• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu face dezvăluiri din culisele negocierilor pentru crearea AIE-3

    Mihai Ghimpu face dezvăluiri din culisele negocierilor pentru crearea AIE-3

    19.03.2013  

    Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a făcut dezvăluiri din culisele negocierilor de resetare a majorității parlamentare și creare a unui nou Guvern. Potrivit liberalului, deocamdată discuțiile sunt axate pe resetarea Acordului și nu s-a ajuns încă la partajarea funcțiilor și formarea Cabinetului de miniștri, transmite UNIMEDIA.

    „Discuțiile ca atare o să înceapă când o să vorbim de formarea Guvernului: cine este prim-ministrul și care sunt miniștrii. Acum se discută Acordul, principii și valorile, mecanismele de funcționare. Încă nu s-a ajuns la subiectele sensibile”, a specificat liderul PL în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

    Printre subiectele delicate se numără identificarea conducerii Procuraturii Generale și a doi magistrați pentru Curtea Constituțională. „Avem probleme cu Curtea Constituțională care este nefuncțională. În caz de alegeri anticipate nu are cine valida alegerile și aviza dizolvarea Parlamentului. Dar nu vor colegii din Alianță, în special PLDM-ul. Noi am vorbit cu ai noștri și de două ori le-am spus să abordeze subiectul că Curtea Constituțională nu este funcțională. Deocamdată este fără niciun rezultat”, a adăugat Ghimpu.

    În concluzie, președintele PL a spus că Vlad Filat nu ave niciun motiv pentru a denunța Acordul AIE-2. „O să vedeți la final și o să vă convingeți că problema nu este în Acord. Acordul AIE-2 o să fie completat cu niște lucruri pe care le-am văzut că lipsesc și au lipsit în acești ani de guvernare: relațiile dintre noi, colaborarea, votarea, cooperarea, etc. Acum se completează. În rest, este problemă cu anexă. Și atunci vă întreb, care sunt argumentele pentru denunțarea Acordului?”, a întrebat retoric sursa citată.

    Amintim că Acordul AIE-2 a fost denunțat de PLDM și prim-ministrul Vlad Filat pe 13 februarie curent. Imediat, PD și PL i-au acuzat pe liberal-democrați de trădare și destrămare a majorității de guvernare. După lungi dispute publice și acuzații reciproce, cele trei partide s-au așezat la masa de negocieri. Fiecare formațiune din fosta coaliție de guvernare și-a delegat câte trei reprezentanți în calitate de negociatori. Cât timp sunt purtate aceste consultanțe, membrii celor trei partide au convenit să nu divulge informații din culisele negocierilor. Astfel, deși se întâlnesc regulat, aproape zilnic, negociatorii „își țin limba după dinți”.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com