• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu despre neînţelegerile din AIE: Cineva vrea procuratura

    Mihai Ghimpu despre neînţelegerile din AIE: Cineva vrea procuratura

    15.03.2013  

    Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, susţine că în eventualitatea formării unui nou Guvern, liberalii îşi vor propune aceeaşi miniştri.

    „Miniştrii care şi-au făcut datoria şi au lucrat cinstit şi au rezolvat problemele din minister trebuie să rămînă. Pentru că dacă aduci oameni noi la jumătate de drum, tot mai aproape de campania electorală ar fi o mare gafă”, a menţionat Mihai Ghimpu. Precizăm că în Guvernul Filat, PL a condus patru ministere – cel al Transporturilor, al Mediului, Apărării şi cel al Tineretului şi Sportului.

    Referindu-se la scandalul din fosta AIE 2, şi în eventualitatea formăii unei AIE 3, liberalii nu-l vor accepta în nicio funcţie pe liderul PLDM, Vlad Filat. „Imaginaţi-vă că Ghimpu luptă 24 de ani, dar Filat într-un an a venit şi deodată vrea să fie boierul boierului. Ar trebui să facă aşa ca să fie boierul, boierului, dar nu... Nu i-am pus eu receptorul în mînă şi i-am spus: n-a vorbeste şi trăsneşte-l pe cutare sau cutare”, a spus liberalul.

    Acesta a lăsat să se înţeleagă că unul din motivele neînţelegerilor este şi faptul că unele partide din componenţa fostei Alianţe 2 şi-ar dori conducerea procuraturii. „Aici e problema că cineva vrea procuratura. Ce, nu ştiţi pe timpul Uniunii Sovietice cine era stăpîn? Cine era sluga? Dar asta nu se va întîmpla”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

     Acesta a menţionat că premierul în exerciţiu, liderul PLDM Vlad Filat, ar fi trebuit să recunoască că a greşit şi să nu pretindă la funcţii.

    „Trebuie să spună am greşit, mă scuzaţi, eu sunt patriot, eu vreau să meargă Moldova spre calea Integării Europene, sunt şi alţii în partid şi sunt gata să-mi ispăşesc păcatul prin faptul că nu pretind mai departe la vreo funcţie. Cu mine în frunte nu poate fi continuată cauza începută de noi”, a conchis Mihai Ghimpu.

    www.hotnews.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com