă.

    Reiterăm,  în perioada 11-14 octombrie 2013, la Dubrovnik, Croația, are loc cea de-a 59-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO la care participă circa 340 de parlamentari din 28 de state membre NATO, delegaţi şi observatori din ţările asociate.  
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    11 octombrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com