• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Moldovanu a participat la inaugurarea Centrului Educaţional pentru copii bolnavi de cancer din cadrul Institutului Oncologic

    Mihai Moldovanu a participat la inaugurarea Centrului Educaţional pentru copii bolnavi de cancer din cadrul Institutului Oncologic

    18.03.2013  

    Centrul Educaţional pentru copii cu spitalizare de lungă durată din cadrul Institutului Oncologic a fost creat în cadrul proiectului moldo-austriac „Speranţă pentru copiii din Moldova".

    Proiectul a fost implementat graţie suportului oferit de către Agenţia Austriacă de Dezvoltare şi Cooperare, Organizaţia HOPE'87 şi Comisia Naţională UNESCO în Moldova.

    La eveniment au participat înalţi oficiali din Austria, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău şi reprezentanţi ai ministerelor

    În discursul de inaugurare, Mihai Moldovanu, Viceprim-ministru a spus: „Azi împărtăşim în comun bucuria unui scop nobil împlinit - Inaugurarea Centrul Educaţional pentru copii bolnavi de cancer. Avem în faţă dovada că obiectivele şi eforturile consolidate aduc rezultatele dorite".

    "Centrul a fost creat cu scopul de a asigura dreptul la educaţie şi dezvoltare a copiilor bolnavi de cancer, internaţi în Institutul Oncologic, care pînă acum nu beneficiau de aceste oportunităţi, dar care erau evident imperios de necesare", a adăugat Mihai Moldovanu.

    Dr. Reinhold Lopatka, Secretarul de Stat al Afacerilor Europene şi Internaţionale a menţionat că Austria va continua să susţină Republica Moldova  în progresul de dezvoltare durabilă socială, economică şi democratică.

    Dna Nicola Harrington-Buhay, Coordonator Rezident ONU în Moldova a comunicat "Republica Moldova de cîţiva ani demostrează capacitate sporită în implementarea proiectelor de asistenţă internaţională, ceia ce îi asigură schimbări pozitive în societate. Crearea Centrului Educaţional fiind un exemplu în acest sens"

    Robert Ottitsch, Secretar General al HOPE'87, a declarat: „ Aşteptările noastre, a tuturor implicaţi în proiect  este faptul ca Centrul Educaţional să devină un centru de excelenţă pentru instruirea copiilor spitalizaţi, să faciliteze transferul de experienţe pentru alte instituţii interesate".

    Centrul educaţional va realiza activităţi instructiv-educative, de recuperare, de consiliere psihologică a copiilor, inclusiv asistenţă psihologică părinţilor.

    Serviciile Centrul vor fi gratuite pentru toţi copii aflaţi la tratament în Institutul Oncologic. Unul dintre obiectivele Centrului este de a contribui pe deplin la sporirea speranţei de viaţă a copiilor bolnavi şi să faciliteze integrarea copiilor post-tratament în instituţiile de învăţămînt.

    În numele Guvernului Republicii Moldova, Vicepremierul a exprimat mulţumiri şi recunoştinţă partenerilor externi din cadrul acestui proiect şi a exprimat încredere în continuarea proiectelor şi în alte domenii ale vieţii sociale.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com