• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Primarii Liberali din republică – alături de Președintele PL, Mihai Ghimpu

    Primarii Liberali din republică – alături de Președintele PL, Mihai Ghimpu

    21.07.2013  
    La data de 20-21 iulie 2013, Mihai Ghimpu, Președitele Partidului Liberal, a avut o întâlnire de lucru cu PRIMARII LIBERALI din toată republica.

    La întalnire au participat, în afară de primarii liberali din localitățile Republicii Moldova, și presedinți de filială, viceprimari și unii consilieri  și au vorbit despre problemele cu care se confruntă localnicii, dar și despre neajunsurile și necesitățile oamenilor.

    În cadrul întrevederii, Mihai Ghimpu a informat primarii liberali despre situația politică din republică și a accentuat că distrugerea AIE-2 de către Vlad Filat, prin denunțarea Acordului la 13 februarie 2013, a declanșat o gravă criză politică care a afectat cursul european al republicii și, din acest motiv, la summit-ul de la Vilnius, Acordurile de Asociere cu Uniunea Europeană vor fi doar parafate.

    Președintele Liberalilor a precizat că declanșarea crizei politice în preajma summit-ului de la Vilnius a fost programată pentru a împiedica cursul european al Republicii Moldova, iar la această acțiune antinațională au participat și autoproclamații „reformatori”, care își aveau din timp pregătit scenariul de a lovi în Partidul Liberal care, la moment, este singurul partid care reprezintă mișcarea de eliberare națională.
    „Argumentele autoproclamaților sunt doar o amăgeală pentru a ascunde adevărul, pentru că atunci când V. Filat a denunțat Acordul AIE pentru ca să intervină cu modificări, la negocieri propunerile au venit doar din partea PL-ului și PD-ului. Faptul că autoproclamații au trecut la umbra stejarului nu este pentru ca să salveze cursul european, așa cum manipulează ei, pentru că conform hotărârii Consiliului Republican din 31 martie 2013, Partidul Liberal urma să voteze orice alt candidat propus de PLDM la funcția de Prim-ministru, dar cu condiția ca să nu fie corupt și să nu compromită valorile democratice și viitorul european al republicii. Autoproclamații au avut comanda directă de a distruge Partidul Liberal, pentru că noi luptăm împotriva mafiei, corupției și contrabandei și pentru cauza națională, dar sigur că nu le-a reușit și nici nu le va reuși vreodată, căci pentru noi este mult mai importantă cauza, decât interesele personale și propriile buzunare”, a punctat Mihai Ghimpu.

    Președintele PL a accentuat că la data de 20 iulie 2013, a avut loc şedinţa Consiliului Teritorial Ştefan Vodă, în prezenţa presei, pentru a pune capăt speculaţiilor şi minciunilor pe care le răspândesc în teritoriu autoproclamaţii „reformatori liberali”. „Acest grup de trădători, pe care îi cunoaşteţi, terorizează membrii PL şi anunţă că 18 filiale ale Partidului Liberal sunt de partea lor, iata că acest exemplu cu Filiala PL Ștefan Vodă este o dovadă în plus că ei mizează doar pe minciună, acum lumea s-a convins total de acest lucru”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Primarii liberali au adresat întrebări Președintelui Partidului pe diferite probleme cu care se confruntă republica și, în primul rând, cetățenii și au condamnat acțiunile autoproclamaților, accentuând că trădarea și minciuna au picioare scurte, prin urmare, tentativele lor murdare și josnice sunt respinse nu doar de membrii partidului, dar și de oamenii de rând.

    Mihai Ghimpu le-a mulțumit colegilor și a menționat: „Stimați colegi, vă mulțumesc pentru faptul că, devenind primari, luptați pentru interesele localnicilor și nu pentru a vă face avere și a putea fura. Ne-am asumat împreună schimbarea până la capăt și suntem aici pentru a lupta pentru Libertatea, Dreptatea, Bunăstarea și Unitatea acestui popor, iată de ce nu putem permite să ne îngenuncheze ocupantul, iar toate acestea, nu uitați, nu le putem obține cerșindu-le. Vă rog să țineți cont că succesul nostru nu depinde numai de Președintele partidului sau vicepreședinți, ci de eforturile și munca întregii echipe, de aceea vă mulțumesc că am rămas uniți, consolidați și puternici. „Lovitura” autoproclamaților cu scopul de a distruge Partidul Liberal nu a afectat absolut deloc partidul, ba dimpotrivă, ne-am dat seama că avem printre noi câțiva transfugi, iar fără ei echipa este mai organizată și mai unită. Vă doresc succes în activitate și nu uitați că funcțiile sunt pentru a ajuta oamenii să trăiască mai bine, dar nu pentru a profita de ele ”.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    21 iulie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com