• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Galerie Foto)Organizația Teritorială PL Centru s-a convocat în Conferință Extraordinară

    (Galerie Foto)Organizația Teritorială PL Centru s-a convocat în Conferință Extraordinară

    06.07.2013  
    Ieri, 5 iulie 2013, Organizația Teritorială PL a sectorului Centru s-a convocat în Conferință Extraordinară.

    La Conferință au participat și Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar General al mun. Chișinău, Corina Fusu, vicepreședinte PL, Președintele OFL, Veronica Herța, vicepreședinte PL, Președintele Organizației Teritoriale PL Buiucani, Gheorghe Brega, Deputat, Vasile Chitoroagă, Secretar general-adjunct al partidului, precum și alti membri PL cu mandate, delegați ai Conferinței.

    Principalele subiecte ale Ordinii de zi au fost:
    - Prezentarea raportului Președintelui Interimar al filialei, d-na Mariana Lungu;
    - Prezentarea situației politice din republică și a celei din cadrul partidului și a fracțiunii liberale de către Mihai Ghimpu;
    - Alegerea Președintelui Organizației Teritoriale PL a sect. Centru;
    - Alegerea Consiliului Teritorial al filialei care, ulterior, se va convoca în ședință pentru a alege vicepreședinții Organizației, secretarul coordonator și Biroul Permanent;
    - Probleme organizatorice.

    Conferința Extraordinară a fost deliberativă, cu prezența deplină a celor 106 de delegați.

    La prezentarea raportului de activitate, Președintele Interimar al filialei, d-na Mariana Lungu, a menționat: „În perioada 2010-2013, fiind președinte interimar, am continuat să muncim la dezvoltarea organizației teritoriale și a partidului. Partidul Liberal are un lider desăvârșit, D-nul Mihai Ghimpu, care grație consecvenței, sincerității, obiectivității, capacității de a depune suflet în tot ceea ce face, a reușit să adune în jurul său oameni, personalități, care s-au alăturat în lupta pentru schimbare pro-europeană, pentru adevăr, dreptate și bunăstare. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru implicare activă, devotament și dăruire, iar colaborarea noastră va continua, mai ales că acum am devenit o echipă mai unită și mai puternică”.

    După prezentarea raportului, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a adus la cunoștința delegaților Conferinței situația socială și politică din republică, motivele reale pentru care cei 7 filateliști din grupul Hadârcă au scindat fracțiunea și situația internă din PL. Mihai Ghimpu a menționat că: „Cei care încearcă să dezbine și PL așa cum au făcut cu Fracțiunea Partidului s-au convins că în Partidul Liberal sunt puțini trădători, doar ei și câțiva ca și dânșii, ceilalți 99,9 la sută - adevărați patrioți și adevărați liberali. Situația din Fracțiunea Parlamentară a Partidului Liberal, creată de Kremlin prin agenții săi, a unit membrii și mai mult.  Partidul a devenit și mai puternic, și mai optimist în realizarea programului său,  fiindcă politica partidului este nu pentru străini și pentru mulți bani, ci pentru oameni, pentru cauza europeană și pentru cauza națională.
    Iată de ce avem datoria  să prețuim și să luptăm și mai mult pentru valorile liberale care, de fapt, înseamnă totul pentru om și nici într-un caz să nu permitem agenților, oportuniștilor, să profaneze aceste valori. Eu vă mulțumesc pentru faptul că sunteți alături în lupta pe care a început-o Partidul Liberal pentru Libertate, Dreptate, Bunăstare și Unitate. Vă sunt recunoscător că până astăzi nu ați răspuns provocărilor trădătorilor și nu v-ați lăsat amăgiți. Astăzi Partidul Liberal este în afara actului guvernării din cauza lui Filat si a acestor 7 trădători, cărora le-am zis: v-aș fi iertat votul pentru V. Filat, dar nu pot să iert  lovitura pe la spate în partid, cu cuțitul Moscovei politice" .
    Președintele Liberalilor a mai accentuat că: „Niciodată nu a fost prioritară pentru mine funcția, iar aceasta ați văzut-o și Dvs și cetățenii, pentru că am cedat funția de Speaker pentru a menține cursul european al republicii. Dar, ca și în 1999, rușii nu au dormit, și când a venit anul summit-ului de la Vilnius, a fost declanșată criza politică de către V. Filat la ora 13, pe 13 februarie 2013, și iată că avem exact aceeași situație din 1999, când a fost dat jos Guvernul Sturza”.
    „Noi vom vota tot ceea ce ține de reforme, bunăstarea cetățenilor și continuarea cursului european, chiar dacă suntem în opoziție, pentru că aceasta înseamnă începutul ruperii de imperiul rus. Însă ceea ce ține de furturi, mafie, corupție și contrabandă -  vom fi categoric împotrivă. Iată de ce strategia pe care am adoptat-o eu, ca Președinte, ținând cont de deciziile Consiliului Republican, au fost apreciate și de oficialii europeni”, a completat Mihai Ghimpu.
    Președintele a mai menționat că „PL este partidul care reprezintă cauza europeană și cauza națională, și noi nu vom admite ca și de această dată să ne fure Kremlinul cursul european, ca în 1999. Cârtițele care încearcă să ne împiedice să schimbăm lucrurile pentru ca să trăiască și cetățenii bine, nu doar cei de la conducere, nu trebuie să fie tolerate printre noi”.


    Prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, Primar General al mun. Chișinău a punctat: „Sunt multe nedreptăți, dar aceasta este soarta noastră -  să mergem până la capăt spre a organiza altfel societatea, politica, administrația statului, până când vom obține unitatea natională, căci spre aceasta tinde partidul”. Dorin Chirtoacă a mulțumit Președintelui Interimar pentru toate realizările și succesele obținute și a menționat că „munca nu se oprește aici, împreună cu echipa trebuie să depunem mai mult efort și să demonstrăm că noi suntem din alt aluat - noi de dorim corectitudine, transparență și un trai mai bun pentru cetățeni”.

    Gheorghe Brega, Deputat al Fracțiunii PL în Parlament, a accentuat că: „Trădătorii sunt niște consumatori de ghindă, ei cunoșteau deciziile Consiliului Republican și au semnat alături de noi cererea la Curtea Constituțională cu privire la interimatul lui V. Filat, dar iată că au trădat înainte ca CC să ia decizia pe care o cunoașteți. Ei au trătat colegii de partid care au muncit în teritoriu pe vânt și ploaie, și după ce au obținut funcțiile dorite, s-au vândut numai ca să le fie lor bine. Dar, se vede clar, acum ei sunt hrăniți bine cu Ghindă până va veni momentul când vor fi dați la frigărui”.

    Conform Ordinii de zi, pentru alegerea președintelui de filială au fost propuse 3 candidaturi: Alexandru Znagovan, Roman Sofroni și Mariana Lungu care, ulterior, și-a retras candidatura.

    În final, delegații Conferinței au ales, cu o majoritate de voturi, în calitate de Președinte al Organizației Teritoriale PL  a sect. Centru pe d-nul Roman Sofronie și au  votat membrii Consiliului Teritorial al Filialei, care urmează să se convoace în ședință pentru a alege vicepreședinții Organizației, secretarul coordonator și Biroul Permanent.

    Noul Președinte ales, d-nul Roman Sofroni, a mulțumit colegilor pentru susținere și i-a asigura că vor avea o colaborare eficientă în realizarea planului de activitate propus. „Vă mulțumesc tuturor pentru votul de încredere pe care mi l-ați acordat și accentuez că succesele pot fi obținute doar în echipă”, a conchis Roman Sofroni.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    6 iulie 2013


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com