• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Problema în AIE este că nu se discută

    Mihai Ghimpu: Problema în AIE este că nu se discută

    29.01.2013  

    Putea să-l “trăsnească în gât pe Filat”, dar nu a făcut-o. Este vorba despre liderul PL, Mihai Ghimpu care susţine că premierul joacă murdar şi organizează campanii de defăimare împotriva sa.

    “Situaţia în AIE nu a fost ea bună nici până acum. Sper să o depăşim şi acum. Eu ştiam foarte bine cine este Filat, Plahotniuc, ştiu despre păcatele ambilor. Ştiu şi despre casa de pe Ştefan cel Mare şi despre fabrică. Dar pentru mine conta un singur lucru: să dăm jos guvernarea comunistă. De asta am închis eu ochii la tot. Am înghiţit tot. Pentru mine contează AIE. Concurenţa, factorul psihologic, l-am simţit şi eu când am deţinut două funcţii. Eu lupt din 88”, a specificat Ghimpu.
     
    Totodată, liberalul recunoaşte că apariţia lui Plahotniuc în politică a creat probleme. “Dar nu este corect. Trebuie să fie concurenţă. Mă învinuiesc că am tăinuit informaţii despre vânătoarea de la Făleşti? Eu nu am ştiut despre ea. PLDM toata viaţa spune minciuni şi de data asta am să-i trăsnesc tot timpul. O să fac demers la Procuratură, să îmi aducă dovezi. Eu urmăresc pas cu pas. Filat este pe lângă mine un morcov”, a afirmat Ghimpu.
     
    De asemenea, liderul PL susţine că Filat i-a furat lupta cu Chirtoacă. “El crede că asta este luptă, să fie poporul în sărăcie şi tu să faci bani. Eu am ştiut că va veni ziua când Filat o să scoată arma şi va lovi cu barda în AIE. Filat nu este corect, este murdar, nici în familie nu este aşa. Alianţa este o familie. Trebuia să ne invite şi să ne spună: iată ce informaţie deţin, deoarece conducerea AIE se află la ei. Dacă se demonstrează că şi el ştia? Atunci eu la el m-am referit. Eu ştiu că el a ştiut despre vânătoare. Eu ştiu că a ştiut. Este imposibil să nu fi ştiut, deoarece MAI şi Ministerul Sănătăţii se află la ei. Eu zic să se liniştească şi să nu se considere mai deştepţi. AIE nu este a lui Filat, nu este nici a mea. Este a cetăţenilor”, a precizat Ghimpu.
     
    Mai mult, liberalul susţine că în AIE nu este posibil să discute vreo problemă. “Nu este posibil la noi să discutăm ceva. Dacă nu-i place ceva se ridică şi pleacă. El are 32 de mandate şi gata. Eu am dat votul pentru el. Eu puteam să-l trăsnesc în gât pe Filat, dar nu am făcut-o. Dar există o limită. Nu este gospodaria lui. Este a noastră şi a acelui care a votat pentru noi”, a menţionat Ghimpu.
     
    “Nu vedeţi că se duce contrabandă cu camioanele. Vorbesc oamenii pe la nunţi. Noi nu suntem la un fund de ocean. Totul se reflectă în educaţie, medicină etc. Pentru mine este importantă ruperea de imperiul răului. După asta o să ne lămurim”, a afirmat Ghimpu.
     
    Liberalul a specificat că nu-l va mai tolera pe Filat. “L-am răbdat, l-am tolerat. Eu nu-l mai tolerez după ce a zis că sunt în buzunarul lui Plahotniuc. O să spun totul de azi înainte. Nu este treaba mea să spun cine este vinovat de contrabandă, sunt organele care răspund de asta. Noi avem o Alianţă, un consiliu. Problema în AIE este că nu se discută. Şi eu mai nu m-am luat la bătaie, cu un cocoş din curte. Nu vreau să spun, dar toţi suntem bărbaţi. Dar noi nu discutăm nimic şi asta este marea problemă”, a precizat Mihai Ghimpu.
     
    “Filat, el trebuie să conştientizeze. Să se ducă la Dănceni şi să se lămurească cu Plahotniuc. Dacă distrug AIE îi invit la vânătoare. Îi împuşc cu sare”, a menţionat Ghimpu.
     
    Totodată, Ghimpu a avut şi un reproş la adresa premierului. “Nu meriţi nici să vorbeşti cu mine darămite să fii la conducere lângă mine. Datorită mie ai învăţat la Iaşi şi ai devenit premier. Unde îţi este educaţia de la Iaşi. Încetează!”, a conchis Mihai Ghimpu.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com