• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Municipalitatea mută microbuzele în suburbie

    Dorin Chirtoacă: Municipalitatea mută microbuzele în suburbie

    28.01.2013  

    Administratorii rutelor municipale de microbuz trebuie să vină săptămânal cu propuneri de modificare a traseelor care se suprapun cu rutele transportului public de mare capacitate. Treptat, microbuzele vor circula doar la periferie şi în suburbii, transmite Info-Prim Neo.

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a menţionat, la şedinţa operativă de luni, 28 ianuarie, că microbuzele au salvat situaţia timp de 10 ani, dar a venit timpul să fie înlocuite cu mijloace de transport de capacitate mai mare. Prin procurarea celor 100 de troleibuze şi prin asamblarea altor 100, municipalitatea îşi propune să renunţe treptat la microbuze pe rutele care se suprapun cu cele de autobuz şi troleibuz.

    „Chişinăul tinde spre transport de mare capacitate. Evitarea suprapunerii rutelor trebuie să fie făcută treptat. Pe toate rutele municipale, prioritate vor avea autobuzele şi troleibuzele, iar microbuzele vor presta servicii în suburbii şi, cel mult, din suburbii în centru. Am cerut administratorilor de rute săptămânal să propună modificările traseului ca să fie anunţaţi la timp şi călătorii. Cu greve sau fără din partea transportatorilor, sunt obligaţii la nivel internaţional, care trebuie respectate şi nu ţine doar de voinţa Primăriei”, a mai menţionat Dorin Chirtoacă.

    În municipiul Chişinău sunt 67 de rute de microbuz.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com