• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto) Maestrul Nicolae Botgos, felicitat de Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă

    (foto) Maestrul Nicolae Botgos, felicitat de Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă

    26.01.2013  

    Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu şi prim-vicepreşedintele PL, primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă l-au felicitat pe maestrul Nicolae Botgros cu ocazia aniversării a 60 de ani.

    Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă i-au adresat cele mai sincere şi calde felicitări cu ocazia frumoasei aniversări, exprimându-şi recunoştinţa pentru inegalabila activitate artistică şi contribuţia la promovarea culturii muzicale româneşti. Totodată, conducerea PL a apreciat talentul maestrului, perseverenţa şi curajul de care a dat dovadă pe parcursul carierei artistice.

    „Dumneavostră aţi reuşit, prin talent şi multă muncă asiduă, să ridicaţi un templu în istoria culturii muzicale româneşti. Vă mulţumesc pentru dragostea de oameni pe care îi alinaţi în clipele grele cu muzică izvorâtă din suflet. Vă dorim multă sănătate, bucurie, noroc şi să continuaţi să ne bucuraţi cu talentul, inspiraţia şi dragostea dumneavoastră de cântecul popular românesc. La mulţi mulţi ani, Maestre Nicolae Botgros! Să ajungeţi să primiţi şi Ordinul Unirii!”, a menţionat Preşedintele PL Mihai Ghimpu în mesajul său de felicitare.

    Maestrul Nicolae Botgros le-a mulţumit oaspeţilor pentru urările de bine, dar, în special, i-a mulţumit lui Mihai Ghimpu pentru ordinul semnat în calitate de Preşedinte interimar prin care Orchestra “Lăutarii” a fost decorată cu “Ordinul Republicii”.

    Dirijorul Orchestrei Naţionale „Lăutarii”, maestrul Nicolae Botgros s-a născut la 25 ianuarie 1953, în localitatea Bădicu-Moldovenesc din raionul Cahul, într-o familie de lăutari. Supranumit „magician al viorii”, Nicolae Botgros este conducătorul artistic şi prim-dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, considerată cea mai bună orchestră de muzică populară din întreg spaţiul românesc, din 1978.

    În 2010, când Orchestra „Lăutarii” aniversa 40 de ani de existenţă, Preşedintele interimar de atunci Mihai Ghimpu i-a acordat cea mai înaltă distincţie în stat - „Ordinul Republicii”, în semn de înaltă preţuire a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru contribuţie remarcabilă la propagarea valorilor naţionale şi la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume. 

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com