• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declaraţia primarilor din raionul Ungheni, reprezentanţi ai Partidului Liberal, cu privire la acțiunile de răfuială politcă a lui A. Arhire și a trădătorilor

    Declaraţia primarilor din raionul Ungheni, reprezentanţi ai Partidului Liberal, cu privire la acțiunile de răfuială politcă a lui A. Arhire și a trădătorilor

    12.08.2013  
    Prin adresarea în cauză, dorim să atenţionăm publicul și organele mass–media asupra acţiunilor de răfuială politică și șantaj în adresa unor comunități din raionul Ungheni, făcute cu multă obrăznicie de unii reprezentanţi ai guvernării actuale  -  aşa-zişii reformatori (trădători).

    În Legea bugetului de stat pe anul 2013, nr. 249 din 02.11. 2012, anexa nr. 6, celor  patru comune din raionul Ungheni,  în care primari sunt reprezentanţi ai Partidului Liberal, le-au fost alocate respectiv:  Hârceştiului, pentru reconstrucţia sistemului de apă în satul Drujba – 300 000 lei, satului Corneşti, pentru sistemul de canalizare – 150 000 lei,  la  Costuleni, pentru reparaţia căminului cultural – 300 000 lei, pentru Sineşti – la  repararea drumurilor – 220 000 lei.

    Este cunoscut faptul că în luna aprilie curent, din Partidul Liberal s-a desprins un grup de trădători, printre care s-a regăsit şi A. Arhire, fost preşedinte al Filialei Teritoriale PL Ungheni. Imediat după aceea, personajul în cauză, alături de coaliţii  săi, dorind să ne atragă de partea sa,  a început să ne ameninţe că, în caz de neascultare, vom suporta anumite consecinţe, printre care, bineînţeles,  excluderea primăriilor noastre din lista beneficiarilor de resurse băneşti de la bugetul central.
    La rectificarea din 23 mai, nr. 120, a  Legii  bugetului pe 2013, alocările cu pricina erau încă intacte. Între timp, s–a schimbat guvernarea. A. Arhire şi ortacii săi, rămânând la putere, sau pomenit cu cuţitul în mână. Din start l-au utilizat pentru şantaj. Cu o săptămână până la ultima rectificare de buget, din 12 iulie, Ministrul Mediului, Gh. Şalaru, l-a sunat pe primarul de Hârceşti, întrebându-l dacă si-a apreciat atitudinea faţă de „reformatori”. Primind răspuns negativ, demnitarul la amenințat că va trebui să suporte urmări neplăcute. Tot aşa s-a procedat şi cu ceilalţi. Văzând că au eşuat, pseudoreformatorii au trecut la acțiune.

    Astfel, pe 12 iulie, Parlamentul a efectuat o nouă modificare la buget (Legea nr. 173 din 12 iulie 2013) şi, după cum era de aşteptat, am constatat că  alocările prevăzute în Legea iniţială pentru primăriile noastre, exceptând comuna Sineşti,  au fost tăiate, fapt ce a făcut din planurile locuitorilor din Costuleni, Cornești și Hărceșt doar niște vise frumoase. 

    Dar asta nu a fost deajuns. Revoltător e că, în rezultatul așa–zisei redistrbuiri, din cei 970 000 lei preconizați pentru satele în cauză,   290 000 lei, adică 30%, au plecat cu totul din raionul Ungheni,  fapt ce denotă multă obrăznicie și elementară lipsă de recunoştinţă din partea lui A. Arhire faţă de alegătorii acestor comunități, care au crezut sincer în el, atunci când l-au mandatat în Parlament să le apere interesele.

    Atenționăm și asupra faptului că aceleaşi metode de şantaj, hărţuire şi intimidare sunt folosite de autoproclamații „reformatori” în privinţa şefilor serviciilor desconcentrate, care nu au acceptat să se prostitueze politic. Aceştia sunt presaţi să demisioneze benevol, în caz contrar sunt amenințați că: „li se vor găsi destule motive pentru a fi concediați”.

    Cunoscând  apucăturile de mari mahări parlamentari a indivizilor cu pricina, nu va fi de mirare dacă în viitorul apropiat, în acelaşi scop de răfuială politică, pe urmele primăriilor liberale vor fi asmuţate organele de revizie şi control. Situaţia este similară şi în privinţa proiectelor generate de aceste comunități, pe care trădătorii au făcut totul să le stopeze din start.

    În ceea ce priveşte acţiunile lui A. Arhire, le considerăm  răzbunătoare, nedemne, josnice. E o dovadă în plus că  el și gaşcă sa de proscriși îşi merită din plin sintagma de trădatori. Nu doar pentru că au trădat formaţiunea care i-a consacrat, dar, mai ales, pentru că au înşelat aşteptărle şi încrederea alegătorilor cărora le datorează statutul lor actual. 

    Ținând  cont de cele spuse mai sus, atenționăm actuala guvernare asupra incompatibltății practicilor europene de administrare a țării cu metodele voluntariste și discriminatorii față de oponenții politici.
    Cerem acesteia să renunțe la politica de vănătoare, șantaj și presiune asupra funcționarilor publici, altor angajați, reprezentanți ai Partidului Liberal. Asemenea  abordări aduc prejudicii grave construcției unei societăți drepte și democratice, imaginii și așa precare a Republcii Moldova pe plan internațional.
    Partdul Liberal avertizează că nu va tolera un asemenea comportament față de comunitățile  liberale și membrii săi. PL  va monitoriza fiecare acțune abuzivă, făcând–o cunoscută opinei publice, presei, organelor de drept,  ca lumea să știe  adevărata față a celor alde Arhire și parveniților săi.



    Ungheni, 5 august 2013

       
                    
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com