• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Consiliul Teritorial PL Călărași s-a întrunit în ședință

    Consiliul Teritorial PL Călărași s-a întrunit în ședință

    25.05.2013  

    Astazi, 25 mai 2013, a avut loc Ședinta Consiliului Teritorial Călărași. La ședință au fost prezenți și Mihai Ghimpu, Președintele PL și Veaceslav Untilă, vicepreședinte PL, responsabil de Filiala Teritorială Călărași.

    Situația politică din Republica Moldova și cea din cadrul Partidului Liberal și alegerea unui Președinte Interimar al Filialei Teritoriale Călărași pâna la convocarea Conferinței Teritoriale au fost principalele subiecte de pe ordinea de zi a ședinței.

    Mihai Ghimpu a informat Consiliul Teritorial al PL Călărași despre situația politică creată în Republica Moldova dupa ce V. Filat a denunțat Acordul și a distrus, astfel, AIE-2.  Totodată,  Președintele PL a facut o scurtă trecere în revista a situației interne din Partidul Liberal. Cu referire la aceasta, Mihai Ghimpu a accentuat că situația internă din Partid este stabilă. „ Suntem un partid unit și mai puternic ca niciodată. Organizațiile(Filialele) Teritoriale ale Partidului Liberal prin hotărârile Birourilor Permanente susțin activitățile și deciziile Partidului Liberal și condamnă vehement acțiunile de trădare ale așa-zișilor „reformatori” . Nimeni nu accepta propunerile grupului V. Filat -  „reformatorii verzișori”, iar intențiile lor de dizbina și Partidul nu au susținerea filialelor, din contra, aceștia au fost respinși la Dubăsari, Ungheni, Dondușeni, Cantemir, Glodeni, Soroca, Rezina, peste tot pe unde apar”, a menționat președintele Partidului, M. Ghimpu.

    Membrii Consiliului Teritorial PL Călărași au condamnat tentativa eșuata de scindare a partidului de către grupul pretins ”reformator”. Membrii Consiliului Teritorial au declarat că susțin hotărârea Consiliului Republican de a-i elibera din funcții și a-i exclude din rândurile membrilor de partid pe cei care au trădat Partidul. Aceștia susțin cu vehemență și poziția Președintelui PL, Domnului Mihai Ghimpu, care deține mandatul în urma alegerii Președintelui în cadrul Congresului III al Partidului Liberal.

    Membrii Consiliului Teritorial Călărași și-au exprimat nemulțumirea față de ex-Președintele Filialei PL Călărași, Ștefan Chitoroagă, care a acționat în susținerea trădătorilor fără a se consulta cu membrii Consiliului.


    Din cei 25 de membri ai Consiliului care au fost prezenți la sedință, 15 au votat pentru alegerea unui Președinte Interimar al Filialei până la convocarea Conferinței care va alege, ulterior,  Președintele filialei.  Astfel, în calitate de Presedinte Interimar al Filialei Teritoriale PL Călărași a fost ales Petru Cosoi, vicepreședintele raionului Călărași.

    De menționat că, alegerea Președintelui Interimar a fost realizată în prezența fostului Președinte de Filială, Ștefan Chitoroagă, care a avut dreptul la replică și a dat explicații în legatură cu decizia sa de a trece în rândurile tradatorilor.


    La ședinta Consiliului Teritorial Călărași și-a făcut apariția și grupul trădătorilor, dar membrii Consiliului nu le-au permis să participe la ședință întrucât aceștia nu mai sunt membri ai Partidului Liberal, conform deciziilor Consiliului Republican PL din 13 aprilie 2013.


    Grupul trădătorilor s-a convins, repetat, fiind a doua oară la Călărași, că n-au nicio șansă să amăgească membrii Partidului, așa cum le-a reușit să-i amăgească pe unii Președinti de filiale. Minciuna poate da rezultate doar de moment, fapt confirmat de toate filialele Partidului Liberal, care au condamnat actiunile „reformatorilor verzișori”.

    La final, Mihai Ghimpu a reiterat că  „Partidul Liberal nu va putea fi oprit din lupta pentru Libertate, Dreptate și Bunăstare și va continua să promoveze valorile europene fără de care nu putem asigura  integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeana”.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    25 mai 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com