• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „PLDM trebuia să fie în sală şi să nu facă jocul comuniştilor“

    Mihai Ghimpu: „PLDM trebuia să fie în sală şi să nu facă jocul comuniştilor“

    22.01.2013  

    Liderul liberalilor Mihai Ghimpu s-a arătat nemulţumit de faptul că liberal-democraţii au decis să nu participe la şedinţa extraodinară a Parlamentului, convocată astăzi.

    „Indiferent de problemele din Alianţă, trebuie să persiste o cauză comună. O reglarea de conturi este însă mai importantă decât soarta oamenilor. Azi PLDM trebuie să fie în sală, să demonstreze tuturor că atunci când e vorba de cauză suntem împreună şi să nu facă jocul comuniştilor. Regretabil“, a comentat Mihai Ghimpu.

    Fracţiunile PLDM şi PCRM nu au participat la şedinţă, motivând că reuniunea a fost ilegală.

    www.adevarul.md

    ************************************************************************

    Critici dure în adresa membrilor AIE, chiar din partea unuia dintre liderii Alianţei. Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a aruncat săgeţi în adresa deputaţilor PLDM, după ce colegii săi de Alianţă nu au vrut să participe la şedinţa de astăzi a Parlamentului, la fel ca legislatorii comunişti.

    Mai mult, liderul PL a declarat că fracţiunea PLDM trebuia să fie astăzi în sala Parlamentului, indiferent de problemele din AIE.

    "Unde nu este cap, nu te ajută nici picioarele. Credeam că se mai duc din politică, din viaţă, cei care au făcut şcoala comunistă, de a dirija şi de a manipula, dar microbul a intrat adânc şi este şi în zilele de astăzi printre noi. Reglările de conturi sunt mai importante ca obiectivul asumat. Avem sprijinul UE, SUA şi al altor state, care vor să ieşim din spaţiul ce a distrus conştiinţa de neam. Noi - nu, suntem tari şi mari. Este mai importantă o ambiţie, o reglare de conturi decât cauza. Rămân fidel Alianţei, fiindcă acesta este succesul nostru cu toate mârşăviile, manipulările, minciunile sau contrabanda", a declarat Mihai Ghimpu.

    Totodată, fiind întrebat dacă AIE va rezista până la reuniunea de la Vilnius, când Moldova va trebui să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Mihai Ghimpu a răspuns "dacă AIE nu rămâne unitară, mă duc la vânătoare".

    Publika.md aminteşte că, astăzi, PLDM a anunţat că nu participă la şedinţa extraordinară a Parlamentului. Reprezentanţii liberal-democraţilor susţin că a fost încălcată procedura de convocare a şedinţei. Tot astăzi, deputaţii PCRM au părăsit sala, invocând, la fel, că şedinţa extraordinară a Parlamentului este una ilegală.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com